![]() |
|
206+ için teyp,kolon vs. tavsiyelerinizi almak ist |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Emperor905 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Trakya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 Saat 23:39 |
|
Merhaba;
206+ aracım için ilk etapta arka kapılara (sanırım 13cm oluyormuş) 2 adet kolon almak istiyorum daha sonra önlere(sanırım 16 cm'miş) alacağım. Pioneer almayı düşünüyorum ancak size sorum şu; şuan aracın üzerindeki clarion marka cd çalar ile bu kolonlardan netlik ve verim alabilirmiyim.(tabi tesisatlı araçlar veya anfili araçlar gibi olmaz biliyorum) şimdikinden iyi olacağı kesinmidir sizce_? Birde tek yollu çift yollu veya kanal filan muhabbetlerinden pek anlamıyorum ne tür almalıyım.tek yollu mu çift yollu mu.(kısa vadede anfi ve bas vs düşünmüyorum sadece 4 güzel kolon bir de en fazla bir pioneer usbli cd çalar) Tavsiyeleriniz ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.Satan filan da varsa buradan almayı da düşünebilirim.(dost işi fiyatlar ile tabi :) ) şimdiden teşekkürler..
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hocam siz de benim gibi ufak çaplı ama fonksiyonlu bişi istiyosunuz :D
Öncelikle şunları açıklayım: Önler 165cm arkalar 130cm Eğer arkada hat yoksa oda ayrı bir sıkıntı. Bazı araçlarda hat hiç gelmiyo bazılarında kapı diregindeki köprüde kalıyor kapıya gitmiyor. Ben deh2300UB aldım. Kimse önermedi ama ben amfi bass kullanmayacağım için bana yeter. Yakın zamanda stalk çevirici gelecek kumanda koluda aktif olacak. Teypden gayet memnunum orjinal türkiye garantili aldım. Önlerin hoparlörünü pioneer 165cm ile değiştirdim. Arkaya hiç dokunmayıp. Mdf pandizot yaptırıp oval hoparlörü ~20 derece dike eğik ve düzleme 45 derece yatık koydurttum ne görüntü kaybı var ne de bagaj hacminde bir kayıp harika oldu. Onun içinde kapı eşiğinin içinde hat geçirdiler birde pandizotu çıkarmak gerekirse diye jack koydurttum harika ötesi oldu. Bassı açınca şarkısına göre içim titriyor tizzlerde harika. Kapılara yalıtım yapmak gerekiyor çok tıngırdıyo dışardan. Aynı araca sahip olduğumuz için söyledim. Teybin montajnı kendinde yapabilirsin ISo bağlantısı var ama anten için çevirici alman gerekir. Oda elektronikçilerde var. Ön hoparlör değişimide basit ama eğer arkada hoparlör yoksa arka sıkıntı olacaktır. |
||
![]() |
||
Emperor905 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Trakya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkada hopörler yok ve sanırım tesisatı da yok beni de asıl düşündüren arka zaten.Önler yine idare eder verdiği sesten oldukça memnunum.Şimdilik değiştirmesem bile olur önleri.
Dediğin gibi ya pandizot yaptırıp ayarlıycaz ya da 13 cm 'lik bir pioneer kolon takımı önce tesisatını çektirip sonra alıp taktırıcaz artık. Araç 2,5 yıl daha garanti kpsamında dışarıda pek elletmek istemiyorum sonra şu oldu bu oldu garanti dışı muhabbetleri duymak istemem kolonları kendim alıp sanırım yine serviste bağlattırıcam.Gerekirse 30-40 fazla vericez ama servis işi olsun diyorum sonradan başımız ağırmasın. Düzenleyen Emperor905 - 14 Eylül 2011 Saat 00:04 |
||
![]() |
||
|
Eğer yapabilirseniz kapı ile direk arasındaki köprüyü açın ve her iki taraftaki pin sayısını karşılaştırın. Dİrekteki pin sayısı 2 tane fazla olacak (bende öyle karşılıksız 2 pin var) eğer öyle ise kapının döşemesini çıkartıp oraya hat çekilmesi gerekir. O en basit yol. Bunun aksi bir durum varsa pandizot yaptırıp oval kullanmak daha iyidir 13lük ovalin yerini tutmaz daha tatmin edici olur.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
|
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Yarın servisi arayıp bu konuda detaylı bilgi ve fiyat almayı düşünüyorum.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
|
Bugün servisi arayıp fiyat aldım.Arka kapılara kendi getireceğim kolonları tesisatını da çekip monte etmelerini söyledim bana yaklaşık fiyat olarak 50tl dediler.Bu fiyat çokta pahalı gelmedi bana açıkçası.Zaten piyasada da benzer bir işi 30-40 liraya anca yaparlar,servis garantisinde cumartesi günü yaptırmayı düşünüyorum.
Kolonlar olarakta bana tesisatçı arkadaşımın tavsiye ettiği Jvs marka çift yollu 13cm kolonları taktırmayı düşünüyorum.80-90 lira bir fiyatı var.Toplam maliyet 130 lira civarında olacak yani.
|
||
![]() |
||
|
Ben ovalleri o fiyata aldım :D
Servis biraz fazla istemiş yapacağı iş küçük. Hoparlörü aldığın yer bile yapardı ama tabi garanti olayı sakat. Ben pioneer deh2300UB teyp 165cm ön pioneer hoparlör arka mdf özel pandizot ve oval pioneer hoparlöre toplam 500 derdim 12 taksit. |
||
![]() |
||
|
Benim aracımda ön ve arka hoparlörler değişti ancak teyp orinal olduğu için yetmiyor ve ses 25-26 seviyesine geldiğinde ses bozuluyor.Alicik nickli arkadaşımın söylediği teyp benim önceki aracımda vardı ve hoparlör olarakta 2yollu normal 2tane kolon vardı ancak ses dehşet kaliteli ve güzeldi.Yani olay teypte.Teybi değiştirmediğiniz müddetçe hiç kolonlara dokunmayın boşuna para harcamış olursunuz.
|
||
![]() |
||
|
Orjinal teybin çıkışları çok düşük Pioneerlar 50*4 çıkışa sahip. Ovalleri amfisiz kullanıyorum bazen içim titriyor :D
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
|
Ali arkadaşım, 15 -20 tl fazla ücret vermeyeyim diye 2,5 yıl daha devam eden garantiyi bozdurma riskine giremem,zaten mantıklı da olmaz. İleride teyp anfi bas vs. Allah Kerim artık bakalım aracı yenilemezsem yapabilirim seneye sağlam bir tesisat. Görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkürler..
Düzenleyen Emperor905 - 14 Eylül 2011 Saat 22:34 |
||
![]() |
||
hakann83 ![]() 1. Vites ![]() 01 - Ağustos - 1983 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2011 Konum: Mars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 724 |
|
arkadaşım hiç orjinalını bozma kapıyı falan al bi ufak anfi arkayada kestir iki kolan bağla bak ozaman nasıl tad veriyo ses
|
||
![]() |
||
bornova ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
2004 partner arabamın hoparlörlerini değiştirmek istiyorumda , ön kapı 16 cm mi 17 cm lik hoparlör mü takılıyor birde arkalar 10 cm lik herhalde. teşekkürler...
|
||
![]() |
||
bornova ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
yok mu yardım edecek biri???
![]() |
||
![]() |
||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
|
önler 16cm arkalar 13 cm olması lazım jvc hoparlörlere bakabilirsiniz
|
||
![]() |
||
|
ne takarsan tak pioneer den şaşma derim yılların tecrübesi ve kalitesi ama çin mallarına dikkat çok fazla kopya çin malı var.
|
||
![]() |
||
|
Şase numarası ile serviceboxa girip oradan daha ayrıntılı bakın derim. Partner sahibi heleki 2004 model çok fazla yok göremezler burayı. |
||
![]() |
||
|
teşekkürler verdiğin siteye çok işime yaradı.... önler 16,5 arkalar 10 cm |
||
![]() |
||
|
Arkalar tutmuşta önler arası çıkmış ![]() |
||
![]() |
||
|
önlere 16,5 yerine 16 lık hoparlör taksam olurmu???
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |