![]() |
|
otomatik 307 sabah P de takıldı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 08:02 |
günaydın arkadşlar
sabah hergünkü gibi aşağı indim arabayı çalıştırdım , yağlama için bir süre bekledim sonra arabayı P den çıkarmaya çalıştım ama araba çıkmadı P den bvir türlü sonra stop edip tekrar çalıştırdım çıktı P den normal çalışmasına devam etti, geçen günde sert vites geçişleri yaşayıp 3. viteste takılı kalmıştı tekrar stop edip çalıştırınca düzelmişti o arıza yok 3 4 gündür ama şimdide bu çıktı neler oluyor bu arabaya :) yardımcı olursanız sevinirim dostlarım Düzenleyen htasay - 05 Ekim 2011 Saat 08:05 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Büyük ihtimalle senin fren müşürün arızalı. Yani frene bastığında senin aracının P den çıkması lazım. Müşür arızalı olduğunda aracın P de bi süre beklediğinde kendiliğinden emniyet için kilitliyor ve onu frene basarak açabilmen lazım müşür arızalı olduğunda açamıyorsun. Stop edip çalıştırdığında hareket ediyor. Üstelik bu fren müşürü aracına hız sabitleyici takılmasına ve tanıtılmasına da engel olduğu gibi bahsettiğiniz vuruntulara da neden oluyor ve cihaza bağlandığında abs hatası verdiriyor. Çözümün fren müşüründe olma olasılığı yüksek. Maliyeti ekonomik 20 TL gibi paraya servise taktırabilirsin...
Düzenleyen hakangumus - 05 Ekim 2011 Saat 08:37 |
|
![]() |
|
geçmiş olsun şanzımancı yolu gözükmüş gibime geldi.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
kesinlikle fren müşürün arızalıdır. hatta şanzımanın anormal çalışmasına da etki eder, 20 TL bişey hemen al değiştir orjinal olsun.
Tecrübe ile sabittir!
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
mutlaka değiştirtin 20 tllik parçanın aracın gidişine bile etki ettiği kanıtlandı bu forumda sipariş verin kendiniz bile takarsınız.
|
|
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
|
![]() |
|
forumda fren müşürünü nasıl temizleyeceğiniz hakkında bilgi bulunan bir bölüm vardı. Ben oradan baktım gidip müşürü aldım ve kendim değiştirdim. Siz de değiştirebilirsiniz. Eliniz bu tip işlere az da olsa yatkınsa yapabilirsiniz. yine de dikkatli olmakta fayda var.
|
|
![]() |
|
elim yatkın o zaman kendim değiştireyim durumu anlattım serviste adamların dediği hele sanzumanı bi söküp bakalım ne var oldu:) bende dedim sökmeden önce bi yağını değiştirin ayarlayın öle bi kullanalım ona da dediler ki şanzuman dağı değişmez yağ ömürlük hem ne ayarıymış ayar falan olmaz yag boşaltılır üstten yeni yağ konur bu kadar ayar falan yok dediler :) yahu bu adamlar beni çıldırtacak arkdadaşlar nasıl sipariş edeyim onu sponsor bölümünden mi?
|
|
![]() |
|
Mehach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
Frene basmayı unutmamıştınız değil mi? Olabilir ya..
![]() Düzenleyen Mehach - 05 Ekim 2011 Saat 14:30 |
|
![]() |
|
yok hocam frene bastım hemde sonuna kadar:) şuan eve geldim herhangi bir arıza vermedi. çalışması normal servise ugradım geldim ordada herahngi bi sıkıntı yapmadı. sabahları araç yağlama yapsın diye biraz bekliyorum hareket etmeden önce herahlde o anda kilitledi. forumda bulamadım o fren müşürünün nasıl değiştiğini bi bulayım hemen sipariş geçecem ::)
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
şahin peugeot murat abiyi ara, kredi kartı havale vs ile halleder senin işini hemen kargo yapar merkezi bir yerdeysen ertesi gün alırsın. değiştirmesi çok basit. frenin üzerindeki müşürün soketini çıkartıyorsun daha sonra mülşürü yarım daire çevirip çekiyorsun geliyor. yenisinide tam tersi şekilde takıyorsun güle güle biniyorsun. benim müşür bozulduğunda sabahları bazen p' den çıkmıyordu. ayrıca vites geçişlerinde uzama araçta hantallaşma başlamıştı. halen anlam veremiyorum ama ben ve bir kaç arkadaşımız bunu değiştirince şanzımanı düzeldi (: |
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
şanzımanla ilgili bir sorununuz oldugunda önce
okumanızı öneririm.
|
|
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
|
![]() |
|
alisuat hocam herşey yazılmış burda teşekkür ederim, metin teşekkürler şimdi sipariş veriyorum hemen.
|
|
![]() |
|
rica ederim, selamda söyle (:
|
|
|
![]() |
|
söyledim :) verdim siparişi teşekkürler
|
|
![]() |
|
gelince bak bakalım, vites geçişlerini konrol et 3000 de değilde 3300-3400 de değiştiyormu,
birde sabit hızda giderken ayağını gazdan çekince devir kopresörle değilde birden mi düşüyor bunlara bak bakalım bu sıkıntıların hepsi fren müşürü sonunda gitti (:
|
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
metin kardeşim haklı sorun müşürde.benimki p de hiç kilitlemiyordu,vites vuruntulu geçiyordu ve araç hantallaşmıştı.metin dedi bi müşür al diye onu dinledim hala teşekkür ediyorum...
|
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
Allah razı olsun, bende öğrendiğim abilerime kardeşlerime hep teşekkür ediyorum, bilgi paylaştıkca çoğalır diye boşa dememişler
![]() |
|
|
![]() |
|
hocam bu devir saatinin birden düşme olayı işte son bi iki sıkıntyla birlikte başladı ben arabayı alalım 3 hafta falan oldu. geçen hafta sonuna kadar sorunsuz kullandık ama geçen hafta bi başladı arıza vermeye hala devam ediyo, inşallah bu fren müşürü ile bu sıkıntımda ortadan kalkacam az önce gittim metin hocam sizin verdiğiniz tavsiyeye uyup amatisörün altındaki plastik parçayı yukarıya silikonla yapıştırdım bakalım yarın arkadaki ses de kesilirse değme keyfime:)
![]() Düzenleyen htasay - 05 Ekim 2011 Saat 16:42 |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
senin usta da tam " ömürlükmüs " ![]() ustaya her tamirden sonra para ödenmez, birkez ödenir ömürlük deseydin bari ![]() |
|
![]() |
|
htasay tam anlattığım gibi yapmışsın tebrik ederim. umarım silikonlamadan önce iyice temizlemişsindir yoksa silikon tutmayabilir, birde iyice kuruyana kadar araçla su birikintisi vs girerken dikkat et iyice kurusun tamamdır.
eğer ses amortisör tozluğundan geliyorsa ki genelde öyledir, ozaman sorunun çözülmüş demektir.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |