![]() |
|
Gelin birlikte otomobil üretelim. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 18:56 |
Ergün,Ar-Ge merkezi kurma gibi konularda çalışacak bir organizasyonu kurma çağrısında bulundu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, D-8 ülkelerinin kendi aralarındaki ticaret hacminin 2010'da 100 milyar dolar seviyesini aştığını, bu rakamın 5 yıl içinde 200 milyar dolara ulaşacağını belirtti. Ergün, D-8 ülkeleri arasında ortak otomotiv üretimi, eğitim, Ar-Ge merkezi kurma gibi konularda çalışacak bir organizasyonu kurma çağrısında bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, D-8 ülkelerinin sanayi bakanlarına, ortak otomotiv üretimi, eğitim ve Ar-Ge merkezi kurma çağrısında bulundu. İstanbul'da gerçekleştirilen D-8 toplantısında alınacak kararların uygulanması konusunda bütün ülkelere sorumlulukların düştüğünü belirten Bakan Ergün, geçen yıl İran'da gerçekleştirilen D-8 toplantılarında, üye ülkeler arasında bir otomotiv çalışma grubu kurulması yönünde karar alındığını hatırlatarak, D-8 ülkelerinin sanayi bakanlarına şu çağrıyı yaptı: "Ortak otomotiv üretimi, eğitim, Ar-Ge merkezi kurma gibi konularda çalışacak olan böyle bir organizasyonu bir an önce hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye olarak, burada alınacak kararların hayata geçmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Ben ev sahibi ülkenin bir bakanı olarak burada alınan kararların bizzat takipçisi olacağım. Diğer bakan arkadaşlarımın da aynı iradeyi göstereceklerine inanıyorum." Ergün, 2009'da 66 milyar dolar olan D-8 ülkelerinin ticaret hacminin 2010'da 100 milyar dolar seviyesine çıktığını belirterek, "Bu rakamlar sevindiricidir, ama yeterli değildir. Gelinen aşamada üye ülkelere daha büyük rakamlar yakışır. Ben, gelecek 5 senede 200 milyar dolar ticaret hacmini yakalayacağımıza inanıyorum." dedi. Ergün, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'D-8 Sanayi Bakanları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un, bundan 14 yıl önce, D-8'in kurulma sürecine de ev sahipliği yapmasının onurunu yaşadığını kaydetti. Bakan Ergün, D-8'in faaliyetlerinin, işadamlarının ticaret ve yatırım kararlarını doğrudan etkileyecek bir şekilde genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu yıl yapılan toplantılarda, işadamlarının kurulacak masalarda bir araya gelmelerinin ve iş görüşmesi yapmalarının da yeni ve önemli bir adım olduğunu söyledi. |
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece otomobil değil bence tüm araçlara el atsınlar derim taşımacılık,arazi,iş makinaları dahil yüzde yüz yerli olmalı en küçük vidasına kadar zor ama imkansız değil
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yerli üretim araçlar var zaten şamil,etox gibi ama beceremediğimiz olay bence şu
herkezin alıp binebilecegi otomobil yapmak varken bizimkiler gidip 2 kişilik spor araba yapıyor vede fiyatları bmw audi ile kapışacak düzeyde önce bi şahine doğana denk bi araç üretsinler sonrası kolay bence |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |