![]() |
|
307 xs 2005 HDİ Mazot Filitresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
heffera ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 Saat 09:52 |
Slm Arkadaşlar... Tam bilmiyorum ama yenide dikkatimi çekmiş olabilir göstergede mazot filitresinde su var göstergesi kontak açıkken yanıyor. araba çalışınca sönüyor. bu mazotta su olduğunumu gösteriyor acaba... tşk.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mazot filtresinin altında su haznesi var mazotta su varsa ilk orda birikir orası dolduğundan çıkıyodur.vanasından suyu boşaltın ve bir daha mazot aldığınız yerden mazot almayın
|
|
![]() |
|
heffera ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
lambanın araba çalıştıktan sonra sönmesi sorun olduğunu gösterirmi ...? birde vanası nerde tarif edebilirmisiniz... tşk.
Düzenleyen heffera - 09 Ocak 2012 Saat 10:42 |
|
![]() |
|
hallowman2005 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1981 Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hallowman2005
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kastettiğin lamba bu ise herşey normal. Alttaki resim 307 kullanım kılavuzundan alıntıdır. Kendi kitapçığınıda kontrol edebilirsin. ![]() Düzenleyen hallowman2005 - 09 Ocak 2012 Saat 14:48 |
|
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
PEUGEOT 307 1.6 HDI LOOK - 110 Bg. Siyah |
|
![]() |
|
mbuyukavci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2012 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mbuyukavci
selam aynı sorun bendede var. ve yaklaşık bir aydır yaşıuorum bu sorunu ancak bende sönmüyor hata bilgisayara baglattım mazot pompası hatası verdi elektrikçiye gittim pompa saglam dedi, ancak benım hata devam ediyor...
|
|
yeni pug cu :))
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Benim bildiğim mazot filtresinde su var lambası bu değil.
![]() |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
bu motor arıza lambası araçta arıza var ise kontağı çevirdiğinizde sönmez ekranda arıza ile ilgili bilgi çıkar arıza lambası sönmez varolan arıza giderilene kadar bilgisayara bağlatıp arızanın ana nedenini öğrenin
|
|
![]() |
|
mbuyukavci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2012 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mbuyukavci
ama benim motor hatası olarak göstermiyor.solda en altta arabaya benzer bir turuncu ışık yanıyor. birde bu mazot filtresindeki tahliye valfinin yerini bilen söylerse birde onu denerim
![]() |
|
yeni pug cu :))
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
sitede araştırma yaptım haşimayaz arkadaşımız bu konu hakkında yorum yapmış sizinle paylaşim dedim
araç 206 HDI yanlız Malesefdirki HDI motorların mazot filtrelerinde su ayrıştırıcısı var ancak tahliye vanası yok. Dolayısı ile filtrede su toplandığı zaman suyu tahliye etmenin tek yolu filtreyi değiştirmek. aynı zamanda su sensörü filtrenin üstünde filtre değiştiği zaman otomatik olarak sensörde değişiyor. Su ışığı yandıktan sonra Engine diagnostic ışığı hiç yandımı? eğer yanmadıysa henüz su miktarı tehlikeli boyutlarda değil. Şu anda yapmanız gereken yakıt deponuzdaki yakıtı derhal tüketip, filtreyi değiştirmenizdir. Daha sonra aracı bilgisayara sokarak bir check up dan geçirmeniz faydanıza olacaktır. Filtrenin su toplaması dizel motorlarda sık karşılaşılan bir problemdir., filtrenizi değiştirdiğiniz takdirde sorunun giderileceğini düşünüyorum |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
o saydam boru ve valf ne işe yarıyor çok merak ettim şimdi,evin su ihtiyacınımı karşılayacaz.
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |