|
Direksiyon Deri Kaplama |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 Saat 15:41 |
Merhaba arkadaşlar.
Direksiyon deforme oldu ve sarmalı düşündüm yan kısımlar kalıyor kılıf ise kalın oluyor. Bende oto döşemecisinden yeteri kadar deri parçası aldım (5 TL) İğne iplik (3 TL) iğne kalın iplik ise sanırım 10 no.
*Direksiyonu sökmek için 2 adet tors anahtar, airbag direksiyon arkasında 2 adet vida ile tutturulmuş. Tors ile airbag söktüm,
*Airbag söküdükten sonra 2 adet soket, turuncu soket airbag üzerinde iki tarafından hafifçe çekip çıkarttım ardından da diğer soketi söküp airbagı ayırdım.
*Direksiyonuda 50 tork anahtar ile söktüm ve üzerindeki orjinal deri kaplamasını komple çıkardım.
*Orjinal deri parçayı ölçü almak için aldığım deri parçasının üzerinden ölçüyü aldım kestim ve ardından dikmeye başladım 5 saat sürdü :)) Yalnız dikim için deri etrafına orantılı şekilde ince tornavida ile dikiş delikleri açtım, iğne ile delmek çok zor. Beton zemin üzerinde tornavida ve çekiç ile delikleri açtıktan sonra dikime geçtim :)
Resimler net olmadığı için fazla çekmedim kamera 2 mp malesef :)
ve sonuç.. 8 TL ve 5 Saat süren uğraş.. Yorumlarınız bekliyorum :) Düzenleyen tigerland - 07 Şubat 2015 Saat 21:11 |
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yumuşacık şahane bir el işçiliği olmuş kardeş ellerine sağlık, herşeyin yanında güzel de bir paylaşım olmuş detaylarla anlatmışın teşekkür ederiz bunun için:) |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok profosyonel görünüyor ellerine sağlık
|
|
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şimdiye kadar bu kadar iyi işçilik görmedin vallahi tebrik ediyorum ... anne eli değimiş gibi :)
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
efecelebi
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
|
Çok kaliteli bir işçiliğe benziyor, tebrik ederim.
Ben de hepsiburada.com dan istedim ilanda düz desenli görünsede timsah desenli geldi, değişim istedim ellerinde hep aynısı varmış, iade etmiştim ama halen içimde uhtedir :) |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi süper olmuş maşallahın var ellerine sağlık. şu eskisini bize yolla yada dericiden aynen alıp senin kalıpda kesip yolla bizde yapalım olmaz mı? |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
EmRe26
1. Vites 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
süper olmş elinize emeğinize sağlık.
|
|
2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı
26 FL 760 Ses Sistemi Yapım Aşamasında |
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
Teşekkürler arkadaşlar, tahmin ettiğimden daha güzel oldu bu kadar pro. olacağını bende düşünmemiştim ama bitince baktımki gerçekten güzel olmuş,
üzerinden çıkan duruyor isteyen olursa yollarım ona göre ölçü alabilirsiniz ben aldığım deri parçasının üzerine koyarak çizdim ölçüyü sonrada maka ile kestim. çok orjinal oldu potluk yok, bolluk yok birebir oldu zaten delikleri açınca makine gibi dikiliyor. yalnız orj. deri kaplama içerisinde yapıştırıcı kullanmışlar ben kullanmadım deri gerildikçe oturdu..
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
EmRe26
1. Vites 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
anlamadığım nokta deri çok mu kalındı veya sertmiydi iğneyle nasıl delemedinz?
|
|
2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Erbin ben sana parasını yollasam deri alıp bana gönderemezmisin bende kendim yapayım. benimki orjinal direksiyon deri değil. deriye çevirmek istiyorum. Yapamasam da pek zararım olmaz diye düşünüyorum.
Eski deriyi göndermek yerine isteyen arkadaşlara aynı ölçüde kesip yollasan daha iyi olur. misal bana yollarsan eskisini ben faydalanabilirim ama sen de kalsa kesip yollasan herkez faydalanabilir.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşı gerçekten tebrik ediyorum,normalde bu işlemin maliyeti 125-150 tl.
Bende kendi aracımda yaptırmak istiyorum,acaba ralli araçlarındaki gibi keçe kaplama yapan varmıdır? Emeğe saygı |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Erbın gecen konusurken dosemecıye yaptırmaya nıyetın vardı sanıyorum ama anlasılan kendın atılmıssın masallah dıyelım. Dıreksıyon soyledıgım uzere kolay sokuluyor degıl mı ??? Sadece ana cıvatası bıraz zorlayabılır.
Bu arada bakıyorumda gayet guzel yapmıssın ellerıne saglık. Ayrıca bende aynı seyı yapmayı dusunuyorum. Senden destek alırım...
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cem abi sıraya geç ayıp oluyor
|
|
|
tigerland
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
seni aradığımda direksiyonu sökmeye niyetlenmiştim. ardından anahtarları buldum. direksiyonu sökmek basit fakat airbag bağlı bir soket var nasıl çıkıyor diye düşündüm :) airbag zarar vermeden nasıl sökmeliyim. ardından soketleri söktüm ve airbag ayırdım direksiyondan, direksiyonuda sökmeden önce dişlere 2 işaret attım yamuk takmıyım sonradan diye. deri delinmiyor arkadaşlar çok kalın ve kaliteli bir deriymiş. iğne ile el gücü ile delemdim karga burun ile iğneyi tutarak delerek başladım 3 delik açtım dedim olmaz bu iş.. sonra koydum beton zemin üzerine. orantılı deldim ve sadece iğne geçirerek dikişi bitirdim. işçilik güzel oldu bende böyle güzel bir iş çıkaracağımı hiç düşünmedim açıkçası ama profesyonel gibi oldu. ölçüye gelince arkadaşlar 3 parçada dikiliyor. orjinali 3 parçaydı bende orjinal olsun potluk olmasın dedim 3 parça yaptım. isteyen olursa direksiyon tipi benimki gibi olan arkadaşlara yardımcı olurum. bazı modellerde biraz farklı sanırım ölçüler.
|
|
206 RG 2000
|
tigerland
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
metin senin direksiyon benimkiyle aynı mı biraz farklı sanırım sizin ?
|
|
206 RG 2000
|
EmRe26
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi dikiş iplerinide kafana göre kontrast bi renkte atsaydın güzel olabilirdi, ne blym kırmızı veya arabanın renginde flan? hiç dşndünmü?
|
|
|
tigerland
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
dikiş ipliği normal siyah sordum bi kaç yere renkli kalın bulamadım tuhafiyeden siyah aldım standart, olsun ben orj. seviyorum zaten deride Direksiyona uyumlu denk geldi allahtan :)
|
|
206 RG 2000
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet direksiyonlar farklı. sen kabaca bi ölçü alıp yollarsan ben onu direksiyona uydururum maksat kendi çabamız olsun dimi.
benim direksiyon bu şekilde.
|
|
|
masumserseri
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
|
gule gule kullan harbıden usta elı deymıs gıbı.benım eskı emektara zmanında 80 tl ye kaplatmıstım.farkı yok gıbı
bu yapılan benım aracımın dıreksıyonuydu.ayrıca folya kaplama ısı de bana aıt.merak eden arkadaslara yardımcı olması acısından eger kendım beceremem dersenız ıst olanlar ıcın topkapı akınsal san.sıt. kısmet oto doseme var oradan 80tl ye halettırebılırsınız.ben memnundum acıkcası.formdan cecolı ve albaydemıcan da begenmıslerdı:DDDDDD
Düzenleyen masumserseri - 21 Temmuz 2011 Saat 18:08 |
|
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Erbin Ellerine Sağlık Sanat Eseri Doğmuş Resmen...
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |