![]() |
|
Işık yanınca en fazla kaç km gidilebilir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 Saat 10:46 |
Arkadaşlar yakıt tüketimi hesaplayacağım fakat ışık yanınca korkumdan hemen alıyorum.Fakat ışık yanınca ibre daha sona gelmiyor.Acaba ışık yanınca ve ibre nere gelince acilen benzin almam gerekir.ışık yanınca hemen almam şart mı?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde arkadaşlar mesela 20 tl lik benzin aldığımda ışık hemen sönmüyor biraz sürdükten sonra sönüyorbu normal mi?
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
tekerlerın donusune gore hesaplanır depodakı benzının ne zmn bıtcegı ısık yandıkdan sonra basmana gore degısır ne kadar gıdecegın ayrıca arabada mumkun oldugu kadar ceyrek depo altına dusme yada ısık yakma cunku benzın pompası kendını depodakı benzınle sogutur benzın az gelırse pompayı yakarsın olmadık yere masraf cıkar
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
ışık yanınca hemen alayım mı içerisinde hiç benzin olmuyor mu ?
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
benzın kalıyo ama depoda benzın az kaldıgı ıcın hem depo dıbındekı pıslıklerı cekıyo fıltre tıkanıyo bu sefer benzın az gelıyo buda pompayı yakıyo
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
yaklaşık 50 km'lik benzin kala ışık yanar. aracın kaç model. 2003 ve üzerindeki modellerde ışığın yanmasına bile aracın beyni karar veriyor yani sakin kullandığında ışık yandığında 100-120 km lik bir yol gösteriyor agresif hızlı kullandığında ise ışık yandığında bilgisayar 40 km gösteriyor yani kullanıma göre değişiyor. eski modellerde ise ibre beyin yerine şamandıraya bağlı olduğu için belli bir seviyeye inince yanıyor. yine aynı şekilde ışık yandığında sakin kullanırsan 50 değilde 80 km gidersin hızlı kullanırsan 50 değilde 40 gidersin gibi.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
2000 model 1.4 8v demek şamandıraya göre çünkü kırmızılı yere gelemden yanıyor.Demekki 20 tl lik alınca şamandırayı hemen kaldırmadığı için ışık sönmüyor dimi ?
|
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aracın kitapçığında ışık yandığında depoda kalan yakıt miktarı 6 lt olarak görünüyor, şehir için 100km/10lt olarak düşünsek 60 km kadar götürür. ama unutmamak gerekirki ömrüne göre benzin pompası da yanıltabilir.
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
50 km kesin gidermi ışık yanınca ?
|
|
![]() |
|
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Üstad,Lpg de geçerli mi bu 50 km.yani ışık yanınca ne kadar gider ortalama ?
|
|
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
lpg de de değişiyor kırmızı yanınca basarsan 50 km bile gitmez biter. bazmazsan 100 km yi bile geçersin herşey kullanıcıya bağlı. kendin analiz ederek doğru cevabı bulabilirsin.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Üstad lpg de aracın az yakması için gaza fazla yüklenmemek gerekiyor değil mi.başka tasarruf metodları varmı.ben bazen gazı köklüyorum
![]() |
|
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
|
|
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
Amacın yakıt hesabı yapmaksa benzını bıtırmene gerek yokkı
![]() Deponu kapagın agzına kadar doldur. ondan sonra 300-500 km yok yap. Sonra yıne oncekı doldurdugun gıbı agıza kadar doldur. Kac lt benzın aldıysan yaptıgın km ye gorede hesabını yap ıste...
Bır depoyla kac km yapabılecegınıde ogrenmek ıstıyorsan aracın deposunun kac lıtre aldıgı zaten bellı. Tuketım oranını bulunca deponun aldıgı yakıtla oranlarsın zaten
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
cem sanırım arkadaşın amcaı son damlasına kadar toplamda kaç km yaptığı, hem böylece ışıktan sonra kaç km gidebileceğini az çok bilebilir
|
|
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
Ya da benzinde depoy doldurmak her babayiğidin harcı olmadığı için, kısa ve ucuz yoldan sorununa çözüm bulmaya çalışıyor.
|
|
![]() |
|
sole solım benım arac ta ben bıkereye mahsus o hataya dustum yolda kalmadım sızın gıbı korktuım acıkcası kaldım kalıcam dıe ısık yandı arac temız 40 km yakın yaptı saten depo full olursa ısık yanma konumuna gelırse 50 km saten yapıyo ama 30 tl benzın alıp ısıgı sondurdugunuzde ve tekrar ısık yandında emın olun 50 km bıle yapmıyo ozaman kalma rıskınız fazla ama dedımm gıbı deponuz full ve benzınınız bıtıyo ozaman ısık yandında korkmayın 40 km temız ve garantılı gıdıosunuz tabı gaza basmadan oyuzden korkmayın ısık yanınca saygılar
|
|
![]() |
|
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Deponun dibine kadar kullanmak sakıncalı ve gereksizdir. Araç, benzinsiz kaldığında yakıt pompasının yanma riski ya da deponun dibindeki tortunun yakıt filitresini tıkama olasılığı var. Yakıt tüketimini ben hesaplıyorum: depoyu tam doldururuz ve kilometre sayacını sıfırlarız, çeyrek deponun altına düştüğümüzde tekrar tam doldururuz. İkinci dolumda aldığımız toplam yakıtı yaptığımız kilometreye böldüğümüzde 1 km de kaç litre yakıt kullandığımızı buluruz. 100 ile çarpınca da 100 km de kaç litre yaktığımızı buluruz.
|
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
![]() |
|
en azından ama ısık yanınca dıbını gormezler sanırım en azından en yakın petrol ofısıne kadar gıder dıe dundum ıcın ole yazdım normalde ben gıdıs donus 200 km lık bı yola bıle depomu herzaman fullerım kafam rahat olması ıcın cunku yok halı ne gerektırır bılınmez
|
|
![]() |
|
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Aynen dediğiniz gibi Ahmet Bey. Yolda ne olacağı belli olmuyor. Tedbirli olmakta fayda var.
|
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |