![]() |
|
Peugeot 406 HDI Siyah Duman Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tomcat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 21:29 |
Merhaba arkadaşlar,
şimdiden söyleyeyim google da aramadığım konu okumadığım başlık kalmadı ve sorunun cevabını bulamadım bu yüzden bu konuyu açma ihtiyacı duydum.
2004 Model 406 HDI model araç sahibiyim, aracım 120.000 km de, ben aracı alalı yaklaşık 3 ay oldu ve açıkcası araç o kadar rahatki gerçekten aracı çok sevdim lakin son 3 gündür egsozdan gaza bastıkca egsozdan simsiyah bir duman geliyordu bununla ilgili bir servise gittiğimde usta gaza basıp direk sorunu buldu gibiydi Turbo hortumu azda olsa yırtılmıştı ve hortum değişti (230 TL) bunun yanında tüm hava filitresi kutusu ve hava filitresi temizlendi.
Araçımdaki siyah duman çok belirgin bir şekilde azaldı ve aracın çekişi arttı lakin hala azda olsa siyah duman çıkıyor ve açıkcası Mazottan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü mazotu aldığım yer tam 12 senedir mazot aldığım benzinlik (BP - Türkmenler Petrol - Kayseri), Enjektörlerden olabileceği söyleniyor lakin enjektörlerin ayarlarının 1 günde bozulacağını sanmıyorum.
Arkadaşlar bu sorun ile karşılaşmış olan birileri varmı? var ise sounu nasıl çözdüler? beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.
|
|
![]() |
|
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba ben ilk kez böyle bir problem duyuyorum . Sanırım Kayseride ikamet ediyorsunuz. Konunun güncellenmesi için yazdım belki arkadaşlar yardımcı olabilirler.
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam başka bir kaçak daha vardır tekrar kontrol etsin özellikle manifolta baktır bir kelebek de dahil.
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |