Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Hdi Beyaz-siyah duman problemi ( yardimmm )
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Hdi Beyaz-siyah duman problemi ( yardimmm )

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ukendirli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ukendirli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Hdi Beyaz-siyah duman problemi ( yardimmm )
    Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:28
Arkadaslar slmlar herkeze , bende 2003 model 1.4 hdi 206 var .. alali daha 10 gun olmadi bile , arac 91000 km de. Arac beyaz duman atiyor , 4500 devirdede siyah duman atiyor , gitmedigim yer kalmadi , cozumu bir turlu bulamadim , enjoktorlere baktirdim bugun bosch servisinde , cok az bi hata bulduk , 4 taneden 2 si cok az problemli , onemli bisi yok dediler ama bu duman olayini nasil cozucem lutfen yardim edin , bulamadik bir turlu problemin ne oldugunu , 700-800 liraya enjokter isine girmekte istemiyorum , duman olayi baska neyden kaynaklanir ??? bu arada , arabayi bosta kesiciye soktugunuzda , ilk once beyaz sonra siyah duman atiyor , siyah dumanla beraber mazot kokusu geliyor ... ama bunun disinda araba aninda calisiyor , herhangi bir hata vermiyor ve rolanti yada hararettede bir problem cikarmiyor...
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:32
hoşgeldin, önce üyelerimizi tanıyalım kısmından bi kendimizi tanıtalım konusu açalım, sonra tüm dertlerimize devayı bulalım
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:36
Orjinalini yazan: g-demir g-demir Yazdı:

hoşgeldin, önce üyelerimizi tanıyalım kısmından bi kendimizi tanıtalım konusu açalım, sonra tüm dertlerimize devayı bulalım

Thumbs Up
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ukendirli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:42
pardon beyler tanittim kendimi biraz once ,  kac gunden beri takip ediyorum forumu , dalginligima geldi ..
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:46
umarım yanılıyorum: motor contasından yanma odasına motor yağı karışıyor, duman beyaz oluyor. yüksek devire çıkınca da yağ ile karışan zengin mazotu yakamadan dışarı atıyor, duman siyahlaşıyor. umarım yanılıyordum! bunun gerçekleşmiş olmamasını diliyorum
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ukendirli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 02:58
insallah kotu ve maliyetli birsey degildir ,araci aldigimdan beri sadece mazot filtresi degismedi , bi onceki sahibide mazot filtresinin degistirmedigini soylemisti , mazot filtresindende olabilir mi ?? ben izmirdeyim de , hatanin kesin cozumu icin , yetkili servise biraksammi acaba ne dersiniz ?? birde olasi problemlemleri  netten cikarttim , 
- egsoz un icinde krum birikmis olabilirmis , bu yuzden duman atiyo olabilirmis 
- enjektorden olabilirmis 
- turbodan 
- hava debimetresi ( yanlis yazmadiysam )
- egr dende olabilirmis 

Yukarı Dön
vlkakn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vlkakn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 17:25
Merhaba ukendirli,
Acaba sorunun düzeldimi? Eğer sorunu çözdüyseniz açıklama yaparsanız çok mutlu olrum çünkü bende aynı sorundan müzdaribim.
Bu arada forumda kendimi tanıttım fakat buradada kısaca bahsedeyim Aracım Fiesta TDCi 2005..
 Ben sorunu şöyle yaşıyorum kalkış esnasında bazen arkamda beyaz bir duman kütlesi bırakıyorum. Bu herzaman olmuyor. Bazende özellikle ani kalkış yapıp biraz aracı sıkıştırıyorum ama hiç birşey yok. En son dumanı yakından göreyim diye abime boştayken geza bastırttım aynen senin söylediğin gibi önden beyaz duman arkadan siyah duman geliyor.
Gerçekten sıkıntılı bir durum şöyleki bir iki ustaya gittim. Usta bakıyor(şöyle üstten göz gezdirerek) ve anlatıyor: Bunun sebebi büyük ihtimalle segmanlardan yağ kaçırıp yakıyor maliyetli olur diyor. Tabi sırayla turbo, enjektörler, enjektör pombası gözden geçirilmeli temizlenmeli sonra motor sökülmeli falan diye diye 4000TL ye malolur diyorlar. Bu arada buna karar verirken yağ kapağını açıp çıkan dumanı bahane ediyorlar. 
Sonra nedir bu yağ kapağından çıkan duman diye araştırdım, çoğu yerde bunun arıza sebebi olmadığı sıfır motordanda bu duman çıkar diye yorumlar var. ki bu duman sayesinde turbo nun palleri yağlanırmış..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 18:09

bende 2005 fiesta vardı bi zamanlar.aynı problemi yaşamıştım turbo arızalı dediler garantiden değişti düzelmişti. 206 ile fiestanın motorları aynı diye biliyorum yanılmıyorsam seninkide turbo olma ihtimali var gibi.91000km. aracın motoru bitik olmaz tabi km.orjinalse dizel 2003 model yani km biraz şüpheli

Yukarı Dön
ugur_xs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ugur_xs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 18:43
siyah duman çoğunlukla turbodan atar normalde periyodik olarak turbolara bakım yapılıyor arkadaşım turbocuda çalışıyor oda siyah duman atan arabanın turbosu ölmüştür diyor farkındaysan siyah dumanı turbo devrine bindikten sonra yapıyor senin bi turbocuya gitmen gerekli
2004 PEUGEOT 206 XS 1.6 120 HP 16V
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ukendirli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 Saat 12:46
Arkadaslar cevaplar icin tesekkurler , sorunu hallettik o kadar git gelden sonra , turbo hortumu zamanla asinip delinmis , servisten 80 tl ye sifirni taktirdim , hem siyah duman kesildi hemde performansi duzeldi...

( turbo hortumunun delinmesi , acilmasi , parcalanmasi durumunu forumlardan 2-3 kisiden daha duymustum , eger bu problemi yasayanlar olursa , servise yada ustaya gittiginizde OZELLIKLE turbo hortumunu sokturup , kontrol edin... )

Düzenleyen ukendirli - 17 Temmuz 2011 Saat 12:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 497 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4861 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2366 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4681 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 395 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7816 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 635 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 787 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 505 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5398 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 687 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 485 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 798 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 333 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 589 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 782 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2415 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1070 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5742 5 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English