![]() |
|
206 Almak İstiyorum fakat bazı soru işaretleri var |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | ||
SelintiGazer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 00:41 |
|
Merhaba peugeotturkey ailesi. Adım Selinti Ve ıspartada Süleyman Demirel Üniversitesi Jeoloji Müh. okuyorum. Peugeot 206 GTİ almayı düşünüyorum fakat bazı sorularım olacak?
15bin max param var ve lpgsiz alıp lpg taktırmayı düşünüyorum. arabadan hiç anlamadıgım içinse sorularım şunlar: Bu fiyat değerinde aracın km kaç binde olmalı ? Lpg de peugeot sıkıntı yaşanılıyor denildi doğru mu ? Şehir içi dışı ne kadar yakıyor ortalama ? ( 1.4 ve 1.6 sı ) Şimdiden yardımlarınız için tşkler. aklıma geldikçe buradan sorularımı soracağım.
|
||
Dünyaya 3G'yi biz öğrettik. G'eldikleri G'ibi G'iderler. Mustafa Kemal Atatürk
|
||
![]() |
||
mustafaakgul06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: mustafaakgul06l Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafaakgul06
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
neden hdi almıyorsunuz ki...süper performanslı ,güvenli ve az yakıtlı...bende 206 hdi fever var..çok memnununum..2007 model satıp model yükselteceğim..başka araç düşünmeye gerek bile görmedim...4 yıldır hiç arıza yok..
|
||
PEJO 206
|
||
![]() |
||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
1 gti 1,4 motor yok
2 lpg takacaksan hiç girme 3 gti ın kazasızı nerdeyse yok olanlarda uçuk rakamlar istiyor en güzel al bi hdi bak keyfine |
||
![]() |
||
CihanHançerli ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mayıs - 1992 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
|
206 gti larda 1.4 veya 16 yok diye biliyorum. gti larda 2.0 motor var . Ustan iyi olursa lpg de sıkıntı yaşamazsın şayet ben 1 yıldır kullanıyorum çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Onlarında yakıtı 300 krş lpg de. Bende 1.6 xs var üstünde 17 inch jant ve hava filtresi var benimki 250 krş yakıyor. 1.4 lerin ne kadar yaktığı hakkında bilgim yok . Bu arada aramıza hoşgeldin
|
||
![]() |
||
SelintiGazer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
öncelikle ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Araç modellerinden hiç anlamıyorum hatalarımı maruz görün. Dizel arabalara baktım fakat dediğim gibi 15binTL max verebilirim ve benzinliler ucuz geldi dizellere göre. aynı fiyata daha düşük modeller var. Gti 2.0 mış kusura bakmayın arkadaşlar. Peki lpg işine neden hiç girmiyeyim ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim hiçbir fikrim yok annemle almayı düşünüyoruz ve ikimizde bu konuya yabancıyız.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
bu arada flooda giricek ama şunuda belirteyim. arabam güçlü olsun diyorum. geçenlerde bi arkadaşaın 1.4 motor polo kullandım araba 3. viteste rampayı zorlayarak çıktı belki bilirsiniz muğla milas yolunda boğa yokuşu var. hiç zevk alamadım şahsen. yani gaza dokundugumda asılsın istiyorum. 15.bin tlye dizel araç bulamadım sahibinden adlı sitede ve hepsininde kilometreleri yüksek, dizellerde kmsi kaç olmalı bildiğim kadarıyla 100binde turbosu ölüyormus ve masraflı bi aletmiş.
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Lpg Güzel olursa yakıt konusunda sıkıntı cekmezsin kardeşim bende 306 var 1.6 motor gayet yakıtı cok güzel su fiyatlara ragmen iyi yani
|
||
![]() |
||
|
Cekiş konusunda ise Peugeot da problem yok bastımmı gidiyor benim aracım için diyorum gerci 1,4 307 de kullandım öle idi bastımmı gidiyor peugeot ile sen orayı 4 le rahat rahat cıkarsın...
|
||
![]() |
||
Emperor905 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Trakya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
|
Benim 206'ım 1,4 benzinli 4 kişi ile gittiğimde de bayırlarda veya rampalarda da pek sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum.
Gerçi aracım daha yeni ama bana sorarsanız 1,4 benzinli veya 1,4 fever dizel bir araç temizinden bulup işinizi görebilirsiniz.2,0 motor alıp lpg taktırmayı şahsen pek mantıklı bulmuyorum he gücü daha fazla olsun diyorsanız 1,6 - 16 valwe bir araçta işinizi rahatlıkla görebilir bence.
206 larda kasa pek ağır olmadığı için 1,6 motor yeterince güçlü gelir o kasaya.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
ilginiz için teşekkürler. Kafam iyice karıştı hdi diyen var benzinli diyen var.
ibrahim ağbi peki km kaç yakıyor 1.6 - 306 ?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
Emperor , hocam yakıtı nasıl aracının 206 1.4 ? ve biri bana 1.6 hdi ile 1.6 benzinli ( modelini bilmiyorum ) 206 serisi araçların + ve eksilerini söyleyebilir mi ? kararım kesin 206 fakat benzin & dizel ve Motor gücü konusunda kararsız kaldım .
|
||
|
||
![]() |
||
|
ısparta da öğrencisin.
bende ısparta da öğretmenim. ıspartanın pejo tamiri konusunda sıkıntılı olduğunu biliyor muydun? corsa desen anlarım.ısparta opel ve fordçu. ben ısparta da çok araba aradım. galerici çok tanıdığım var. hiçbirisinde pejo gördünmü satılık? almıyorlar. neden? pejonun tamirinden pek anlamıyorlar hocam,nazik araba burada gitmiyor diyorlar... |
||
![]() |
||
|
ben nerde yaptırıyorum o zaman diye aklına gelebilir? Allaha şükür şimdilik öle büyük sorunum olmadı ama memleketteyim.burada yetkili servis var.Bosch car servis var.tüm işlemleri burada yaptıracağım artık bundan sonra.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
Anladım, bi kaç tane gördüm galeride heralde 206 hastası oldugum için dikkatimi çekti
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Emperor905 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Trakya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
|
Öncelikle aracımı geçen yıl aldım 206+ ve 1,4 benzinli.
Yakıtı çok net ölçmedim ama şöyle ortalama bişey söyleyebilirim.
6,5 - 7 litre arası bir benzinle 100 kmden fazla yol yapabiliyorum.Tabi çok fazla gazlamayıp randumanlı bir sürüş olarak düşünün.(ortalama 110 - 130 arası hız) bu da zaten normal.
Yani 100 km de ortalama (en kötü) 7*4,34 'ten : 30tl civarlarına yakın bir tüketim var.Belki de 27 -26 tl ben ortlama ve en kötü hesaplıyorum.
(Dipnot: Bence asıl mesele araçların yakıtı değil de T.r.'deki benzin birim fiyatları.Günümüzdeki enjeksiyonlu yeni nesil araçların çoğu bana göre az yakıyor)
|
||
![]() |
||
|
tüp taktırcam diyorsun...öyle yazmışsın.
o zaman benzinli diyorum. dizel masraflıdır.temiz 100000 geçmemiş bir dizel o paralara bulunmaz. benimkisi benzinli.ama tüplü değil. yakıtıda normal değerlerde. bazı kripton gezegeninden gelen kiiler ütobik rakamlar söylüyor. yok 20 krş yok 25 krş yakıyor şehir içi diye. benzin olmuş 4.40 tl. benimkisi 30-33 krş yakıyor şehir içi.tüp te taktırmadım.zaten yumurta kadar bagaj var. tüp doğama aykırı
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
120 tlye 400km yakıyor benzinde mi yoksa lpg mi ? bana iyi gibi geldi. ( 400 km ısparta ile aydın arası ortalama km )
dizellere bakıyorumda fiyatlar çok aşırı ve 100bin km civarı araçların hepsi . ne yapacağımı bilmiyorum hata yapmak paramın boşa gitmesi benim için çok büyük problem :(
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emperor905
|
Dizel konuusunda çoğu usta ve işin ehli kişilerin bana dediği hep şuydu ; Çok fazla yol yapmayacaksan benzinli al , ama yok ben çok yol katederim diyorsan dizel düşün.
Dizel alacak olursanız şayet biraz daha dikkatli davranıp servis bakımlı bir araç bulmanızı tavsiye ederim.Kilometresi de ne kadar az olursa o kadar iyi tabi.
15 - 16 binlere temiz ve iş görür bir araç bulabileceğinizi tahmin ediyorum.
Dizel araçların benzinlilere oranla 2,000 -3000 liralara çıkan farkları ancak çok yol katederseniz yıllar içerisinde kendisini amorti eder.Dizellerin bakım fiyatları da benzili araçlara göre biraz daha farklı oluyor diye biliyorum. Düzenleyen Emperor905 - 16 Ağustos 2011 Saat 01:37 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelintiGazer
|
haklısın hocam . araba ufak zaten . aslında mazotta benzine yaklaştı nerdeyse
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
ne kadar yaktığını ben sana son rakamlarla söyleyeyim. senin paranla ancak 1.4 8 V araba alınabilir.temizini de denk getirirsen bulursun(inşallah) ben 110 km sabit hız+klima full açık+430 km yol+4 kişi=130 tl benzin... sen mühendis adam olcan böl çarp artık ne çıkarsa km de bahtına
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |