![]() |
|
Peugeot partner arka bagaj ve kapilardan gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
osman nuri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman nuri
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 Saat 10:18 |
Merhaba arkadaslar foruma yeni uye oldum burada herkez cok iyi kaynasmis gordugum kadariyla herkezin derdine bir care bulmaya calisilmis..
Benim 1.9 dizel 2004 model peugeot partnerim var arka bagajdan ve arka kapilardan gacur gicir lak luk :) sesler aliyor ne yapmam lazim varmi basina boyle birsey gelipte cozum bulan yardimci olursaniz sevinirim...
|
|
-----------------------------
PEUGEOT PARTNER 1.9 COMBI VAN ----------------------------- |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
forum kuralları gereği konu açmadan önce üyelerimizi tanıyalım bölümünde kendini tanıtan bir başlık açmalısın.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hoş Geldin...
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. |
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aynen arkadaslara katılıyorum
|
|
![]() |
|
Baybars ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2011 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
Aracının bagajı tek kapımı çift kapımı |
|
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin
0532 430 79 22 |
|
![]() |
|
döşemlerden gelmiyor değilmi
![]() |
|
![]() |
|
hocam kapılardan geliyorsa arka bagaja gress yağı kapılara ince yağ sür
|
|
![]() |
|
osman nuri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman nuri
aracim arka cift kapi bagajda tek yukari aciliyor cok dinledim dosemelerden gelmiyor sanki kapilarin icinden geliyor gibi ama cok gici eden bisey birede kafayi oraya takarsaniz tamam :(((
|
|
|
![]() |
|
dostum şu konuyu bir incele
|
|
![]() |
|
emin08 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Yan sürgülü kapılarda 1 (veya 2) adet pim var. Kapıyı kapatınca direkte bulunan plastik yuvaya geçiyor. Plastik parçalar zamanla aşınarak boşluk oluşturuyor ve sese neden oluyor. Plastik parçaları değiştirirseniz sesi azaltırsınız. Azaltırsınız diyorum çünkü tamamen kesilmiyor. Benim aracımda sürgülü kapı camlarından da ses geliyor. Camları söküp cam kenarlarındaki fitilleri değiştirmeyi ve evlerde kapı/pencerelerde kullanılan ısı yalıtım süngerine benzeyen daha sert bir malzeme ile (bahsettiğim malzeme sanayide hava sızdırması izolasyonu için kullanılıyor yapışkanı daha sağlam ve süngeri zamanla uygulanan yerin şeklini alıyor.) izolasyon yapacağım.
"NiyO" arkadaşımın belirttiği konuyuda inceledim. Sesi önlemek için gerçekten mükemmel bir çalışma. Cesaret edemediğim tek konu daha önce denemediğim için döşemelerin sökülmesi. Bu konuda da kaportacı bir arkadaştan yardım alarak bende uygulamayı düşünüyorum. Herkese iyi forumlar.
|
|
Peugeot Partner 2.0HDI (2005)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman nuri
Bu pim dedigin kapinin icinde olan biseymi aciklarsan sevinirim malum ustalara kalsa bisey yok diolar yada ordan burdan uydurup bakiyorlar...
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman nuri
Niyo arkadasim sonuc tam olarak nedir faydali oldumu aslinda guzel bisey...
|
|
|
![]() |
|
tayfundoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Temmuz - 1993 Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: BURSA OSMANGAZİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tayfundoner
arabanın yan kapılarını açın kapının kenarlarına bakın orda sivri birşey var o kapının kapandıgı yerdeki plastik delige geçio kapının oynamamasını saglıyor aynısı arka bagaj kapagındada olması lazım birde kapının üst tarafında sürgü yeri var ordaki tekerlek aşınmış kendine yer yapmışsa araç sarsıldıkça oda ses yapar.
|
|
TYFN DNR
2000 PEUGEOT PARTNER 1.9 D TYFN_DNR28@hotmail.com Gurbetçi Çotanak 028 |
|
![]() |
|
emin08 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Bu pim dedigin kapinin icinde olan biseymi aciklarsan sevinirim malum ustalara kalsa bisey yok diolar yada ordan burdan uydurup bakiyorlar... [/QUOTE]"tayfundoner" arkadaşım açıklamış. bu plastikleri yedek parçacılarda rahatlıkla bulabilirsiniz. eskisini tornavida ile çıkarıp yeni plastikleri kendin de takabilirsiniz. Kapı lastiklerinin içine hortum takılması (Sanırım "NiyO" arkadaşımın verdiği linkte okumuştum) konusu da mantıklı geldi. İlk fırsatta uygulayacağım sonucu sizlerle de paylaşırım. |
|
Peugeot Partner 2.0HDI (2005)
|
|
![]() |
|
bunu denedinmi???
|
|
![]() |
|
26yaver ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: Emet/KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Arkadaşım aynı şeyler bendede vardı ben arka bagaj kapılarının tam ortaya gelen noktaya alt ve üste bu normal kapı pencere bantından 7-8cm kadar yapıştırdım çok faydası oldu.(Benimki bagaj çift kapı)Ayrıca tüm kapı pandizotlarını söküp içlerine döşemecilerde bulabileceğin 3mm kalınlıktaki süngerlerden kapladım.Bu ara pandizotları açtığında içlerinide kontrol et sağa sola dokunup ses yapabilecek durumda bir şey varmı,yada gevşeyen sökülen varmı diye.Ben benimkine bunları yaptım bariz fark çıktı ortaya ses neredeyse sıfıra yaklaştı.
|
|
2002 partner 1.9d
|
|
![]() |
|
timess ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
aynı sorun bende vardı motor yağı vardı elimde, plastik siyah olan kısmı komple yağladım sabaha kadar kaldı ses kesildi dene istersen.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |