![]() |
|
307 elektrik sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emre cevik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre cevik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 21:46 |
merhaba arkadaslar 2003 model 1.6 16v.110hp.peugeot var teknik bir arzası var aracım kasislere girince veya bozuk yolda tekleme yapıyor düz yolda kısmen düzeliyor düşük vitesde daha cok yapmaya başladı 80.90 km de pekde anlaşılmıyor ama çekisinin düştügünü anlıyorum bu konuyla ilgili düşünce ve fikirlerinizi paylaşır sanız sevinirim.(bujileri yeni deyitirdim motor ve enjeksiyon kabloları sökülüp takılmıştı.)
|
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Elektrikle alakalı ne sorun var anlamadım ama düşük devirlerde tekleme (gaz yememe gibi) ve devir yükseldikçe sorunun hissedilmemesi gibi bir problemi ben de aracımı ilk aldığım zamanlarda yaşamıştım. Sadece gaz kelebeğini temizletip planet ile rolanti ayarının yapılması problemi tamamen çözmüştü.
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Yazını okurken evet bir buji kablosu arızası daha diyecektim ki sen bujileri değiştirdim diye yazmışsın, muhtemelen buji kabloları da çalışır durumdadır. Daha önce de bi arkadaşın başına benzer bir problem gelmişti. Sorun buji kablosundan çıkmıştı. Onunda araç sarsıldığı zaman buji kablosu temas etmediğinden tam ateşleme yapamayıp titretiyordu. sen yine de elektrik aksamını bidaha kontrol ettir derim ben kardes yani söylediğin olay yanlış anlamadıysam anlık bir olay, yani araç kasise girdiğinde tekliyorsa o esnada bi temassızlık olabilir. İyi bi ustaya veya elektrikçiye göster istersen. Çünkü yakıt pompasından, filtreden veya ne bileyim diğer yarı mekanik aksamdan kaynaklanan bir problem olsa o esnada değil de 3dk bilemedin 5 dk sonra tekler o zaman deriz ki buralara da bi bak sen ama tepkime süresi azsa büyük ihtimalle ateşleme prblemidir. en kısa zamanda sorunun çözülmesi temennimle selametle.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Filtre tıkanmış olablir benzin filtresini değiştir derim ben
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
307 de benzın fıltresı yoktur :D
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Nasıl yani?Gelen yakıt hiç bir yerden süzülmeden direk motoramı gidiyo tahminen konuştum ben ama böle bişey hiç aklıma gelmezdi olmalı bence adı farklı olabilir belki.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
ne yazıkkı sadece pompanın ıcınde bı fıltre var oda pompa bozulunca komple pompayla degısıyo adamlar zekı para kazanmayı bılıyolar :D
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
konumun nedir profilinde belirtmelisin,
ayrıca aracın dizelmi benzinlimi manuelmi otomatik mi bunlarıda imza kısmında belirtki her defasında araç ne diye sormak zorunda kalmayalım.
yanlış buji takmış olabilirlermi? bozuk yol ile motorun teklemesini bağdaştıramadım. bozuk yolda sadece süspansiyon ile alakalı durum olur motorun teklemesine anlam veremedim.
acaba diyorum bozuk yola girince benzin pompası sarsıntıdan yakıtı tam gönderemiyor, az gelen yakıt yüzünden de motorda performans kaybı düşük süratte ve düşük devirde de tekleme olabilir diye düşünüyorum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
emre cevik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre cevik
![]() ![]() ![]() ![]() |
galiba size olayı tam acamadım aracım2003 1.6 16v.110hp manuel vites lpg ve bezinli iki yakıt türündede yapmaktadır tam olarakda emin deyilim elektrik aksamındamı sorun bana elektrik aksamındaymıs gibi geliyor rolantıde sorun yok gayet normal saat gibi calısıyo
Düzenleyen emre cevik - 08 Eylül 2011 Saat 22:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre cevik
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaslar bence o an silindirin biri calışmıyor gibi sizce olabilirmi dedigimgibi rolantide saat gibi |
|
![]() |
|
enjeksıyon kablolarını tam takamamıs olabılırlermı bozuk yola gırınce sarsıntıdan oynayınca kesıp kesıp verıyo olabılır
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |