![]() |
|
Hava Filtresi ve Yağ ???? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2011 Saat 01:24 |
İyi geceler arkadaşlar
3-5 gün önce açık hava filtremi hava tutmak için çıkarttığımda filtrenin bir kısmının yağ olduğunu farkettim, yere doğru bakan kısım komple yağlıydı ayrıca kelebeğin boğaz kısmıda bı miktar yağlıydı. Yağlı filtre yerine temiz yeni bir filtre taktım 2-3 gün o filtreyi kullandım. Bugün filtreyi tekrar söktüm bakmak için aynı manzarayla karşılaştım filtre yine yağlı kelebeğin boğaz kısmında yine yağ var.
Bu yağ nerden geliyo hiç anlayamadım, daha önce böyle bişey duyan varmı beyler ?
Bu yağ akışını kesmek için ne yapmalıyım ?
Nedeni nedir çok merak ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel arkadaşlar |
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Motor yaginin seviyesini kontrol edin. Muhtemelen(ve umarim) aracinizda cok fazla yag var.
Not: Acik hava filtresi yazdiginizi sonradan farkettim. Yorumum orjinal hava filtre aksami icindir. Düzenleyen koliva - 15 Ekim 2011 Saat 12:29 |
|
![]() |
|
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Açık hava filitresi motorun içinden havayı aldığı için( orjinali gibi bi ekipmanla dıştan havayı almıyor yani) ve sizin motorunda dış katmanı yağlı ise bu yağı çekiyor olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Yağı kontrol ettim çentiğin çok az altında, yağ fazla değil bence fakat şöyle bişey var fotografta işaretli parçada çatlak var ordan yağ sızması oluyo ustaya gösterdim yenisini almaya gerek yok benzinle yıkayıp temizler yapıştırırız dedi pek önemli bişey değil dedi bende şimdilik bu şekilde kullanıyorum acaba ordanmı geliyo ama içine kadar nasıl gelecekki ? ![]() |
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Valla bende anlamadım bu neden oluyo kardeşim motorun dışıda öyle çekilecek kadar yağlı değil ![]() |
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Güncel beyler kimsenin bi bilgisi yada önerisi yokmu bu yağ nerden geliyo zararı varmıdır ?
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|
![]() |
|
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
aslında 206da ben de gaz kelebeğini twemizlerken aynı bahsettiğin gibi yağ görüyorum hep..ben de açık filtre kullanıyorum hatta bu yaz 1er ay falan arayla 3 kere temziledim her defasında yağ birikmiş oluyordu.şunun için yazıyorum yani çok da anormal olmayabilir.ben hava filtresinden motora giden ince borudan aldığını düşünüyodum yağı görünce.resimden tam belli olmuyor krank filtresi takılı mı sende
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
evet kardeşim takılı krank filtresi, hava filtresinin üst kısmına bak hemen borunun üstünde gözüküyor. daha önceki aracımda hiç böyle bişeye rastlamamıştım gerçi onda filtreyle gaz gelebeğinin arasında uzun boru kiti vardı belki ondanmı görmedim acaba ? Krank filtresiyle ilişkisi nedir bu yağın ?
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|
![]() |
|
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
ha dikkatli bakınca gözüküyormuş evet.valla normalde benim bildiğim krank havalandırmasından hava tahliyesiyle birlikte bir miktar da yağ buharı geri gönderiliyor motora ama krank filtresi takılı ise bunu özellikle önlemesi lazım o yüzden sordum kardeş.hatta gavurlar buna oil mist diyor
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Çok saol kardeşim eyvallah :)) temizledim zaten onuda tozluydu birazcık :)) krank filtreside çok hoş ya minnacık
![]() ![]() |
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |