Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - debriyaj pedalından gelen ses
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

debriyaj pedalından gelen ses

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: debriyaj pedalından gelen ses
    Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 23:32
arkadaşlar sizdede oluyormu ben arasıra duyuyorum bu sesi.debriyaja basınca çıt diye bir ses geliyor. eğilip baktım orda bi yay var sprey felan yaptım oraya ama geçmedi. bunun çözümü illa o parçayı değiştirmektenmi geçer yoksa başka çözüm yolu varmı?
saygılar
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 00:28
debriyaj halatında skıntı olabilir halatın üzerinde yay gibi bir  şey var. benim aracın debriyaja basınca da takılır gibi oluyordu bazen de ses çıkarıyorud ona yakın büyük ihtimal halattandır emin olmamakla birlikte . halat 60 tl ben sipariş ettim gelio teeeeeee fransadan.
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
emrnl Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Ağustos - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 01:05
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

arkadaşlar sizdede oluyormu ben arasıra duyuyorum bu sesi.debriyaja basınca çıt diye bir ses geliyor. eğilip baktım orda bi yay var sprey felan yaptım oraya ama geçmedi. bunun çözümü illa o parçayı değiştirmektenmi geçer yoksa başka çözüm yolu varmı?
saygılar

debriyaj halatındanda olabilir şanzumanla debriyaj halatının arasındaki koldanda olabilir.eğer debriyajın sert ise koldandır yapılacak pek bişey yok.bide halat orjinal çelik değilse kopabilir dikkat et derim.çekici parası falan baya uğraştırır
206 colorline 2001
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 01:39
bu halat dediğiniz şey debriyaj telimi oluyor arkadaşlar?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 01:56
bu bi sorun degil kenan kardes tüm felinelerde var o :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 01:58
debriyajın sonuna kadar bastıgında gelr o ses çıt eder :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:02
daha öncede yoktu o yuzden dedim acaba ilerde büyük bi soruna yol açarmı diye
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:06
valla bendede feline var arkadasımda da var.
ikimizde de ayni çıt sesi var.
servise gittik bze denilen o ses debriyaja tam basıgını göstrir dedi yani her vites degişimnde o sesi duy yoksa tam basmıyosundur dedi.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:08

daha öncede yoktu o yuzden dedim acaba ilerde büyük bi soruna yol açarmı diye
belki senden gelen ses baska bişeyde olabilir.
eger paspasın debriyajın altındaysa o sesi daha önce duymaman normal :(
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:16
bence o çıt sesi olmaması gerekir. debriyaja tam basmadanda vites değiştirilir araca bi zararı olmaz sonuçta
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:19

bence o çıt sesi olmaması gerekir. debriyaja tam basmadanda vites değiştirilir araca bi zararı olmaz sonuçta
her zamn tam basılması daha iyi olur ama :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:21
bende tam basmadan vites değişimi daha sağlıklı olur diye biliyodum.baskı balatanın ömrü uzar derler
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:22
yani sağlıklıda demeyim debriyajın ömrü uzar 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:24

yani sağlıklıda demeyim debriyajın ömrü uzar 
valla kenan kardes bn anlamam uzar mı uzamaz mı ama bize servste denilen bu :=)

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:26
biraz araştırayım bakalım ne çıkıcak.. eywallah saolasın
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 02:31
önemli degil kardeş arastır tabi.
Yukarı Dön
MemoTech Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MemoTech Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 21:01
Debriyaj pedalının üzerinde halatın ucunun takılı olduğu bir malzeme var aracın motor tarafıyla iç mekan arasında halat bu parçanın içerisinden geçerek motor tarafına geçiyor. Elinle o parçayı bir kontrol et eğer bir boşluk felan varsa sağa sola çevirmeyi dene ve pedalı tekrar kontrol et. Çatırtıya benzer bir ses çıkıyordu ben orayı kurcalayınca geçti. Zaten 3 ay sonrada halat koptu :)) Yeni halat ve baskı balata değişince hiç bir sorun kalmadı.
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 20:42
    Debriyajja yarım basmak baskı balatayı traş eder arkadaşlar onun ömrünü uzatmak istiyorsanız vites değiştirdiğinizde ayağınızı debriyajdan çekmeden önce sanki kalkış yapıyormuş gibi gaz verip daha sonra yavaşça bırakın debriyajı yani silkeletmeden bırakın debriyajı o zaman daha sağlıklı olur die biliyorum yanlışım varsa düzeltin...
    O çıt sesi benim araçtan da geliyordu debriyaja basınca en son bi gün takıldı kaldı sanayiye gittim halatı değiştirdik sorun yok artık yüzde doksan halat diyorum yoksa servisin söylediği çok saçma geldi bana.
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 229 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107291 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1423 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2967 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9049 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8475 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 747 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 701 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1525 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55249 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 295 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1068 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1753 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 248 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2231 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1670 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15882 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 18962 16 tga508
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English