![]() |
|
Gündüz farı muayeneden geçmiyor! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206RCCLUB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Temmuz - 1967 Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206RCCLUB
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 Saat 05:06 |
Türkiye'nin de uluslararası platformda imzaladığı ECE87 protokolü ile hem yasal hale getirilmiş hem de 2011'den itibaren Avrupa ülkelerinde üretilen her araçta bulunması zorunlu hale getirilmiş olmasına rağmen gündüz farı takılı
olan bir arkadaşımızın aracı muayeneden geçemedi. Yarın benim aracin muayenesi var, gündüz farının soketini çekip öyle gideceğiz ama bu uygulamayı TUV istasyonundaki yetkililere soracağım. Bana mantıksız geldi. |
|
![]() |
|
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
![]() ![]() ![]() ![]() |
Muayeneden geçmemesinin sebebi gündüz farı diye yazıyo mu raporda.Bundan dolayı geçmeyeceğine pek ihtimal vermiyorum yani.Öyle olsa hiç bir mercedes,audi muayeneden geçemez...
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sonradan takılan ledler sorun yaratıyor
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
ledleri sökün muaneden geçice takın
![]() ![]() |
|
![]() |
|
206RCCLUB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Temmuz - 1967 Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206RCCLUB
Ne sonradan takılması ne başka bir sorundan dolayı değil. TUV çalışanlarının belirli bir standartta olmamasından bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Bugün aracımı muayeneye götürdüm. Geçen hafta bir arkadaşımızın arabası gündüz farlarından dolayı muayeneden geçirilmediği için, sigortasını söktüm. Muayene işlemleri tamamlandıktan sonra ilgili kişiye sordum. Aramızda geçen diyalog aynen şu şekilde: -Gündüz farı neden muayeneden geçmiyor? -Gündüz farı ne? -Gündüz farı. Hani arabaların önünde oluyor, ledli, gündüzleri yakılan, işte benim arabamdaki gibi. -Muayeneden geçiyor. -4-5 gün önce bir başka istasyonda arkadaşımın aracı geçirilmemiş. -Kalktı o uygulama. -Ne zaman kalktı? -Şimdi kalktı. -Nasıl şimdi kalktı? -Her gün bir çok talimat değişiyor burda, onu mu takip edeceğim. Bu diyaloğun ardından sadece şunu belirtmek istiyorum. TUV muayene istasyonlarına ve çalışanlarınada bir standart getirmek ve o çalışanları muayeneden geçirmek lazım. Yuh olsun böyle TUV'üne... |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu TÜVTÜRK çalışanları bazen kendini kaybediyor galiba
![]() Dediğiniz doğru önce onları iyi bir muayne etmek lazım. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206RCCLUB
İşin garip tarafı, uluslararası bir protokol imzalanmış. Gündüz farı ülkemizde de yasal olarak kabul edilmiş.
Varsayalım, bana bu şekilde konuşan TÜVTÜRK çalışanının dediği doğru. Yani, uygulama kendisinin dediği gibiği 'ŞİMDİ' değişti :) O zaman bir gerçek çıkıyor ortaya, TÜVTÜRK, uluslararası imzalanan protokole göre uzunca bir müddet gayri resmi bir uygulamaya imza atmış. Yasal olmasına rağmen, yasal değil demiş! Eğer öyleyse YUH olsun onlara. Değilse, -ki değil- kafalarına göre takılıyorlar işte.
|
|
![]() |
|
salih ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2011 Konum: 106 gti Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
s.a abiler h7 xenon ampulleri söküp h3 amplu takablrmiyim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |