![]() |
|
307 XS TRIPTRONIC ŞANZUMAN SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ekorap ![]() 1. Vites ![]() ![]() 29 - Şubat - 1976 Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 20:20 |
Selam Forumda aradım fakat bulamadım, benim problemim şöyle; 2004 model 307 XS Triptronic aracım var. 80.000 km de. Yaklaşık 1 aydır şanzuman D de iken 2. vitesten 3. vitese geçerken aradaki süre uzun oluyor. Her zaman yapmıyor, fakat son zamanlarda sıklaştı.Şöyle anlatayım, kalkış yapıyorum, 1. vitesten 2. vitese gayet yumuşak geçiş yapıyor, hızlanıp 2 den 3 e geçerken bir anda devir artıyor ve yaklaşık 1-2 saniye içinde hafif sarsıntıyla 3 e geçiyor. 3 ten 2 ye düşerken veya 3 ten 4 e geçerken herhangi bir problem yok. Ayrıca geçen gün dik bir rampada araçta 4 kişi var iken resmen kastı ve gazı köklememe rağmen 20 km/h hızı geçemedim. Manuele alıp 1. vitese düşürdüm. 2 ye aldım, belli bir süre sonra manuel konumda D ye geçti ve gaza basmama rağmen herhangi bir vites değişikliğine izin vermedi. Kontağı kapatıp açtım, düzeldi. Bu olan sıkıntılar esnasında herhangi bir şekilde arıza uyarısı olmadı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konuyu aratmana rağmen bulamaman enteresanmış
şanzıman yağı nezaman değişti
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
ekorap ![]() 1. Vites ![]() ![]() 29 - Şubat - 1976 Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Arabayı 60.000 km de aldım, şu an 83.000 km de, ben değiştirmedim, açıkçası değişip değişmediğini bilmiyorum.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
ozaman hiç değişmemiştir çünkü servis zorlamadığın sürece değiştirmiyor bir değiştirmeyi dene istersen.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |