![]() |
|
Yağ damlaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 Saat 12:30 |
Öncelikle herkese merhaba.
Gece arabayı rampa aşağı koydum.Sabah binmek için geldiğimde arabanın altına yağ damlamış.Kaputun içini açtım alttaki koruma sacındada yağ vardı.Zaten anormal seviyede bir yağ eksiltmesi vardı.Araba yağ yakmıyo ustalara gösterdim.Ama sanırım ya bir yerde kaçak var yada başka bir sorun.Şimdi birde düz yere koydum.Düz bir yere koyduğumda yerde hiç yağ görmedim bu zamana kadar. Acaba rampa aşağı koyduğumdamı sadece bu yağ damlatması oluyor anlamadım.Arıza nerde ve bu yağ eksiltmesi tamiri Ankarada kaça patlar.Aracım 306 griffe 98 model. Şimdiden teşekkürler..
Düzenleyen serommm - 29 Kasım 2011 Saat 12:30 |
|
![]() |
|
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle kaçağın nerde olduğu önemli.Karterden de olabilir,Yağ filtresinden de olabilir, aks keçesinden de olabilir.Arabayı lifte kaldırıp iyice baktırman lazım.Karter değilse diğerleri pek bişey tutmaz...
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ön sağ tekerin olduğu yerden damlatmış hocam.yani damlayan yer arabanın sağında kalıyo.
|
|
![]() |
|
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
O zaman büyük ihtimalle aks keçesidir kardeş.10-15 lira sanırım fiyatı keçenin.Şanzıman yağı çok eksilmişse bide yağ masrafaı çıkar ama çok değildir sende sadece bu gün farkettiysen.
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
Eksilme oluyordu ama damlamayı bugun farkettim.Yanlız alttaki koruma sacında cok var.Yağcıya bi ara gösterdim terleme yapıyo dedi.Yağ eksiltmesi anormal seviyede yani nerdeyse 1000 kmde 1 litreye yakın yağ eksiltiyo ama yakma kesinlikle yok.
Anlaşılan iyi bir ustaya gitmemiz lazım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Benim gittiğim usta ''Yılmazlar Peugeot'' - Engin Usta ve İbrahim Usta İvedik Organize Sanayi 1546. sokakta. Oldukça memnunum ustadan gönül rahatlığıyla gidebilirsin.
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
Eyvallah kardeşim sağolasın yardımların için.
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Yanılmıyorsam sağ tarafta karter tapası var .Tapadan kaçırıyor olabilir.Araç durduğu yerde damlama varsa kesin karter tapasıdır.
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Aynı sorundan müzdariptim yani aracın altına yağ damlatması aks keçesinden kaçırıyor dediler yaptırdım bugün yapan usta ise ustaynan alakası yoktu bi aks sökmek için araca bu kadar işgence yapılırmı sinir küpü etti herif beni .
![]() ![]() Düzenleyen Üçyüzaltı - 29 Kasım 2011 Saat 19:48 |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Kullanma kitapçığında 1000 km ye max olarak 500 mg eksitmesi yazıyor , tabi bu benzinde ,lpg ortalığı ecik karıştırıyor
![]() ![]() Düzenleyen Üçyüzaltı - 29 Kasım 2011 Saat 20:12 |
|
![]() |
|
Valla arakadaşlar damlattığı yerde araç rampa aşağı duruyordu.Gece düz zemine koydum tek damla bile damlatmamış.
Sanırım bir yerde kaçak var.Motor yağ yakmıyo.Çünkü Ankarada görala ve erkay peugeot ve bir iki motor ustası arkadaşıma sorduğumda motorunda bir sorun yok aracın motoru çok diri ve güzel yağ yakma gibi bi durum yok dediler.Sanırım keçelerde veya karter tapasında bir sorun var. Birde ben bu araca Shellin Gazlı araçlar için çıkardığı bir yağ var onu kullanıyorum.15 40 lık.Yağcı usta bunu tavsiye etti.Bilmiyorum iyimi ediyoruz kötümü ?
Düzenleyen serommm - 30 Kasım 2011 Saat 15:13 |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Araç yağ yakmıyorsa niye 15W-40 kullanıyorsunuz ki.Bence katalogda hangi yağ tavsiye edilmişse onu kullanın.Bence 10W40 daha iyi olur.Ama karar sizin.
|
|
![]() |
|
Hocam lpg li araç.Usta ondan koydurdu bende anlamadım.Bende ona uydum açıkçası.Normalde totalın 10 40lık yağlarını öneriyor peugeot.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
LPG de ısıl verim düşük olduğundan sekmanlar yeterince genleşemiyor galiba, bu nedenle sekmanlardan kaçırıp yağ yakma miktarı artıyor olabilir15W40 kalın olduğu için bunu önlemek amacı ile bu yağ konulmuş olabilir.
Aracın performansında düşüş yoksa siz bilirsiniz.15W40 yağdan sonra 10W40 da yağ eksiltebilir belki. LPG li araçlar için eğer bu yağ(15W40) uygunsa ona devam edin o zaman. |
|
![]() |
|
Eyvallah hocam.Teşekkür ederim ilgilendiğin için.
|
|
![]() |
|
repropark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2011 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı repropark
lpg li araçlar için yağ üreticileri lpg ye özel yağ üretiyorlar, denemenizde fayda var.
|
|
307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar merhaba.Bugun sanayiye gittim.
Silindir kapağı açılacak yağı ordan atıyo dediler.Ama direksiyon poweride yağ kaçırıyo olabilir dediler.Motoru spreyle yıkadık temizledik.2 gün binip tekrar götüreceğim o zaman belli olacak nerden arıza olduğu. Eğer silindir kapağındaysa açmışken triger setide değişecek.Ayrıca yağ değişecek hava filtresi yağ filtresi hepsi işçilik dahil 300-400 liraya çıkacak dedi usta. Bakalım pazarı bekliyoruz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Birkaç ustaya daha götür sor , burdanmı kaçırıyor die , ordan kaçırmıyorsa boşa masraf yapmış olursun kardeşim
|
|
![]() |
|
2 ustaya gösterdim valla 2side aynı yer dedi biri 600 mlyn fiyat verdi biri 400.400 veren arkadaşım zaten.Diğeri direk silindirden dedi arkadaşımda bi bakalım boşa masraf yapma dedi.Bakalım olmazsa birde görala gösterelim onlar ne diyecek.
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
motoru iyice temizlet yağlanmış yerlerini yağ kaçırdığını düşündüğünüz yeri önce siz kesin bir tespit te bulunun kesin nerden kaçırıyor kaputu açın gerekirse aracın altına yatın her ustayada tam güvenmeyin.başıma geldi aracın önünden sanki konsoldan ses geliyor benim tahminim üst takozlar 2 ustaya gösterdim 850 tl masraf çıkardılar kendi ustama götürdüm 80 tl tuttu amarsitör üst takozları değişti sırf diğer ustaların ne kadar anladığını veya ne kadar hille yaptıklarını anlamak için ufak bir deneme yaptım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |