Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pego 306 bakımları nasıl olmalı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pego 306 bakımları nasıl olmalı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
turcomemo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turcomemo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: pego 306 bakımları nasıl olmalı
    Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 11:02
herkese merhaba arkadaşlar dün oto pazarından 97 model pego 306 xr 1.8 motor araba aldım. kalkışlarda ve yol tutuşunda araba kendine resmen aşık etti ama bazı hususlara takıldım hidrolik direksiyon çok sert(kışlık lastikler etki edermi bilmiyorum) hız gösterge panelinin ışıkları çok silik 80 km den sonraki yazılar gece okunmayacak kadar silik, kullanım kitabında ışık siddetini artırıcı ayar kısmı benim arabada yok. yağını suyunu da değiştirmek istiyorum, bunların toplam maliyeti bana ne kadara mal olur. ankarada servisemi götüreyim yoksa bildiğiniz güzel pego ustası varmı. (bunu soylemeden geçemeyeceğim yıllarca 1.3 motor araca binen birisi olarak kalkışlarda 2010 model arabaları tokatlayıp geçmesi rampada halen vites istemesi insanda inanılmaz bir haz veriyor )
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 14:44
yağ olarak castrol kullanıyorum kendi aracımda öneririm güzel yağ
Kış geldi antirifizinizi ölçtürün , antifiriz yoksa arac donar Exclamation
Hava filitresi , gaz kelebeği , buji , buji kabloları yakıtı ve perfonmansı çok etkiler filitren kirli ise hava tuttur yada değiştir ,
Hidrolik direksiyon genel olarak biraz sert ama çok deil ben çok rahat döndürüyorum , aracınızın direksiyon hidroliğinin seviyesini kontrol edin ,  bide kılıf takarsanız daha rahat dönüo sebebi merkeze olan uzaklık artıyor momentum yani Wink
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turcomemo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 19:27
bugün ankarada özel bi ustadan aldığım fiyatlar
kışlık bakım içerisinde (yağ+yağ filtresi+hava filtresi) değiştirecek 150 lira istedi bana biraz çok gibi geli. sonuçta castrol yağ kullansa 75 lira yapar yağ filtresi 15 hava filtresi de 15 olsa 105 yapıyor işçilik için 150 çok değilmi sizcede ?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 19:30
En fazla 100 tl yapar  hepsi , ustayı boşver normal yağcıya gidin yağını değiştirin filitresinide tabi orda çoğu yer değişim ücreti almıyor başta sorun deişimden üçret alıyormusunuz die . hava filitresini alın kendiniz takabilirsiniz basit birşey

Düzenleyen Üçyüzaltı - 06 Aralık 2011 Saat 19:31
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 19:34
yağ  castrol magnatec 10/40   4 litre 65 TL  5 litre 85 olması lazım.

yağ filtresi orjinal maksimum 10 TL dir.

Hava filtresi de orjinal  15 TL dir.

Bence siz yağı herhangi bir yağ değişim servisinde değiştirin.Zaten yağı ücretsiz değiştiriyorlar.Yağ filtresini orjinal alın orda taktırın.

Hava filtresini de orjinal servisten alın kendiniz takın.

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 06 Aralık 2011 Saat 19:35
Yukarı Dön
serommm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
21 - Aralık - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serommm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 19:35
Ankarada erkay Peugeot var.Oraya gidebilirsiniz.

Acity alışveriş merkezinin arkasında.Mehmet Ali usta.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 20:02
Ben arabayı ilk aldığımda acemiliğime gel yağ filitresini adam değiştirdim dedi orayada işaretledi  , bu adam ne taktı bizim arabaya bi parça aldını görmedim LOL
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turcomemo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 21:51
arkadaşlar bugün eski arabamın sigortası yılını doldurmadığı için bakiye kalan parayı tekrardan kredi kartııma iade ettiler prosedür de çok basitti sigortacı halletti bikmeyen arkadaşlara umarım faydası dokunur bu bilginin.
Yukarı Dön
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 23:11
  aynı aracın 1999 model 1.8 16 v  var bendede   aynen dediğin gibi  çok seri bir araçtır her viteste gaz verdikçe bir üst vites ister en sonunda 5 e gelirsin  bu seferde  devire  dayanırsın 4000-5000 devir arası  en zevkli  devirleri  bana göre  tam gücünü hissettirdiği  devirlerdir 

elektirikçide  gösterge panelini söktür  küçük küçük lambalarıvar  onları yenilet  eksik olanları taktır  cam gibi olur  ben castrol magnatek kullanıyorum  ama yeni yağ değişiminde  total quartz  5/40  veya mobil 1   0/40  kullanacağım mobil daha pahalı   castrol ve total normal seviyelerde   ayrıca  bizim arabalar  4.75 lt  gibi yağ alıyor yani  1 tane 4 litrelik birde 1 litrelik yağ alıyorum  1 litrenin içinde biraz kalıyor   hidrolik dreksiyon  benimkide sertti  195/50/15  ölçüsünde lastik vardı  185/55/15  taktım  yani lastiğin tabanı  birazdaha küçüldü  çok hafif yumşama oldu diyebilirim  ama  diğer birçok arabaya oranla biraz serttir 

parça sıkıntın olursa internetten alabilirsin  ben buralarda bulamıyorum ama internette her parçayı rahatlıkla buluyorum

kazasız belasız iyi günlerde kullan
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 Saat 00:00
http://www.youtube.com/watch?v=XscLPphip9I&feature=related
Arkadaşlar bu videodaki saatin yanındaki sıcaklığı gösteren gösterge 306 griffelerdede varmı benim sade saat  yanıo o tarafı boş
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 Saat 00:02
İşin kötü yanıda 90 gidebilmek samsuna giderken ayam şişti 90la gidecem die yeter dedim ayakkabıyı bir bıraktım 140-160 gidio aldı başını LOL yarım gaz verdim vermedim bide lpg , 1.6 olmasına rahmen güzel yurüyor
Yukarı Dön
alfa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Temmuz - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alfa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 Saat 02:19
hız göstergesindeki sorunu gider derim peugeot yetkili servisleri biraz tuzlu fatura çıkarıyo istanbulda öyle ankarayı bilemem  bu arada yeni aracın hayırlı olsun yetkili servisin yapacağını sana bir peugeot ustasıda  yapabilir tabi racın diğer eksiklerinide gidermeye bak ,sana kim  ne fiyat söylerse söylesin kesin birşey diyemez ama çokta şaşıracak kadar tutucağını sanmıyorum sana tavsiyem iyi bir peugeot ustasıyla tanışıp aracını oraya götür hem aracını birkaç ayda bir götürüp rutin kontrol yaparsın hemde için rahat olur
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turcomemo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 09:36
5 litre mobil 10/40 yağ, hava filtresi, yağ filtresi, yağ çubuğu değişimi + araç ekspertiz toplam fiyat 170 lira tuttu belki biraz fazla diyeniniz olacak ama en azından içim rahat. radyatörün sağ üst kısmında hava alma için vananın olduğu yerde çatlak var sürekli araba su eksiltiyor malum kış günü de su yerine sürekli antifiriz koyuyoruz, usta radyatör değişecek dedi bunun başka bir yolu tamiri felan yokmudur ? daha önce boyle bir olay başına gelen varmı acaba ?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 cc tavan piston sorunu son mesaja git 2492 13 bariscam
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 8077 59 Onlinewolf
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 1117 0 emirock
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 1502 0 Ayhan1126
konu icon Tanısma son mesaja git 6 1 GökhaN
konu icon Peugeot 208(2015) motor yapılcak diyorlar son mesaja git 2723 1 GökhaN
konu icon 208 Led Stop son mesaja git 2719 1 GökhaN
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2249 0 Pişman
konu icon 206 . 1.6. Benzinli araç rolenti motoru son mesaja git 2475 0 koray
konu icon bagaj ölcüsü hk son mesaja git 2379 0 cagiris
konu icon 2013 RCZ RÜZGAR KANADI AÇIK KALDI son mesaja git 3440 0 HASAN BASRİ
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 4454 1 engintunbel
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 19423 7 konfor
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 4833 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 4275 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 1973 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1312 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 10335 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 12 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 5990 1 berter
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Saramago 29
Onlinewolf 28
GökhaN 3
durgun293 3
engintunbel 2
faduygun 1
cagiris 1
koray 1
selahattnsahman 1
Pişman 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English