![]() |
|
navigasyon cihazı yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 Saat 23:56 |
|
arkadaşlar navigasyon cihazı almak istiyorum,esas kullanma alanım şehirler arası yolculuk ta acaba bana detaylı yardım edermi?faydalımıdır? uzun km.yapacagım için yollarıda tam olarak bilmiyorum beni varış istikametine sağlıklı bir şekilde götürürmü? hangi markayı tavsiye edersiniz?
|
||
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sanki bu tarz bir konu açılmış tı sen mi açmıştın bilmiyorum ama:)
Bende Navitech B432 Primo var memnunum hiç yolda bir çare bırakmadı beni tavsiye ederim. Faydalı bir alet kesinlikle al (marka olarak değil konsept olarak faydalı bir buluş) kimseye danışmadan dilediğin gibi gezebiliyorsun Bu arada ekran boyutu 4.3" olup fiyat olarak 200-220 tl arasında bulabilirsin elektronik mağazalarında.
Düzenleyen mustafa_uslu - 15 Ağustos 2011 Saat 00:05 |
||
![]() |
||
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
|
arkadaşlar yaşadığım bu ağrı vilayetinde bir çok şeyden mahrum oldugumuz gibi aklıselim insanlardanda mahrumum,benim fikrim.teknolojiden ve nimetlerinden faydalanamıyoruz.buraya teknosa 2 ay önce açıldı,gene bugun gittim cihaz hakkında bilgi almak için ,magazada 2 tane personel var arkadaş bekle bekle delirdim,burda size sorduğumu onlara soracam bilgi alamıyorum.bilmiyorlarr.belki bazı şeyleri burda tekrar tekrar soruyor olabilirim affederiniz artık.
|
||
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
||
![]() |
||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
|
vallaha navigasyonlar ilden ile fark ediyo her ilin tüm yolları yok şaet navigasyonun gösterdiği yolda çalışma varsa ve başka bi yere girerseniz o yoldan tarife dewam etmiyo yeni benim bindiğim araçdaki öyleydi diğerlerini bilmem
|
||
![]() |
||
|
yok sorun değil önceki konuna güncel diye birşey yazarsan herkes cevap dökecektir:)
Şimdi şöyle söyleyeyim, en faydalı bilgi olarak benim hatırladığım kadarıyla: başarsoft harita olsun (güncelleme sıkıntısı olmasın), igo işlemcisi olsun (en yaygın kullanılan), işlemcisi 500 mhz veya üzeri olsun (bilmiyorum çok farkeder mi ama hızlısı iyidir:) ) Aklında bulunsun UI denen kullanıcı arabirimi çok önemli, tomtom, navitech garmin gibi firmalar bu işi iyi biliyor fakat bir arkadaşımın navking cihazı var bir güncelleyelim dedik burnumuzdan geldi o yüzden bu tarz sıkıntılar yaşamamak için dikkatli olmalısın.
|
||
![]() |
||
|
Hocam mesela benim kullandığımda o sıkıntıya hiç denk gelmedim, yanlışlıkla, veya çalışma olmasından dolayı saptığım anda yeniden hesaplanıyor deyip bir kaç saniyede alternatif çizmeye başlıyor. Ki arkadaş uzun yolda kullanacaksa anayollar ve şehirler arası yollar eksiksiz vardır diye tahmin ediyorum.
|
||
![]() |
||
|
evet kardeşim,uzun yol da faydalı olup olmadığı önem arz ediyo,şehiriçi kullanmak sıkıntı zaten burda varacagım en uzun mesafe 2 km.
|
||
|
||
![]() |
||
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
|
1 sürekli ücretsiz güncellemesi olsun
2 işlemcisi hızlı olsun ki sen hızlı sürerken de hesaplamaları sana yetişebilsin. ben 5800xpress music telefondan kullanıyorum ondan bile çok memnunum. çok işine yarar
|
||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
||
![]() |
||
|
O yüzden başarsoft harita dedim, mesela google ın harita sitesi var ya, maps.google.com, burada başarsoft harita kullanıyor (bkz:sağ alt köşede) bazen teleatlas da görünse de ağırlıklı başarsofttan faydalanıyorlar.
|
||
![]() |
||
|
teşekkürler arkadaşlar faydalı oldu.bi sorum daha var şimdi benim ön sol tekere haftada bi hava vurduruyom,diger tekerler normal sizce ne olmuştur
|
||
|
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar Navigasyonda bellek daha önemlidir. qualcomm 72xx serisi 528mhz işlemcili pdada primo 1.3 3d kullanıyorum cayrı cayır. Aynı zamanda piranha neo var sirtstar 500mhz işlemcili onda igo8 sıkıntılıydı. primo 1.2 yükledim daha yi oldu 1.3 3d denemedim açıkçası bellek yetmeyecektir. Bu tarz cihazlarda bilgisayardaki gibi ram ve hdd olayı var ram olarak 128mb altı almayın ilerde harita poi v.s güncellemelerde sorun yaşarsınız. flash bellek (yani hdd si) 2gb bile olsa yeter . En baba yazılım 500-600mb yer tutar.
Mümkünse içeriisnde Nav N Go yazılımı olsun . İgo8-primo v.s gibi. En yaygın güncellemeler navNGo serilerinde oluyor. Harita güncelleme işi sana kalmış artık çoğu marka ömür boyu gücelleme veriyor ama ben navigasyon forumlarını kullanıyorum. Ekran boyutu sana kalmış yine. 3.5 - 4.3 - 5.0 - 6.0 - 7.0 hangisini beğenir ve uygun gelirse al sana bağlı. Eğer çok kullanacaksan garantisi uzun markaları seç. İyi markada olsa 2 sene sonra bişi olduğunda sana patlar. İyi diye çok para verirsin bozulur atamazsın yaptırcam diye yine çok para verirsin. Alırken kesinlikle araç adaptörüne ve araç tutacağına bak kontrol et eksiksiz olsun ve universal ekipman almaya çalış bişi olduğunda daha kolay tedarik etmek için. İnterneti araştır derim hepsiburada-vatan v.s sitelerde uygun fiyatlı ürünler oluyor. Bulnduğun çevrede servisi olabilecek bi ürünü uygun fiyata bulursan online al derim. Yaklaşık 3 yıldır navigasyonun içindeyim herşey için yardımcı olurum. Düzenleyen Alicilik - 15 Ağustos 2011 Saat 01:19 |
||
![]() |
||
|
Igo8 in açılış için bunu tasarlamıştım. :D Primoda daha denemedim
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
peki x ilinden y iline gidecek olsak onu önceden navigasyonda ayarlayıp gidebiliyozmu
|
||
|
||
![]() |
||
|
evet Gökhan istediğin şekilde planlayıp tek tek hangi caddelerden kaç km süreceğini görebilir, simülasyon yaptırabilirsin. hatta tavsiyem şöyle yap git bir kaç tanesini mağazada dene gör, kullanımında kendini rahat hissediyorsan al:)
|
||
![]() |
||
|
:D ben sana primo sürümünden örnek veriyim.
Sen kırklarelindesin hakkariye gideceksin. Uyduya bağlanmadan da haritayı inceleyebilrsin. Şimdi açtın aleti başlangıca kırklarelini koydun hedefinde hakkari . Sana bir rota çizer(ilk ayarın nasılsa) Sen bunu beğenmedin. Buna diyorsn bana başka rotalar çiz bu sana çıkartıyor. Ekonomik - kısa - Hızlı - CO2 tüketimi - Kolay diye bir sürü yol çiziyor sana uygun olanı seçiyosun sana haritayı çıkartıyor. Bakıyorsun. Yola mı çıktın. Hiç doknmadan sadece uyduyu aktif ediyorsun. Uyduya bağlandığı an olduğun yere geliyor ve rotayı ordan devam ettiriyor. Ekstra olarak yolda uğramak istediğin yerler varsa sıra ile onları giriyorsun rotayı ona göre çiziyor. Yol seçeneklerini azaltabiliyorsun(stabrize-paralı-gemi yolculuğu gibi ) İlk defa kullanacaksan alet sana çok basit gözükecek sonradan o kadar özelliği olduğunu göreceksinki çok hayran kalacaksın. Zamanla güncelledikçe daha da hayran kalacaksın emi ol :D İlk kullandığımda igo8 vardı. Yollar düz harita tek renk Poi(bilinen noktalar) az, rotalar kısıtlı. Şimdi herşey 3d binaları dağları 3d görüyorsun. Arabanı seçebiliyorsun . sesler daha kaliteli . Radar ekleme fln daha kolay. Rota seçenekleri çok fazla. Bi kullanmaya başla bırakamazsın. Ben şimdi google earth den radarları bulup ekliyorum biraz zor iş ama iyi oluyor :D |
||
![]() |
||
|
Ben de teknosa dan NAVKİNG MAXİ HD X10 marka ve modelde bir cihaz almıştım. Sanırım 180 liraydı. 5'' ekran var. 533 MHz işlemci, 128mb ram, 2gb dahili bellek var. Aslında ürün Route 66 programıyla geliyor ancak ben istediğim navigasyon programını kullanıyorum. Forumlar zaten program ve harita kaynıyor. Bazen primo bazen Myway bazen de igo8 :) Adamlar menü koymuşlar istenilen programın çalıştırılabilmesi için. Cihazı ben beğenerek kullanıyorum. Tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
|
2 soruna cevap olarak muhtemelen civi gibi bişeler saplanmıştır ve yerinden çıkmadıgından az hava kaçırıyodur bundan dolayı devamlı hava basmak zorunda kalırsın
|
||
![]() |
||
|
Ya bir abimizin arkadaşı (biraz garip bir kişilikti) aynı cihazı almış update edip yeni haritasını yükleyeceğiz diye burnumuzdan kan geldi (ki bugüne kadar farklı markalarda cihazları sorunsuz update ediyorduk ama sanırım sorun arkadaşın cihazdaydı) illallah dedirtmişti ki son anda oldu bir daha da dokunmam dedim:)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |