![]() |
|
206 5. vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
silience ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1979 Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 00:05 |
Merhabalar,
bugün başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşayım; bilgisi olan varsa bilgi alayım istedim. Bayram gezmesi için evden çıkıp aracıma binip yola koyulana kadar herşey normal gidiyordu. Ancak hızımı artırıp aracın vitesini 5 e geçirmeye çalıştığımda epey bir mücadele etmek zorunda kaldım. birkaç denemeden sonra başardım ancak bu seferde aracın gazına basmaya ara verince vites kolu hareketlenerek boşa düştü. birkaç denedim hepsinde aynı sonuç. Elimle geri kaçmasını önlemek için tuttuğumda ciddi bir mukavemet ile karşılaştım ve daha fazla zorlamadım koca yolu 4 ün üzerine çıkmadan tamamladım. Bayramdan sonra göstereceğim ancak sorun sizce nedir? iyi geceler.
|
|
206 SW 1.6 16V 2003 model
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
falza zorlama şanzımanı kucagına alırsın senkromeclerde sorun olabılır baskı balatanda kavrama olabılır hersey cıkar kapalı kutu sanzıman 5. vites dişlisi olabılır
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Linklerde(kollarda) de problem olabilir. Fabrika cikisi plastik yapiliyorlar ancak eger sorun onlarda ise metal olanlarda degistirebilirsiniz. Bu linklerin pinlerinde de sorun olabilir. Kisacasi bakmak gerek.
Araci kaldirdiginizda motorun hemen arka tarafinda vitesten gelen kolu goreceksiniz. Burada sanzimana giden 3 tane link vardir. Bunlari teker teker elinizle sallayin. Normalde gayet kati olmasi gerekirler. Eger sallaniyorsa sorun ordadir. Geri vitese gecis normal mi? Metal ile orjinal arasindaki fark su resimden gorulebilir; 3 tane eski kol cikarilmis ve yeni 3 tane metal kol takilmis. ![]() Düzenleyen koliva - 31 Ağustos 2011 Saat 10:12 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Güzel Anlatım Olmuş Koliva Eline Sağlık;
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Rica ederim. Umarim sorun soylediklerimdendir. |
|
![]() |
|
silience ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1979 Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için,
geri vites geçişini sormuşsun koliva geri vitese geçişte sorun yok, kavramada da herhangi bir sorun yok ancak araç stop halindeyken debriyaja basmadan vites geçişleri çok rahat yapılabiliyor, bu da sorunun bir parçası olabilir değil mi ? aracı birkaç gün daha kullanmam gerek malum bayram sorunu büyütürmüyüm ? 5. vitesi kullanmasam bir şey olur mu ? Herkesin bayramını kutlarım.
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Koliva anlatım mükemmel gerçekten
|
|
![]() |
|
Bu soylediklerinizle birlikte onerdiklerimden tam emin olamadim. Bu halde kullanmaniz halinde neler olabilir kestiremiyorum. En guzeli iyi bir ustaya baktirmak. Hatta bir kac tane. Gecmis olsun. |
|
![]() |
|
koliva,
bugün biraz daha kullanmak zorunda kaldım. 5. vites iptal :( 5. vitese geçiyor ancak sanki boşta gibi gaz yemiyor. birde geri viteste de bugün sorun oldu. geri vitese geçiyor ancak geri bırakmıyor. cuma günü ustanın yanına gideceğiz. uff bayram sonrası bir sürü masraf çıktı yine :( torsiyon arızalı şanzıman sorunlu, bujiler değişecek, katalik konvertor arızası veriyor. bakalım daha neler çıkacak.
|
|
|
|
![]() |
|
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
üstad geçmiş olsun muhtemelen araban şanzıman istiyor sekromençlere benzemiyor ancak inşallah dişli değişir değişmesse vay haline
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle geçmiş olsun ama ilk söylediğinden son söylediğine kadar olan bölümde sorunun büyüyo gibi öncekinde 5.vitesten atıyosa yüksek bir ihtimal kilit görevi gören 5.vites senkromencinin değişmesi gerekli.Tavsiyem yaptırana kadar 5. vitesi kullanma yoksa döner haldeyken vitesten boşa çıkmaya çalışması dişlilerinde bozulmasına neden olacaktır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |