![]() |
|
307 SW Angel Sonar ve 206 Sis Farı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Akifff ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 12:43 |
başka konu başlıklarının altında resimlerle paylaşmıştım. Ama gördümki özellikle sis farları konusunda büyük bir ilgi bulunmakta. Bende bildiklerimi ve gördüklerimi paylaşarak yapmak isteyenlere biraz destek olmak istedim;
Sonar farlarının montajı hakkında söylenecek pek bişey yok, zaten resimlerde de görüyoruz. Kullanan biri olarak şu ana kadar çok memnunum,, Arabanın görünümü tamamen değiştiren aynı zamanda işlevsel bir far :)) geceleyin aydınlatma olayı çok güzel, mercekli normal farları büyük farkediyor. Tek olumsuz yanı far ayar sistemiyle uyumlu çalışmıyor,, en azından benimki öyle değil belki bağlantıları tam değil bilemiyorum,,, sözün kısası, farlarınızı değiştirmek istiyorsanız sıfırına bir sürü para diyorlar, Ankara yıldızda sağlam ikinci eline 250 diyen bile oldu,, sonuçta ikinci el, bu farları 300 tl civarında bulabilirsiniz... Şimdi gelelim sis farlarına;sis farlarını ankara yıldız sanayiden, yan sanayi olarak tanesini 30 tl den aldım. öncelikle önemli nokta sis farlarının yerini belirlemek. Bunu ben yapmadım ama iyi bir ustanız varsa yapabilir. Tampon söküldükten sonra tamponun arkasından sis farlarını tampona yapıştırarak sis farının yüzeyi ile tamponun paralel olduğu yeri o şekilde buldu. dış taraftan bunu yapmak zor olsa gerek... Eğer tam pararel olmaz ise fazla dışa veya fazla içe bakabilir. Sisleri yerlerini belirledik şimdi önemli kısım kesim işlemi. Bunun için sis farlarının bir kalıbını kartona çıkarmanız en iyi yöntem. Aşağıda resimdeki gibi sis farlarını kartona koyarak kenarlarını çizin ve ortasını kesin. Ölçüm yaparken farı koyarak yapmak zor, ama kartonu tampona dayayarak simetrik noktalara olan uzaklığını belirlemek daha kolay (bu konuda yapılırken resim çekemedim, çünkü kamera yanımda değildi)kalıbı çıkardıktan sonra yine tamponun iç tarafından tampona yapıştırarak ilk belirlediğimiz yere oturttuk, sonra kartonun uç noktaları ile tamponun en uç noktasının ölçüsünü ve en üst noktaya olan dik uzaklığını ölçtük, böylece aynı ölçülerle diğer tarafa tam simetriğini yaptık,,, kesim işlemi de çok önemli, genelde bu iş için dekopaj kullanıyorlar, yalnız dekopajın kesen ucunun ince olmasına dikkat edin, aksi halde tamponu yuvarlak keserken kenarlerı tam düz olmayabiliyor. (benimkini keserken ince olmayan bir uç kullanıldı dikkatli bakarsanız yamukluklar belli oluyor malesef) Sis farlarını tutturmak için demir çubuk ile tamponun iç tarafındaki çıkıntılara uçtan uca vidaladık, ayrıca sis farının orjinal ayaklarınıda baya bi kestik çünkü onunla beraber sığmıyor, bu kesilen ayaklardan kuvvetli silikonla tamponun iç tarafına yapıştırdık. (kuvvetli silikon siyah renkli olur ve kolaynan bırakmıuyor) son bir şey, sis farlarını taktıktan sonra tamponun sağ tarafı oturmuyor? neden derseniz arkadaki su bidonu sis farına denk geliyor. Ama çözümü basit, su bidonunu söküyor ve arkasını önüne çeviriyoruz, vida yerinden farın altındaki şasi üzerindeki metal plakalara vidalıyoruz,, tek sorun, su doldurma hortumu kısa kalıyor ve motorun üst tarafına kadar yetişmiyor, bunuda hurdacıdan bir tane daha hortum alarak iç içe geçirerek çözdüm, şu anda bir sorun yok ;))) ben bildiğim tüm aşamaları anlatmaya çalıştım, uzun olduysa kusuruma bakmayın, sorusu olan olursa her tülü yardımı verebilirim. Teşekkürler :))) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Peugeot 307 SW 1.6 Full :)
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel çalışma olmuş elleirnize sağlık aracın şekli şemali değişmiş maşallah diyelim.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel bütünleşmiş araçlar yalnız tavsiyem,tampon altı ekini kesinlikle siyah yapmanız,güzel günlerde kullanın.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
çok yararlı açıklamalar teşekkürler
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
su bidonu olayı çok önemli bunu paylaşmanız iyi oldu. güzel çalışma. keserken ki hataları gizlemek için sis farının etrafında çıtası olsaymış daha iyi olacakmış ama bu sislerin öyle bir parçası yok sanırım.
fiat marealardakini gördüm de yapacak arkadaşlara alternatif olsun ondaki sisler çıtalı belki işinize yarar.
çıtalı olması açısından fiat marea sis farına örnek,
![]() ayrıca sonarlar siyah taban olduğu için nikelajlı sis farları çok sırıtmış. derhal içindeki kapağı siyaha boyamanı tavsiye ederim. paintte biraz çalışma yaptım örnek olarak.
![]() |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Akifff ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Öneriyi daha öncede söylemiştin, kesinlikle paintte bile yapılınca hemen nasıl bişey olacağı canlanıyor,, bunun üzerinde çalışıcam ;) Çıtalı olanı eğer uyarsa kesinlikle daha iyi olur, çünkü kesim çok hassas bir işlem, bire bir yapması çok zor Tamponun altındaki parça zaten sonradan boyandı, ön tamponda ve kaportada bir iki ufak iş yapılacak o yüzden ellemedim, kırık olduğu için değiştirecem onları, bide pasta cila yaparsam daha bir hoş durur gibi,,, Bu sonarların en üst tarafı kaş şeklinde arkası boş, buraya ledden kaş yapmayı deneyeceğim güzel görünürse fotolarını paylaşırım :))
|
|
|
|
![]() |
|
mareanın sisleri kullanılsa daha orjinal olur bencede
|
|
![]() |
|
güzel çalışma olmuş
|
|
![]() |
|
bu yanlarının nikelajlı olmasının ufak bir avantajı var,, yana yansıma yaptığı için dönüşlerde viraj aydınlatma görevide görüyor,, yeni verson bazı arabalarda iki tane koyarak yapıyorlar aynısını
|
|
|
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Bekliyorduk bunu, çok teşekkürler ayrıntılar için. Ayrıca marea sisleri de hiç fena görünmüyor, acaba dedirtiyor insana.. :)
|
|
![]() |
|
arkadaşlar 307 sis farı isteyipte tampon deldirmek istemeyen arkadaşlarıma önerim hondaların jdm sisleri war sizin panjur köşenizle aynı kesme biçme olmadan onlardanda takabilirsiniz benden ufak bir öneri size....
ayrıca çalışma güzel olmuş ellerine sağlık....
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Konu biraz eskimiş ama bu 307'ye sis farı takmayala bayadır ilgilendiğim için konu arıyodum şimdi fark ettim konuyu
Güzel çalışma ama yeni bi fikir buldum bu sayfadan marealardaki sislerde denenebilir |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
daha önce görseydim önce Marea ın sislerini denerdim mutlaka :)) uyar mı uymaz mı bilemiyorum ama uyarsa daha hoş görüneceği kesin ;))
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
ama şu durumda var. mareadaki sisler biraz daha içeride olduğu için senin bahsettiğin silecek suyu deposu geldi aklıma. 206 sisleri bile zor sığıyorsa marea sisleri hiç oturmaz. bu yüzden daha küçük bir su deposu ayarlamak da lazım.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
evet haklısın o da problem olabilir,, bide bu sis farları tampona paralel olmalı yani farklı tampona uygulandığında sanki sağa veya sola bakarmış gibi geliyo bana,, emin olamadım
|
|
|
|
![]() |
|
Yakışmış..
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
Merhaba,
açıkçası çok yakışmış.
bu uygulamayı yurt dışı forumlarda da görüyorum ama montaj aşamasını ayrıntılı olarak yazmışsın.
öncelikle teşekkürler.
gelelim soruma;
bende aynı uygulamayı yapmak istiyorum ama sis farı olarak kullanmayacağım.
rica etsem senden akşam çekilmiş bir fotoğrafını koyabilir misin?
aracın içinden yol nasıl aydınlanıyor merak ediyorum. (daha doğrusu yolun neresi aydınlanıyor)
montaj olarak tamponun en uygun yerine koymuşsun ama acaba aydınlatma olarak en optimum yerde mi bunu öğrenmek istiyorum
birde silecek suyu deposu da revize edilecek demişsin.
ben silecek depomu ellemek istemiyorum.
(far yıkama yapılacağı için ekstra pompa gelecek , bu yüzden deponun dönmesi bana iş açar)
bu yüzden depoyu hiç revize etmeden yapılamaz mı? hiç mi yolu yok
teşekkürler
![]() ![]() Düzenleyen individual - 16 Kasım 2011 Saat 18:14 |
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
bende yaptırmıştım ama arabamı sattım.. biz sis farının arkasını törpülemiştik kesmiştik o şekilde kurtulmuştu... 307 cc yede aynı uygulamayı yapacam güzel oluyor satılan ilanda resmim var bakabilirsiiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-307-mukemmel-temizlikte-307-xt-triptronik-sirali-sistem-lpg/detay/ |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |