Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akü ömrü nelere bağlıdır?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Akü ömrü nelere bağlıdır?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akü ömrü nelere bağlıdır?
    Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 Saat 11:39

Arkadaşlar Lütfen Paylaştığımız Bilgilendirme Konu Mesajlarını Sonuna Kadar Okuyun ...
Bu Tür Pratikler Her Zaman Karşımıza Çok Büyük Bir Sorun Olarak Çıkmaktadır...
Akü ömrünü belirleyen temel parametreler; akünün bakımı, aracın kullanıldığı iklim koşulları, aracın sürüldüğü kilometre aralığı, kullanım sıklığı ve araca ek tüketicilerin ilave edilmesi gibi unsurlardır.
Aracın kullanılma koşulu akü ömrünü etkileyen temel durumdur. Sürekli kısa kilometre sürülen araçlarda akü ömrü daha kısa olabilmektedir. Çünkü aracın ilk hareketi esnasında aküden oldukça yüksek bir akım çekilmekte…
Otomobilin soğuk ortamda uzun süre bekletilmesi de akü ömrünü etkileyebilir. Otomobil uzun bir süre için soğuk bir ortamda kalacak ise, donmasını önlemek için aküyü sökünüz ve daha sıcak bir ortamda saklayınız. Donmuş bir aküyü şarj etmeye kalkışmayınız. Önce normal haline dönmesini bekleyiniz, aksi takdirde patlama tehlikesi vardır. Eğer akü donmuş ise, içindeki elemanlarda kopukluklar olmadığından ve gövdesinin çatlamadığından emin olunuz.
Bir diğer konu da aracın uzun süre çalıştırılmaması durumu. Şayet araç bir aydan daha fazla bir süre kullanılmadığında akülerin kullanım ömürlerinin uzun olmasını sağlamak için; eğer aküler araç içinde kalacaksa eksi kutup başı sökülmelidir. Sıvı seviyesi kontrol edilmelidir. Eksikse azami asit seviyesi işaretine kadar saf su ilave edilmelidir (bakım gerektiren akü tiplerinde). Az bakım gerektiren akülerde (maintenance-free battery) aküye su eklemenize gerek yoktur. 20 °C’lik bir çevre sıcaklığında akünün kendiliğinden deşarj oranı, günlük olarak nominal kapasitenin % 0.2’si kadardır. İyice deşarjı engellemek için asit yoğunluğu düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. Asit yoğunluğu 1,21 kg/l’nin altında ise aküler şarja bağlanmalıdır. Şarj akımı olarak kapasitenin 1/10’u tavsiye edilir. İyice deşarj olan aküler kurşun sülfat oluştururlar.
Akü ömrünü belirleyen bir başka koşulda araca yardımcı elektriksel aksesuarların takılmasıdır. Otomobilinize, sürekli elektrik çeken alarm sistemleri, cep telefonu otomobil kiti, uydu fonksiyonlu hırsızlık önleme sistemli radyo navigatör gibi ilave aksesuarlar takmak isterseniz; bir yetkili servise gidiniz. Buradaki uzman personel, size aksesuar serisinden en uygun aksesuarları önermenin yanı sıra, otomobilin elektrik sisteminin yeterli olup olmadığını kontrol edecek veya daha yüksek kapasitede bir akünün monte edilmesinin gerekip gerekmediğini de belirleyecektir. Bu sistemler, kontak anahtarı yerinden çıkartıldığında da (otomobil park halinde) aküden akım çekmekte ve aküyü yavaş yavaş boşaltabilmektedirler.
Sonuç olarak akü ömrünü belirleyen ana parametrenin akünün kullanıldığı süre ve kilometre değil, aracın kullanılma koşulu olduğu bilinmelidir.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 Saat 12:12
Faydalı bilgi için teşekkürler
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2011 Saat 12:12
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Faydalı bilgi için teşekkürler

 
+ 999 Thumbs Up
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 118 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 6391 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 295 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 497 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 2617 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 4742 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 283 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 370 0 Ayan
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 4582 2 407aziz
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4772 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40381 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 759 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 19301 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6170 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 704 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 1033 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13718 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 4 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 6 0 tunakrf
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Murat0642 3
Warcry 2
tunakrf 2
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
407aziz 1
Ayan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English