![]() |
|
307 Sw yağmurda su girmesi (Oh be Çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 Saat 11:14 |
Arkadaşlar aracımın içine yağmurlu havalarda su giriyordu... ön yolcu tarafının olduğu paspas su içinde kalıyordu. Forumda buna benzer bir çok konu var o konularla bağlantı kurmaya çalıştım ama bir türlü arızayı tespit edemedim. Geçenlerde çok şiddetli bir yağmurda arabanın içine girip bekledim. Suyun öncamın sağ direk kısmından aktığını gördüm öncelikle öncam lastiğinden şüphelendim fakat direğin önündeki koruyucuyu söktüğümde suyun iki metalin birleştiği yerden geldiğini gördüm... o suyun oraya nasıl geçtiği konusunda ilk aklıma gelen yer tavan bar çıtaları oldu. Bu çıtalar nasıl söküp takılır bilgisi olan var mı?
Düzenleyen bestfear - 12 Şubat 2012 Saat 11:53 |
|
![]() |
|
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar Aydın da bir çok kaportacıya gittim... her kafadan başka bir ses çıktı kimi ön cam sökülecek, kimi ön camı kıralım kaskodan değiştir (bu arada araçta kasko yok zaten), kimi komple tavan döşemesini söküp 2-3 gün kontrol edelim, gibi tekliflerde bulundu. En sonunda servise götürdüm aracı onlarda yarım yamalak oraya buraya silikon çekip gönderdiler... sorun düzelmedi....
Sonunda Kafam bozuldu... kendim uğraştım tavan barını söküp altındaki çıtaları çıkardım ... kanalların içi toz toprak çamur olduğundan pek bir şey görünmüyordu oraları iyice temizledikten sonra sorun olabilecek bir yer tespit etmeye çalıştım... kanalın içinde 2 cm lik bir bölgede üretim aşamasında kullanılan terasollu kısmın çatlak olduğunu veya üretim aşamasında iyi sürülmemesinde kaynaklı bir arızanın olduğunu gördüm... içeriye enjektörle su bastım ... ve bir süre sonra bastığım su ön camın sağ direğinden aktı... Aracımın hiç bir kazası yok tamamen fabrikasyon basit bir hata yüzünden yıllarca her yağmurdan her yıkamadan sonra yaş paspasla gezdik arabanın içi koktu... sevise gidip durumu şikayet ettim... arızalı bölgeye silikon çekmekten başka bir şey yapmadılar... Neyseki aracıma artık su girmeyecek...
Düzenleyen bestfear - 12 Şubat 2012 Saat 12:15 |
|
![]() |
|
Meric42 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
azminiz tebrik gerektiriyor maşallah :) Sorunsuz Kazasız Belasız Kullanmanız Dileğiyle
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
Allah bununla sınamış olsun daha arabanızın ne kazası nede cezası olsun inşallah tecrübe olmuştur.kendiniz bulduğunuz içinde ayrıca bir gurur meselesi
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |