|
407'ye kış lastiği aldım |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
avcifurkan
1. Vites 24 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı avcifurkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 Saat 23:37 |
Merhaba arkadaşlar;
Aracımın üstündeki lastikelr artık miyadını doldurmuştu, hazır kışta geliyorken, Önceki aracımda da kullandığım model olan 4 adet Kumho KW17 (225/50 R17) aldım (tanesi 230 TL) (orjinal ebat olan 215/55 R17 fiyatları felaket uçuk) Aldıktan sonra öğleden sonra izin aldım. Doğru sanayiye; - 4 lastik sök-tak + balans : 50 TL - Rot (Ön düzen ayarı bozuktu sağ lastik biraz içe bakyırodu) : 25 TL - 4 Lastik Nitrojen basıldı: 20 TL - 2 tane jant düzeltildi: 70 TL (70 TL çok geldi, 17 ler bu fiyat dediler fiyatı bilmiyordum, kazığı yedik gibi ) - 4 tane şifreli bijon normale döndü ( kendim açmaya çalışsam kesin sıyıracaktı) - Far ayarı yapıldı : 10 TL Toplam 175 TL verdim. Lastikler, harika. İlk izlenim: Arabayı pati çektiremedim iyice eskiyen Michelinler ile hep ESP ışığı (TCS) yanıyordu sert kalkışta. Araç direk sessizleşti, yumuşadı, ve direksiyon rahatladı, Geniş taban daha güzel durdu. Bakalım ilerleyen günlerde yine yazarım, ama aynı modeli zaten kullanmıştım memnundum. |
|
2007 407 2.0 HDI Executive OV
|
|
Long Beach
2. Vites Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
|
jantin yenisi kac para ki ?
|
|
I Love My Pug
1. Vites 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
Hayırlı olsun güle güle kullanın, benimde almam lazım kısa zamanda bi fırsat bulamıyorum
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
avcifurkan
1. Vites 24 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı avcifurkan
|
Tanesi 330TL idi sanırım |
|
|
|
Long Beach
2. Vites Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
|
alüminyum alasim mi yoksa, celik-sac olan mi 330 tl ??
|
|
muzaffer
2. Vites 02 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kış gelince araba kullanmayı pek sevmiyorum. Bu nedenle yazlıklara devam. Bide 18' olunca maddiyat olarak çok kasıyor.
|
|
407 Executive Black CD 2007
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim bildiğim kış lastiği daha ince taban alınır. Siz tam tersini yapmışsınız. Neyse siz memnunsanız sorun yok, güle güle kullanın.
|
|
avcifurkan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı avcifurkan
|
Üstündekiler alaşım (yenisi 330 TL) onları sordunuz sandım, ama galiba siz sac jant alıp ebatıda küçültmeyi önereceksiniz. Düzenleme : Sac olanlar 121 TL görünüyor. Düzenleyen avcifurkan - 13 Ekim 2011 Saat 00:00 |
|
|
|
avcifurkan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı avcifurkan
|
Aslında bizim buralarda yerde pek kar olmaz o yüzden taban problem olmayacaktır diye düşündük, zaten ben hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düşüyor diye kışlık lastikleri kullanıyorum. Sanırım bu durumda çok sıkıntı oluşturmaz :) umarım :) Düzenleyen avcifurkan - 13 Ekim 2011 Saat 00:01 |
|
|
|
Long Beach
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
|
kis icin (kar) genis lastik iyi degil, siz almissiniz iyi günlerde kullanin, kumho fena degildir fazla sürat yapmayin, kis lastikleri aslinda yazliklara göre rahatsiz(gürültülüdür) ama frenaji (islakta)daha iyidir, biraz yakitta fark eder (%3-10) Siz kislik lastikleri konforlu bulduysaniz, yazliklar hakikaten kötüymüs
Bende kisin kislik lastik kullaniyorum (Good Year) ve burada(almanya) mecburi yoksa cezasi var ve kazada sigorta kislik lastik yoksa kurus ödemez. Jantlar gercekten cok pahaliymis, gerci burda da ucuz degil |
|
kapetan
1. Vites 13 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güle güle kullanmanız dileğiyle
|
|
2006 model peugeot 407 1.6 comfort
|
|
avcifurkan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı avcifurkan
|
Daha önceki aracımda da 3 kış aynı modelin 205/50 R16 sını kullandım, ondan memnun olduğum için bu aracımda da yine aynı modeli tercih ettim, umarım sıkıntı yaşamam. Bu arada Türkiye'de hak getire, bırakın kış lastiğini bozuk yaz lastikleri ile kışı geçiriyoruz, 20.000 -30.000 TL verip araba alıyoruz ama lastiğe para ver(e)miyoruz maalesef. Ben lastik yüzünden kaza yapmış, takla atmış biri olarak çok hassasım lastik konusunda. Allah kimseye kaza bela vermesin. Bu arada iyi dilekleriniz için herkese teşekkürler. Düzenleyen avcifurkan - 13 Ekim 2011 Saat 00:12 |
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |