![]() |
|
Ankara Tek Oto'nun yaptığına bakın dostlar! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Canip ![]() 1. Vites ![]() ![]() 29 - Mayıs - 1979 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Iğdır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 22:21 |
|
Pazarlık aşamasında tüm bayiler belirtiyor, bayi aynı şehirdeyse plaka ruhsat vs. Hersey dahil fiyatı veriyor. Bende son 1 yılda 2 Ford 1 Nissan araç aldım, pazarlık aşamasında plakayı kendim çıkaracağımı belirttim, araç başı 750 tl ile 1000 tl arası indirim yaptılar, araçları tescil ettirdikten sonra bir ay içinde mtv lerini paşa paşa ödedim.
Düzenleyen Canip - 25 Ocak 2012 Saat 22:23 |
||
**Peugeot 307 XT 2004 1.6 O.V.**
Değişeni yok ama değiştireceğim yeri çok |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
0 araç kaydı yapıldıktan sonra vergilendirmeye tabi olur.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
aracın borcu yoktur kağıdı olmadan ruhsat çıkmıyor diye biliyorum ???
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
ne imzaladığını kişinin iyi bilmesi gerekir.
![]() |
||
![]() |
||
Enerji_YC ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Enerji_YC
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar,
Peugeot resmi sitede önerilen-verilen fiyatlarda dahi sadece trafik sigortası ve metalik renk farkı belirtilir. Yani araç için belirlenmiş fiyata vergi dahildir. Aralık 2011'de Yıldırım Oto'dan aldığım 0 aracın 2012 ilk yarı vergisini ödemek için banka ödemesine girdim ve vergiyi yatırmak için yılı seçtim, ancak şeytan dürttü ve bir de 2011 yılına bakayım dedim, birden gözlerime inanamadım !!! çünkü 2011 de yatırılmamış vergi görünüyordu. Oysa ben "anahtar teslim" olarak sözleşme yapmıştım ve vekalet de vermiştim her türlü işlem için. Konuyu Yıldırım Oto'ya ilettim ve aldığım yanıt "ay içinde satılan tüm araçların vergilerini toplu şekilde götürüp bir defada vergi daiersine yatırıyoruz." şeklinde oldu. (Aracın 2011 vergi dekontu geçen gün posta ile elime ulaştı) Şirketlerin ticari yapılarında farklılıklar olabilir, bundan dolayı en iyisi yapılan satış sözleşmelerine vs ye dikkat etmek ve her işi garantiye almak. Yolunuz ve forumunuz açık olsun
![]() |
||
![]() |
||
|
ayrıca vay beee.Yani siz diyorsunuzki baştan anlaşılmış.
![]() |
||
![]() |
||
|
Formumuza hoşgeldiniz.
![]() |
||
![]() |
||
enak06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKAR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
Bu aracın satışını ben yaptım. Müşteri aracını Ankara dan aldı, kendisi Eskişehir de yaşıyor. Tescil işlemlerini Kendisi yapması koşulu ile Anahtar teslim fiyatından Tescil masrafları düşülerek fiyat verildi ve kendisi bunu bilerek kabul etti. Sipariş kartına bu masrafların düşülmüş olarak imza atarak aracını satınaldı. Yani Plaka Tescil işlemini kendisi yapmıştır. Araç teslim işlemleri sırasında Ankara ya yabancı olduklarından Plazaya gelmeleri sorun olabir diye, akrabağlarının evinden bizzat kendim alıp plazaya getirdim.
Bu konu için bizimle temas kurduğunda kendisine gerekli acıklamalar hem yazılı hemde sözlü olarak aktarılmıştır.
Saygılarımla;
|
||
![]() |
||
|
0 araba borçsuz teslim edilir.Size numara yapmışlar.Satan bayi o dönemin vergisini ödemek zorundadır.Ama sözleşmeye ekleyince elden birşey gelmiyor maalesef.Geçmiş olsun.
|
||
![]() |
||
enak06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKAR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
10 mart 2011 de Tek otodan aldığım aracımın temmuz vergisini ödemek üzere borcuna baktığımda
1 adette nisan ayı vergisi gördüm... 11 lira faiziyle birlikte 360 lira gibi bir vergi borcu... Bana MTV'nin ödenip aracın ondan sonra teslim edileceği söylenmişti.Gördükten sonra tek otoya mail gönderdim. Gelen cevabı aynen yazıyorum... ben eski arabamın ocak ayı vergisi haliyle ödemiştim. Bunlar sayesinde 1 yılda 3 kere vergi ödeyeceğim böyle bir saçmalık olabilir mi ? Haberiniz olsun dostlar arabayı alana kadar herşey aldıktan sonra böyle oluyorlar .... Ümit Bey ; Siz aracınızı Plaka, tescil ve vergiler hariç olarak satın aldınız. MTV. 2 dönem olarak ödenir. 0 araç alımında aracı almış olduğunuz dönemin MTV ni 30 gün içinde vergi dairesine ödemeniz gerekiyordu. Saygılarımla; Engin AKPINAR Satış Danışmanı TEKOTO ANKARA MOT. TAŞ. A. Ş. Peugeot Bayii Eskişehir Yolu 12. km. No:354 Ümitköy/ANKARA Tel : +90.312.2363680 (Dahili : 211) Faks : +90.312.2363695 Web : www.tekotoankara.com |
||
![]() |
||
musician ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
|
Aracı alırken bahsetmemişlerdi ama hata bende sözleşmeye bakmalıydım !!!
Şirketimize göndermiş olduğunuz mailde aracınızın vergi borcunun ödenmediği konusunda bir sorununuz olduğunu iletmişsiniz. Arşivimizde kayıtlarınıza baktığımızda aracınızı alırken şirketimiz tarafından yalnızca fatura işlemleri yapıldığı , aracın Ankara dışı tescil işlemi olduğu görülmektedir. Tarafınızdan şehir dışında tescil işlemi yapıldığından aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi bedeli ve diğer plaka tescil işlem bedelleri tarafınızdan tahsil edilmemiştir. Aşağıda arşivimizden çıkarttığımız satış sözleşmeniz bulunmaktadır. Plaka tescil ve MTV bedellerinin sözleşmeye dahil olmadığı sözleşmemizde de görülmektedir. Bu nedenle MTV bedelini ödeyemeyeceğimizi tarafınıza bildiririm. Saygılarımla, Taylan AHISKAL Satış Müdürü TEKOTO ANKARA A.Ş |
||
Peugeot 206 + ComforT
Alimünyum Gri Eskişehir |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Satıcının Tamamen Uyanıklığı Söz Konusu Olayın Üstünde Durmanızı Tavsiye Ediyorum...
|
||
![]() |
||
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
|
ortada yanlış anlaşılma oldugu kesin yoksa hiçbir bayii müşterisini üzemez çünkü bayii için müşteri memnuniyeti alacagı primler konusunda cok önemli acıkcası müşteriyi memnun etmeyen bayiiyi hoplatırlar. eger madur oldugunuzu düşünüyorsanız aracı aldıgınız bayiye gidip showroomda bagırırsanız danısmana satıs müdürü sizi odasına alır cay kahve boya koruma park sensörü felan hediye eder ;)
|
||
06 BK 6032 1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902 Msn : techno_erc@hotmail.com Desibel Çılgınlığı |
||
![]() |
||
fatihceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2011 Konum: ANKARA ÇANKAYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatihceyhan
|
banada her gün sms atıyorlar, yok şu kadar indirim yapıyoruz diye, demekki başka yerden çıkarıyorlar
|
||
"81samara18"
306 GRİFFE 1998 MODEL |
||
![]() |
||
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
|
|
||
06 BK 6032 1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902 Msn : techno_erc@hotmail.com Desibel Çılgınlığı |
||
![]() |
||
|
Bu noktada ya bır anlasmazlık oldu yada gercekten satıcı musterısını kazıklıyor... |
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
arkadaşlar fiyatı euro cinsinden olan araçlarda mesela 30.000 Euro + 798 TL gibi fiyat yazar, oradaki TL cinsinden yazılmış olan rakam plaka, tescil ve vergiler oluyor işte. Bayilerdeki fiyatlar genel olarak bu fiyat dahil verilir TL cinsinden rakam yazıyorsa ve işin raconu aracı borçsuz teslim etmektir. Hukuki olarak bir dayanak malesef yok, satış yapanın insafına bağlısınız bu durumda, tabi elinizde yazılı bir taahhüt yoksa. |
||
206 Quik
|
||
![]() |
||
|
hatta subat 3 diyelim biz buna sisteme anca düşüyor
|
||
![]() |
||
|
sıfır araçlarda mtvyi firma daha aracı satmamışsa kendi ödüyor. ocak 31 de aldığınız bir araçta borcu yoktur ibaresi örebilirsiniz ama şubat 1 olunca bu hemen çıkar sistemde sizin aracı aldığınız dönemi tam kestiremedim ama satış yapılırken sonuçta borcu yokturunu almış olmanız lazım ki bu şart yoksa noter satış yapmaz
|
||
![]() |
||
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
|
"Ümit Bey ;
Siz aracınızı Plaka, tescil ve vergiler hariç olarak satın aldınız." diye sana mail gelmiş. aracı teslim alırken plakayı sen kendin mi çıkarmıştın ? Düzenleyen selcuk-307 - 21 Haziran 2011 Saat 01:23 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |