![]() |
|
34042 KM Tüketim Raporu... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mitto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 18:47 |
Selam arkadaşlar, 2003 model 307 XT BVA Aracımı 29.09.2009 Tarihinde 87850 KM'de iken satın aldım ve bunun akabinde 88000 KM'de Atiker sistem taktırdım. Araba ile ilgili her türlü harcamayı not aldığım bir excel sayfası tutuyorum. Bu sayfada aldığım gaz, benzin, yol bilgisayarı ortalaması gibi her türlü veriyi tutuyorum.
Sonuç olarak arada bir nasıl gidiyor diye hesaplar yaparım. İşte 34042 km Ortalamam. Aracın KM'si : 122042 Yapılan Toplam KM: 34042 Alınan Toplam Gaz (litre) : 3837,14 Alinan Toplam Benzin (Lİtre) : 221,31 34042 KM için yol bilgisayarının ortalaması 10,16 litre Gelelim yorumlarıma.... Yol bilgisayarına göre 34042 km yolu benzinle gitseydim eğer 3459 litre benzin almam gerekecekti. Ben şimdiye kadar 221 litre benzin ve 3837 litre gaz harcamışım.Gaz için toplam 7289 lira, benzin için toplam 795 lira vermişim yani toplamda 8084 lira para vermişim 34042 KM için... İlk benzini 3,21 liradan son benzini 4,3 liradan almışım. Benzin litresinin ortalamasına 3,75 lira desek ve yol bilgisayarına göre 3459 litre benzin almam gerektiğinden LPG taktırmasaydım 12971 lira para harcamam gerekirdi 34042 km için... Yani 12971-8084=4887 lira para cebimde kalmış demek oluyor.... 1000 lira taktırma parası vermişim ve bu güne gadar 150 lira bakım parası verdim otogaz için. Hadi birde sızdırmazlık ve muayene parasını katalım 25 + 125 lira muayene 150 lira. Gaz için ek olarak toplam 1300 lira harcamışım. 4887 - 1300 = 3587 lira kardayım demektir...Yani her km'de yaklaşık olarak 10,5 kuruş cebimde kar kalıyor demektir diyebiliriz.... |
|
2003 xt bva + (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok guzel ve detayli bir istatistik olmus. Elinize saglik.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Guzel bır tespıt masallah dıyelım nazar degmesın...
Bende aldıgım benzınlerı yazarım ama lpgyı hıc yazmadım. Sız bunu dusunup azımle hareket etmıssınız tebrıkler gercekten
![]() |
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abicim naptın sen ya :D maşallah bız 100 kmde hesaplayamazken sen maşallah :d |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
maşallah abi
![]() |
|
![]() |
|
mitto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Teşekkürler arkadaşlar... Umarım biraz fikir verebilmişimdir. Bu arada ilk başlarda sadece kitin durumunu öğrenmek için tutuyordum sonradan bir baktım 10000 km olmuş bırakayım dedim ama bu kadar uğraşmışım bari devam edeyim dedim sonuç ortada... Araca benden habersiz 1 litre bile fazla gaz girmemiştir hepsinin fişini alırım akşam eve gidince ilk işim tabloya işlemek olur... 3 sene önce sigarayı bıraktım bu istatistiği tutmayı bırakamıyorum. Hafif obsesif hissediyorum kendimi... :)
|
|
2003 xt bva + (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
abi sen ne yaptın böyle bu nasıl bir tez
![]() |
|
![]() |
|
ben onu bide oturup hesaplıcam . peder depoyu fullüyo rahatım
![]() |
|
![]() |
|
Km de en az 10 kr tasarruf edılıyor zaten. Fazla yakıt tuketen araclarda bu fark daha da fazla... Mesela benım aracımın sehır ıcındekı lpg tuketımı 10-11 lt arasında degısıyor. 10lt lpg yakarsa 9lt benzın yakmıs olur
Bu orandan gıdersek 4.33 ten benzınde kmde 39 kr olur, full lpg de ıse 2.19dan 22kr eder.
Sehır ıcındekı fark 17 kr.
Sehır dısında 7.5 lt lpg ye kadar dusebılıyorum. sehır dısında lpg fıyatı 2.40 tan kmde 18 kr olur. Benzınde de 6.5lt cıvarından 4.35 ten kmde 28 kr olur.
Sehır dısındakı fark ıse en az 10kr
Zaten yaptıgım kmnın cogunlugu sehır ıcı kullanımından olusuyor.
Aracı 96500 kmde aldım. 96800de agustos 2009 da yanı tam 2 sene evvel Atıker fast taktırdım. Suanda aracım 127.000 ı gectı. Yanı 30.000 km yı gecmısım...
Bu esnada almıs oldugum benzınlerıde paylasayım. Lpg taktıgımda yarım depo gıbı benzın vardı.
102.250 kmde 50 tl
105.350 kmde 50 tl
107.450 kmde 48 tl (sevıye yarım depo)
118.350 kmde 75 tl
119.500 kmde 30 tl (yarım depo sayılır)
123.700 kmde 25 tl 4.15 ten
125.750 kmde 23 tl 4.22 den
Toplarsak 301 tl benzın almısım... Suanda da ceyregın hafıf ustunde benzın var. Hadı dıyelım benzını basladıgımız yere getırmek yanı yarım depo yapmak ıcın 100 tl lık koymus olsak kı fazla bıle gelır.
Bu da 30.000 kmde en fazla 400 tl lık benzın yapar... kmye 1.33 kr edıyor
![]() Kımse demesın neden bu kadar az benzın yakıyor dıye. Cunku bu ısın sırrı benım kıtımde ve ayarımda. Benım aracım herkesın aracından evvel lpg ye gecer... Düzenleyen CeCoLi - 27 Ağustos 2011 Saat 00:37 |
|
![]() |
|
yok yok siz kesin istatistik dersini 100 üzerinden 100 le bitirmişsiniz :))) bune yahu .. maşallah :))
![]() |
|
![]() |
|
valla cem abi ben senin arabayı daha anlayamadım ![]() Düzenleyen CeCoLi - 27 Ağustos 2011 Saat 00:24 |
|
![]() |
|
Hayırdır anlayamadıgın nedır???
![]() Ayrıca neden koca koca mesajlara alıntı yapıyorsun anlamıyorum. kactır mesajlarını duzenlıyorum. Koskoca resımlere yazılara vs alıntı yapma. Isım vererek mesajını yaz.
Alıntı yaptıkca sayfalar sısıyor. Aynı resımler yazılar asagılarda da cıktıkca sayfada kırlılık oluyor. Buyuk mesajlara pek alıntı yapmamaya bak yanı. Anlastık mı
![]() |
|
![]() |
|
Tamam cem abi anlaştık Araban zaten yazışmalardan belli olmuyormu . Hatta diyorsun buda benim kitimde ve ayarımda saklı. İşte ustalık faktörü burada ortaya çıkyor
![]() Örnek olarak şu cümle Bu da 30.000 kmde en fazla 400 tl lık benzın yapar... kmye 1 kr bıle yapmıyor ![]() Kımse demesın neden bu kadar az benzın yakıyor dıye. Cunku bu ısın sırrı benım kıtımde ve ayarımda. Benım aracım herkesın aracından evvel lpg ye gecer... |
|
![]() |
|
Yalnız rakamda ufak bır hata yapmısım. 400 tl yı 30.000 km ye bolersek 1.33 kr cıkar. 1 kr tan fazla edıyor yanı
![]() |
|
![]() |
|
1 kr tan ne kadar fazla ediyor o kadarı önemli değil cem abi
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |