![]() |
|
206 benzin pompası arızası (çözüldü, resimli) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 Saat 10:37 |
![]() ![]() arkadaşlar aracımın benzin pompası çalışmıyordu aküden direk kablo çekip denedim malesef çalışmıyor. benzin pompasını söktüm içindeki DC pompayı çıkardım yukarıda resimleri var. bunun aynısını nereden bulabilirim? markası walbro bunlar sessiz çalışıyormuş bazılarının sesi fazlaymış. birde tofaşınki uyuyor diye bir yazı okudum forumun birinde. lpgli araçların benzin pompasına zaman rolesi takıyorlar pompa belli bir süre sonra çalışmıyor. bunu deneyen varmı? öğleden sonra şaşmaza gidecem bildiğiniz bir yer varsa yardımcı olursanız memnun olurum. herkeze kolay gelsin. evet arkadaşlar pompamız tamam artık sıkıntı yok çok ucuza mal ettik. reno yedek parçacısından yukardaki pompanın bir değişiğini 30 liraya aldık. aynı pompaya markası farklı tabi peugeot yedek parçacısı 70 lira dedi. ![]() renonun pompası ![]() bu pompanın soketi uymadağı için kabloları güzelce bağladık. + - ye dikkat! ![]() pompayı bağladıktan sonra sistemi tekrar toplayıp kullanıma hazırlıyoruz. ![]() artık tamam pompamız çalışıyor mu? depoya takmadan kontrol edelim çalışıyorsa takabiliriz. maliyeti 30 liraya arabamızın benzin pompasını hallettik herkeze kolay gelsin Düzenleyen mon - 22 Ekim 2011 Saat 23:17 |
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aractada sanırım role var ama bazen arac benzin pompasına elektirik gelmiyor ve calısmıyor bende lpd regulatorune direk akuden elektirik verip bırakıyorum bu sekilde arac calısıyor ama bunu arada sırada yapıyor servisler cozemedi ugrasıp duruyoz ıste :)
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
lpg regülatörüne neden elektirik veriyorsun? direk lpg de çalıştırın.
|
|
|
![]() |
|
arkadaşlar renonun bir dalgıç pompasını buldum şimdi onu takıyorum resim ve bilgileri daha sonra yükliyecem
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tebrikler. Guzel is cikarmissiniz. Gecmis olsun.
|
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırlı olsun güzel çalışma valla tebrik ederim.
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Konuyu hortlarayim:) bendede benzin pompasindan kaynaklİ bi gec calisma var pompa motorunu degistirdim kendim hala devam ediyor sorunum bugun bosch car service e gittim enjektorlerden dolayi yapiyor zannettigim
İcin orda once pompa basincini olcelim dediler ve basinc saati bagladilar normal degerde fakat arabayi stop edince basinc saati cok ani bir sekilde düsüyor hemen hemen 0 a geliyor pompada cekvalf varmis ondan kaynaklaniyormus simdi soruma gelelim bu konu hakkinda bilgisi olan varsa ondan kaynaklanirmi ve bu cekvalf metal bozuk para seklinde olan parcami??? CUnku bi arkadasimin elinde pompa var komple usten catlak oldugu icin komple degistirmis o parca saglam Pompa iki parca ya eger o parca altta kaliyorsa yani diger pompa iki parca ben bendeki cekvalfin olan yerini diger pompayla birlestirip tek pompa yapicam belki burda tam anlatamadim ama pompayi goren bilen arkadaslar umarim ne demk istedigimi anlar |
|
ozaann
|
|
![]() |
|
seyhanak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 12 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2009 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
Bende lpg li 206 ımda aynı sorunu yaşamıştım ve arkadaşın anlattığı tarzda sorunu çözmüştüm 25 TL'ye. Çıkmacıdan benzin pompasının motorunu 25'e aldım. ve ustaya taktırdım 75 TL ye. Daha sonra tavsiye üzerine Benzin pompasına Atiker benzin pompası zaman rolesi taktırdım 40 TL'ye. Araba benzinle çalışıyor lpg ye geçtikten 1-2 dk sonra bu role benzin pompasını elektriğini kesip çalışmasını durduruyor. BU sorunu yaşamamak için zaman rolesini herkese öneririm.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
araç ilk önce benzinde çalışıyor sonra gaza geçiyor sorularım şunlar
1. LPG ye geçtiğinde benzin pompası hala çalışmasına devam mı ediyor? 2. LPG de giderken ara sıra veya zorlandığında benzin takviyesi yapıyor mu? 3. Zaman Rölesi bağlantısını paylaşırsanız sevinirim.
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Valla bende zavoli sistem lpg var araç zorlansada benzine geçiş yapıyor mantıkende olmayacak bişey belki başka kitler yapıyorsa bilmem ihtimal vermiyorum ama |
|
ozaann
|
|
![]() |
|
Sizin sorununuz daha farklıydı sanırım çünkü ben aracı stop ettiğimde benzine bagladıgımız basınç saati hemen sıfırı gösteriyor böyle olmaması gerekliymiş öyle dediler |
|
ozaann
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |