![]() |
|
egzozdan çıkan beyaz duman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 Saat 12:30 |
merhaba arkadaşlar..ben yeni bir üye yeni bir 106 quiksilver kullanıcısıym..benim bahsetmek üzere olduğum konuyla ilgili bilgiler buldum burda fakat tam olarak anlatmak isterim... aracı alalı bikaç gün oluyor..geçen gün aracı çalıştırdım..devirli gaz verdim egzozdan beyaz duman attı..sonra 5-10 km yol yaptıktan sonra tekrar baktım duman yoktu..daha önce saxo kullanıcısıydım ve segman falan hepsi başıma gelmişti.o yüzden biraz korktum açıkçası acaba yine öle bişeymi var diye.. ustama göstericem gerçi ama önce iş bilen arkadaşlardan bilgi almak istedim..şimdiden teşekkür ediyorum.. bu arada birde motor kısmından ince bi cırıltı geliyor..çok az ama normalmi bilmiyorum..
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eger arac acık mavi beyaza yakın ama mavi duman atıyorsa yağ yakıyor demektır dostum
aracı dururken biraz sıkıştır egsoza bakarak duman varmı
|
|
![]() |
|
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
iyice dikkatlice baktım..duman siyah değil orası kesin..fakat dikkatle inceledim bi mavilik göremedim..beyaz duman olarak görünüyo ama bilemiyorum..egzoza elimi yaklaştırdım iice bi süre bekledim..elim yağ gibi bi renk oldu siyaha yakın bi sıvı vardı elimde..
|
|
![]() |
|
aracı dururken biraz sıkıştırayım duman atıyor evet..
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
dostum buyuk ıhtımal yag yakıyor aracın birde yağ ekledıgın kapagı ac ve oraya bak ordan duman gelecekmı yag cubugunuda cek orayada bak
calısırken yapcaksın tabı bunu
birde yag kapagını ılk acmanda arabanın calısmasında bı anlık bi degısıklık olucakmı ona bak
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
araç çalışırken yağ kapağını açmak veya yağ çubuğunu çıkartmak tehlikeli diye biliyorum acaba yanlışmı biliyorum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
aracı çalıştırıcam..snra yağ kapağını açıcam duman çıkıyormu diye kontrol edicem..birde araç çalışırken yağ çıbığunu çekicem ordan duman geliyorumu diye bakıcam..yağ kapağını açtığımda aracın çalışmasında bi değişiklik olursa sorunmudur bu ?
|
|
![]() |
|
bana segman yolları görünüyo..
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
durdugun yerde anı gaz verıp ust devırlere kadar cıkardıgında mavımsı duman cıkıyorsa o zaman makınede asınıklık var demektır...
|
|
![]() |
|
beyaz duman çıkıyosa ?
|
|
![]() |
|
kardeş sen aracına bın yag eskıltme varmı kontrol et eğer yazdıklarımdan bişey anlayamadıysan
|
|
![]() |
|
dediklerini uygulucam sağolasın.. hani duman çıkıyosa demiyo kimse mavimsi duman diyolar ona takılıyorum..kaç çeşit duman çıkabiliyo bu egzozdan? soruyorum çünkü bilmiyorum.. paylaşım alanı burasıda..yanlış bişey yok..
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
yag kapagını acarken dıkkat et. cunku bazı motorlarda dısarı yag sıcrayabılır haberın olsun... arkadasımda aynı seylerı soylemıs zaten :) ufleme varsa asınıklık gostergesı olacaktır ıste...
|
|
![]() |
|
tamam sağolun dikkat ederim..
|
|
![]() |
|
yağ kapağını açtım araç çalıştıktan 5 dk sonra.. duman buhar falan yoktu..yağ çubuğunada baktım ondada duman yoktu..araç çalıştığında çok hafif bi duman atıyo( beyaz sanırım)..daha snra 5-10 dk geziyorum duman falan yok yalnız keskin bi koku var egzozdan gelen..
|
|
![]() |
|
pekı aracında susturucular varmı_?
katalızör orta susturucu son susturucun orjınalmı_?
birde ilk calışmadan sonra birdaha duman yokmu
|
|
![]() |
|
valla araçta abart egzoz var...ilk çalıştırmamda duman var..aşırı bi dumanda değil ama var..sonrasında birdaha duman yok..yani şöyle söyleyeyim..evden çıkıp aracı çalıştırıyorum..olduğum yerde yüklenince duman atıyor. daha sonra yaklaşık 5 km uzaklıktaki işyerine gidiyorum..orda da kontrol ediyorum duman yok..
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Diğer yazılanlara ilave olarak yağınız eskiyse de yapar, genelde soğukken yapıyor anladığım kadarıyla. |
|
![]() |
|
baktırdım bi sıkıntı yokmuş..teşekkürler hepinize yardımlarınız için..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |