![]() |
|
Peugeot 406 Coupe-Gösterge Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 Saat 17:32 |
ARkadaşlar sorunumdan bahsedeyim kısaca,,km sayacını söktüm aydınlatması zayıflamıştı ampülleri değiştirdim..Ardından aklıma muzip bi fikir geldi,,km sayacının üstündeki hızı gösteren yağı gösteren vs herşeyi gösteren kollarıda çıkardım üstünden....sonrası tahmin etmek zor olmaz yerine tekrardan takamadım,,taktığımda da örneğin devir saatinin kolu çalıştırmak için anahtarı çevirdiğimde bir miktar üste sıçrıyor..Normalde araç 2 bin devirlerdeyken 90 diyoken,,şimdi devir saati 3 devirde 90 ı gösteriyor,,hızın bile doğru olduğundan emin değilim..Bi kaç hız denemesi sonunda neredeyse tam yerlerine getirdim ibreleri,,söke taka..bunların ayarlanması için bi yöntem varmı...örneğin ben şey yaptım,,km saatinin ibresini 50 ye getirdim taktım,,sonrasında kendi etrafında saat yönünün tersine bir tur attırıpp o en alttaki ibreyi tutan lastik parçasına yasladım...ama tam olarak doğru su nedir bunun....altında onun döner manyetik bi mekanızması var,,ibreyi takıp etrafında ters yönde ne kadar tur attırırsan içindeki ufak teller o kadar fazla gergiye geliyor örneğin,,bi denememde neredeyse hızım 90 vardı ibre ancak yerinden oynadıı 10 u gösterdi...bunun bi standartı varmı...nasıl tamir edebilirimm :)) uzun oldu ama başına gelmeyeninde anlayacağını umduğum bi konu değil ama,,belkii aklı fikri aynı benim gibi arabayı bozmak,,sağını solunu karıştırmak olan arkadaşlar bana yardım edebilir sanırım..
|
|
Peugeot 406 Coupe
|
|
![]() |
|
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yokmu yani.. GÖsterge panelim bozuldu arkadaşlar,,ayarını nasıl yapacamm...
|
|
Peugeot 406 Coupe
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlattıklarınızdan km göstergesi bayağı bir karışmış gibi geldi bana.Böyle bişeyi deneyen var mıdır bilmem ama.Bence çıkmacılarda eğer varsa çıkma bir gösterge saati bulup ona bakarak ayarlama yapmaya çalışın.Belki işe yarar.Kolay gelsin.
![]() |
|
![]() |
|
mehmetaydinpug ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetaydinpug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
keşke hiç kurcalamasaydın tofaş gibi değil helal diyorum cesaretin için ama sonuçsuz kalmışsın tavsiyem istanbul aksarayda km tamiri yapan bi yer var ona götür derim
|
|
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
çok hassas bir parçayla oynamışsın.Söküp takman bile arıza sebebi olabilir.İbreler en hassas yerleridir.eğer çıkardığın gibi ibreleri geri taktıysan sorun sandığın gibi olmayabilir.Yuvasını bozmuş olabilirsin,içeriğini bozmuş olabilirsin.Anlayacağın daha fazla sök tak yapmadan ellemeden iyi bir km tamircisine gitmeni tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
kardeş bu dediğin yere nasıl ulaşacaz ,,ben kahramanmaraştayım da..söküp yollasak yaptırma olasılığımız varmı..yardımcı olabilirmisin bana.. |
|
Peugeot 406 Coupe
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bence araca binin gösterge ibrelerini sökün aracı çalıştırıp bir tur atın sonra stop edin tüm ibreler zaten sıfır ayarı göstericek yani ibre kolları. sonra o kollara ibrelerin hepsini sıfır göstericek şekilde takın tekrar çalıştırın. Düz Mantık :)
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |