![]() |
|
Parklar ve Korna ilişkisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
frtkck ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Konum: GİRESUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 20:20 |
Geçtiğimiz hafta direksiyon simidini deri kaplatmıştım ,korna biraz zor basmakta idi fakat iki gün önce bir şey daha farkettim parkları yaktığımda kornaya dokunmadan park lambası kolunu çevirdiğim anda kısalara geçene kadar korna kendiliğinden çalıyor.Sizce direksiyon takılırken bir yerde şase falan mı alıyor yoksa kablo bağlantılarında mı bi sorun var .Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?
Araç 2004 model xline triptonik 206
Düzenleyen frtkck - 14 Eylül 2011 Saat 20:28 |
|
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sinyal kolu com 2000 olandan mı ?
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
frtkck ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Konum: GİRESUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
Evet sanırım üzerinde çevirmeli butonları olandan ,aslında aklıma başka bişi daha geldi ben araca pıoneer teybi direksiyon kumandasından kontrol etmek için bi aparat yaptırdım ve aparatın montajını kendım yaptım direksiyon üzerindeki alt ve üst kutuyu montaj yaparken baya sorlandım yanlış tırnağa oturtmaya çalışırmışım sonra farkettim ve montajı tamamladım .Acaba diyorum ondan mı takarken kobloların birine hasar verdim yada bi yerden şase yapmasına sebeb oldum acaba ?
|
|
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Kornanın buton kontrolüde Com2000 üzerindeki sargı kabloları ile yapılıyor. Yani doğrudan Com2000 üzerinden yönetiliyor. Sargılar belki bir yerde sıkışarak kısadevre oluyordur. Direksiyonu söküp kabloları kontrol ederek tekrar takmakta fayda var.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Büyük ihtimalle kablo sıkışması en azından ben öyle düşünüyorum yarın bi söküp bakacağım fakat direksiyon simidi ortasını sökmek biraz riskli hava yastığı statik elektrik alıp patlayabilir diye düşünüyorum .Fakat çok büyük ihtimalle sorun ordaki kablolarda.
|
|
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
dostum benim başıma geldi. anlatayım detaylıca. aracım 307 com2000 kolu var. sinyal kolunu yaptırayım dedim ondan sonra gittim elektirikçiye. direksiyon söküldü kol söküldü yapıldı. tekrar takıldı. birde baktım korna çalışmıyor. kornanın kabloları bu kolun içinden geçiyor. sargı yanlış yapıldıysa direksiyonun attığı turla kolun içinde sarılı olan kabloların turu aynı olmuyor ve kopuyor yada kısa devre yapıyor. bilginize ...
Düzenleyen tilbe307 - 15 Eylül 2011 Saat 00:15 |
|
|
|
![]() |
|
Açıklama için çok teşekkür ederim en azından elimde bir sebeb var ve büyük ihtimalle sorun aynı.Çözümü kolun tamamen değişimi mi olacak peki .
|
|
|
|
![]() |
|
aslında değil benim kablolar gitmişti tamamen ustam bir şekilde yapmıştı ancak geçici bir çözüm en iyisi eğer içindeki kablolar zarar gördüyse tabiki koln değişimi gerekebilir fiyatıda biraz tuzlu gibi
|
|
|
|
![]() |
|
birde airbagde ona bağlı aslında öyle bir kol yapmışlar ki sinyal silecek farlar airbag korna hepsi aynı şeyin üzerinde birleştirmişler ve birşey bozulduğunda da at yenisini al mantığı ilerlemiş ne yazık ki
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
+1
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Eğer kablolar hasarlı ise sadece çıkmacılarda bulunan com2000 lerden bir başkasının sadece kablosunuda alabilirsiniz. En azından denersiniz ve sağlam ise en ucuza mal etmiş olursunuz. com2000 ve kablolar (airbag sargısı diye isimlendiriyorlar genelde) birbirinden ayrılabiliyorlar.
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |