![]() |
|
206 Hdi Beyaz-siyah duman problemi ( yardimmm ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ukendirli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2011 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ukendirli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:28 |
Arkadaslar slmlar herkeze , bende 2003 model 1.4 hdi 206 var .. alali daha 10 gun olmadi bile , arac 91000 km de. Arac beyaz duman atiyor , 4500 devirdede siyah duman atiyor , gitmedigim yer kalmadi , cozumu bir turlu bulamadim , enjoktorlere baktirdim bugun bosch servisinde , cok az bi hata bulduk , 4 taneden 2 si cok az problemli , onemli bisi yok dediler ama bu duman olayini nasil cozucem lutfen yardim edin , bulamadik bir turlu problemin ne oldugunu , 700-800 liraya enjokter isine girmekte istemiyorum , duman olayi baska neyden kaynaklanir ??? bu arada , arabayi bosta kesiciye soktugunuzda , ilk once beyaz sonra siyah duman atiyor , siyah dumanla beraber mazot kokusu geliyor ... ama bunun disinda araba aninda calisiyor , herhangi bir hata vermiyor ve rolanti yada hararettede bir problem cikarmiyor...
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoşgeldin, önce üyelerimizi tanıyalım kısmından bi kendimizi tanıtalım konusu açalım, sonra tüm dertlerimize devayı bulalım
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
ukendirli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2011 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ukendirli
![]() ![]() ![]() ![]() |
pardon beyler tanittim kendimi biraz once , kac gunden beri takip ediyorum forumu , dalginligima geldi ..
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
umarım yanılıyorum: motor contasından yanma odasına motor yağı karışıyor, duman beyaz oluyor. yüksek devire çıkınca da yağ ile karışan zengin mazotu yakamadan dışarı atıyor, duman siyahlaşıyor. umarım yanılıyordum! bunun gerçekleşmiş olmamasını diliyorum
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ukendirli
insallah kotu ve maliyetli birsey degildir ,araci aldigimdan beri sadece mazot filtresi degismedi , bi onceki sahibide mazot filtresinin degistirmedigini soylemisti , mazot filtresindende olabilir mi ?? ben izmirdeyim de , hatanin kesin cozumu icin , yetkili servise biraksammi acaba ne dersiniz ?? birde olasi problemlemleri netten cikarttim ,
- egsoz un icinde krum birikmis olabilirmis , bu yuzden duman atiyo olabilirmis - enjektorden olabilirmis - turbodan - hava debimetresi ( yanlis yazmadiysam ) - egr dende olabilirmis |
|
![]() |
|
vlkakn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Merhaba ukendirli,
Acaba sorunun düzeldimi? Eğer sorunu çözdüyseniz açıklama yaparsanız çok mutlu olrum çünkü bende aynı sorundan müzdaribim. Bu arada forumda kendimi tanıttım fakat buradada kısaca bahsedeyim Aracım Fiesta TDCi 2005.. Ben sorunu şöyle yaşıyorum kalkış esnasında bazen arkamda beyaz bir duman kütlesi bırakıyorum. Bu herzaman olmuyor. Bazende özellikle ani kalkış yapıp biraz aracı sıkıştırıyorum ama hiç birşey yok. En son dumanı yakından göreyim diye abime boştayken geza bastırttım aynen senin söylediğin gibi önden beyaz duman arkadan siyah duman geliyor. Gerçekten sıkıntılı bir durum şöyleki bir iki ustaya gittim. Usta bakıyor(şöyle üstten göz gezdirerek) ve anlatıyor: Bunun sebebi büyük ihtimalle segmanlardan yağ kaçırıp yakıyor maliyetli olur diyor. Tabi sırayla turbo, enjektörler, enjektör pombası gözden geçirilmeli temizlenmeli sonra motor sökülmeli falan diye diye 4000TL ye malolur diyorlar. Bu arada buna karar verirken yağ kapağını açıp çıkan dumanı bahane ediyorlar. Sonra nedir bu yağ kapağından çıkan duman diye araştırdım, çoğu yerde bunun arıza sebebi olmadığı sıfır motordanda bu duman çıkar diye yorumlar var. ki bu duman sayesinde turbo nun palleri yağlanırmış..
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bende 2005 fiesta vardı bi zamanlar.aynı problemi yaşamıştım turbo arızalı dediler garantiden değişti düzelmişti. 206 ile fiestanın motorları aynı diye biliyorum yanılmıyorsam seninkide turbo olma ihtimali var gibi.91000km. aracın motoru bitik olmaz tabi km.orjinalse dizel 2003 model yani km biraz şüpheli |
|
![]() |
|
ugur_xs ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
siyah duman çoğunlukla turbodan atar normalde periyodik olarak turbolara bakım yapılıyor arkadaşım turbocuda çalışıyor oda siyah duman atan arabanın turbosu ölmüştür diyor farkındaysan siyah dumanı turbo devrine bindikten sonra yapıyor senin bi turbocuya gitmen gerekli
|
|
2004 PEUGEOT 206 XS 1.6 120 HP 16V
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ukendirli
Arkadaslar cevaplar icin tesekkurler , sorunu hallettik o kadar git gelden sonra , turbo hortumu zamanla asinip delinmis , servisten 80 tl ye sifirni taktirdim , hem siyah duman kesildi hemde performansi duzeldi...
( turbo hortumunun delinmesi , acilmasi , parcalanmasi durumunu forumlardan 2-3 kisiden daha duymustum , eger bu problemi yasayanlar olursa , servise yada ustaya gittiginizde OZELLIKLE turbo hortumunu sokturup , kontrol edin... )
Düzenleyen ukendirli - 17 Temmuz 2011 Saat 12:59 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |