|
407 cruise control arızası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ÖMER GÜRGEN
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2011 Konum: burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 11:50 |
merhaba arkadaşlar. 1 ay önce aranıza katıldım bende. 2008 model 407 black cd aldım. yalnız küçük bir sorunum var. cruise control hızını arttıran ve sınırlayıcının hızını artıran üst tuş çalışmıyor.
cruise iu sadece hız azaltan tuşuyla aktif hale getirebiliyorum ama sınırlayıcıda hafızadaki 30 sınırını aşamadıım için bu özelliini kullanamıyorum. ne yapabilirim bu konuda sizce. deiştirmelimiyim bi kolu.
|
|
2008 407 exe. black cd 1.6 hdi
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ömer bey forum kuralları gereği kendinizi tanıtmanız lazım. sorunuza cevap alabilmek için aktif kalmanız paylaşımlarda bulunmanız şart
saygılar |
|
ÖMER GÜRGEN
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2011 Konum: burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
peki özür dilerim. |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu noktada bırde ıl-ılce bılgınızı profılınıze yazarsanız sevınırız :)
|
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
arkadaşlar sorunumla ilgili fikri olan varsa sevinirim. bulunduğum şehirde servis yok. kendi kendime yapabileceğim bişeyler var bu sorunla ilgili... :( |
|
|
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
|
|
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ömer abi öncelikle üzerindeki cruise control orjinal mi yoksa sonradan mı taktırdın?
eğer orjinalse antalyada servis varmı bilmiyorum ama denizlidekine gelebilirsin yada en yakın şehirdekine. çünkü denizlideki sana yaklaşık 170 km kadar olsa gerek.
eğer tuşun çalışmadığından şikayetçiysen aracı bilgisayara bağlatabileceğin bir yer varsa genelde peugeot özel servisleride aracın BSI' na bağlanabiliyor oradan bakacaksın kolun denemesi yapılırken tuşlarına tek tek basıyorsun bilgisayar ekranınd çıkıyor her bastığın düğmenin çalışıp çalışmadığı. eğer düğmeler çalışıyorsa beyinle ilgili olabilir ama koldan sa sıkıntı ozaman farklı bir kol takıp denersin büyük ihtimal sıkıntın ortadan kalkacaktır.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
metincim cevabın için sağol. orjinal kol olduğuna eminim. black cd lerde hız sabitleyici ve cruise standart zaten. sadece hızı artıran üst tuş çalışmıyo diğerleri tam çalışıyo zaten. bulunduğum şehirde srvis yok ama yakın şehirlere bakıcaz artık. kendim antalyalıyım bir tatilde servisi sokarız artık. kendimin çözeceği bir iş değil herhalde.
|
|
|
|
individual
2. Vites 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
selamlar eğer sadece üst tuş arızası varsa , yani kolun arızalı olduğunu düşünüyorsanız, aşağıda linkteki ürünü adresinize kadar getiriyorlar. Sadece o kolu söküp-takmak kalıyor. Araçta özellik tanımlı olduğundan herhangi bir işlem yapılmasına da gerek yok. (aracın bilgisayara bağlanması vs..) http://www.parcatreni.com/peugeot-407-gaz-sabitleme-kolu-2004-2009-51414.html |
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
individual diğer aktivitelerin hepsi çalışıyor kolda sadece hız arttırma tuşu çalışmıyor. komple değişmesine gerek varmı bilmiyorum.
|
|
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet abi kol bütün olduğu için sadece üst tuş çalışmadığı için bütün kolu değiştirmen gerekir. yapacağın şey çok basit.
direksiyonun altındaki kapağı sökcen sonra kolu yerinden çıkartcan yeni kolu takıcan ve alttaki kapağı yeniden takıcan tamamdır.
inşallah sorun koldandr böyle çözürlür
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
okey metin. servise bir götüreyim sorunun ne olduğu anlaşılsın. koldansa kendim değiştirebilirim dediğin şekilde.
|
|
|
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
cruise arızasını elektrikçi yaptı arkadaşlar. üst tuş oksitlenmiş ve çürümeye başlamış nerdeyse. usta temizlemiş ve ordaki parçayı değiştirmiş.
|
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi geçmiş olsun. demekki içindeli elektronik düğme temas etmiyormuş. biz kolun arızalı olduğunu yani içindeki devrelerin çalışmadığını düşünerekden sana yeni kol tavsiyesi etmiştik. İyiki bukadar küçük bişeymiş geçmiş olsun güle güle kullanın.
|
|
|
ÖMER GÜRGEN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ÖMER GÜRGEN
|
sağol metin. 25 tl ye hallettik işi. koldaki tüm fonksiyonlar tamdı burdurda çok iyi bir usta sorunu söyledim hemen anladı ve yaptı zaten.
|
|
|
|
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ucuza halletmişsin geçmiş olsun ..
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
burdura geldiğimde benimde direksiyon sıkıntım vardı sanayisini bilmediğim için usta bulamadım yaptıracak (: denizlide hallettik gali (:
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |