![]() |
|
debriyaj pedalından gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 23:32 |
arkadaşlar sizdede oluyormu ben arasıra duyuyorum bu sesi.debriyaja basınca çıt diye bir ses geliyor. eğilip baktım orda bi yay var sprey felan yaptım oraya ama geçmedi. bunun çözümü illa o parçayı değiştirmektenmi geçer yoksa başka çözüm yolu varmı?
saygılar |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
debriyaj halatında skıntı olabilir halatın üzerinde yay gibi bir şey var. benim aracın debriyaja basınca da takılır gibi oluyordu bazen de ses çıkarıyorud ona yakın büyük ihtimal halattandır emin olmamakla birlikte . halat 60 tl ben sipariş ettim gelio teeeeeee fransadan.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
emrnl ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Ağustos - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
debriyaj halatındanda olabilir şanzumanla debriyaj halatının arasındaki koldanda olabilir.eğer debriyajın sert ise koldandır yapılacak pek bişey yok.bide halat orjinal çelik değilse kopabilir dikkat et derim.çekici parası falan baya uğraştırır |
|
206 colorline 2001
|
|
![]() |
|
bu halat dediğiniz şey debriyaj telimi oluyor arkadaşlar?
|
|
![]() |
|
bu bi sorun degil kenan kardes tüm felinelerde var o :)
|
|
![]() |
|
debriyajın sonuna kadar bastıgında gelr o ses çıt eder :)
|
|
![]() |
|
daha öncede yoktu o yuzden dedim acaba ilerde büyük bi soruna yol açarmı diye
|
|
![]() |
|
valla bendede feline var arkadasımda da var.
ikimizde de ayni çıt sesi var. servise gittik bze denilen o ses debriyaja tam basıgını göstrir dedi yani her vites degişimnde o sesi duy yoksa tam basmıyosundur dedi.
|
|
![]() |
|
belki senden gelen ses baska bişeyde olabilir. eger paspasın debriyajın altındaysa o sesi daha önce duymaman normal :(
|
|
![]() |
|
bence o çıt sesi olmaması gerekir. debriyaja tam basmadanda vites değiştirilir araca bi zararı olmaz sonuçta
|
|
![]() |
|
her zamn tam basılması daha iyi olur ama :)
|
|
![]() |
|
bende tam basmadan vites değişimi daha sağlıklı olur diye biliyodum.baskı balatanın ömrü uzar derler
|
|
![]() |
|
yani sağlıklıda demeyim debriyajın ömrü uzar
|
|
![]() |
|
valla kenan kardes bn anlamam uzar mı uzamaz mı ama bize servste denilen bu :=) |
|
![]() |
|
biraz araştırayım bakalım ne çıkıcak.. eywallah saolasın
|
|
![]() |
|
önemli degil kardeş arastır tabi.
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Debriyaj pedalının üzerinde halatın ucunun takılı olduğu bir malzeme var aracın motor tarafıyla iç mekan arasında halat bu parçanın içerisinden geçerek motor tarafına geçiyor. Elinle o parçayı bir kontrol et eğer bir boşluk felan varsa sağa sola çevirmeyi dene ve pedalı tekrar kontrol et. Çatırtıya benzer bir ses çıkıyordu ben orayı kurcalayınca geçti. Zaten 3 ay sonrada halat koptu :)) Yeni halat ve baskı balata değişince hiç bir sorun kalmadı.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Debriyajja yarım basmak baskı balatayı traş eder arkadaşlar onun ömrünü uzatmak istiyorsanız vites değiştirdiğinizde ayağınızı debriyajdan çekmeden önce sanki kalkış yapıyormuş gibi gaz verip daha sonra yavaşça bırakın debriyajı yani silkeletmeden bırakın debriyajı o zaman daha sağlıklı olur die biliyorum yanlışım varsa düzeltin...
O çıt sesi benim araçtan da geliyordu debriyaja basınca en son bi gün takıldı kaldı sanayiye gittim halatı değiştirdik sorun yok artık yüzde doksan halat diyorum yoksa servisin söylediği çok saçma geldi bana.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |