![]() |
|
!!! ÖNEMLİ !!! Cruise Control takılması hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 22:17 |
|||
arkadaşlar bugün Peugeot yetkili servislerinden birinde çalışan üst düzey birine ulaştım, Cruise Control taktıracağım diye aşındırmadığım kapı kalmadı anlayacağınız :) Neyse, konuştuğum kişi cruise control taktırmamı kesinlikle önermediğini söyledi, yetkili servislerde cruise control takılmasının Peugeot'nun Fransa'daki genel merkezi tarafından yasaklandığını da ekledi. Sebebi ise frene basıldığında devreden çıkması gereken cruise control sisteminin freni algılamayıp devreden çıkmaması imiş. Yurt dışında ciddi kazalara yol açmış bu durum, Türkiye'de de bir kaç kişinin canı yanmış. Bu yaşananlardan sonra da Peugeot cruise control donanımına sahip araçları çağırmaya başlamış. Amerika'da yaşanan, ve ölümle sonuçlanan Lexus kazasının sebebinin de frene basıldığı halde devreden çıkmayan cruise control sistemi olduğunu hatırlatmak isterim. Sözün özü, ben cruise control sevdamdan vazgeçmiş bulunmaktayım, güvenlik söz konusu olduğunda konfor hiç önemli değil bana sorarsanız.
|
||||
![]() |
||||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
düz viteste debriyaja basınca sorun olmaz.o sorun olanlar otomatiklerde ve sonradan takılanlarda olabilir.bende öle bi sıkıntı olmadı :S
|
||||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
Hocam ben partnerde bu özelliği kullandım yaklaşık 400 km yol gittim. hemde cruze hep açıkken tek bi kez olsun problem çıkarmadı. birçok kez durdum kalktım . her durumda denedim hiç bir problem çıkarmadı. bence o devreden çıkarmaya çalışan arkadaşlar fren yerine gaza basmıştır. ayrıca takacağımız arabalar genelde manuel debriyaj diye bişey var basınca motoru şanzımandan ayırıyor :)) ben servisin bu yaklaşımını doğru bulmuyorum. yasaklanma konusuna gelince cruze kontrol sıfır araç alınca 900 ila 1500 tl opsiyon masrafı alıyorlardı. yalnız bu aletin serviste 150 tl ye takıldığı öğrenilince yasak oldu.
|
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Cruise ile orta hizda giderken aniden frene asildiginizda cruise devreden cikmasa bile aracin frenleme yapacagini dusunuyorum. Tamam belki frenleme mesafesini artirir burasi kesin ama o kadar da fark ettirecegini dusunmuyorum. Ayrica cruise ile giderken gaza bastiginizda da cruise'den cikmasi gerek diye biliyorum. Bence bu soylesiye itibar etmemek gerek.
Düzenleyen koliva - 07 Nisan 2011 Saat 12:01 |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
adam iyi sallamış bide damardan girmiş frene basında çıkmıyor diye (: öyle durum sonradan taktırıpda yaşayan yok. takmamalarının tek sebebi arabayı alırken hız sabitleyici istersen 600 tl sonradan taktırırsan 140 tl!
ayrıca frene basında devreden çıkmazsa debriyaja basarsın boşa atarsın, faruk otomatiklerde sorun olabilir demiş onda da olmaz otomatikde de boşa atabiliyorsun.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
benım bıldıgım gaz pedalına takılıyor yanı gazla alakalı bolume takılıyor fren sıstemı debrıyaj sıstemıne takılmıyor :) bu da demektır kı oyle bırsey mantıksal olarak olamaz ki şunu da belırteyım aracların frenlerı yağla çalışmıyor mu? :) o yağı kesmesı lazım kı arac durmasın ve kaza yapsın boşa atma ıhtımalı frene basında durma ıhtımalını goz onune alırsak adamın soyledıgı yanlış bilgi bence bu sistemi serviste yapamayacakları ıcın soylemış olabılırler
|
||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||||
![]() |
||||
hunterakon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
|||
fren pedalına basınca çıkmaması gibi saçma sapan sebebeler bulup satmamak isteyen pejo bayilerinede sesleniyorum ben değil siz kaybediyorsunuz ben gidip özel servisede yaptırırım garantı dışı kalacaksa kalsın paramı veririm kendim yaptırırım 2 yıl garanti verecekler diye hiç bir şey yaptırtırmıyorlar
|
||||
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel |
||||
![]() |
||||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|||
arkadaşlar manuel viteste debriyaja basınca devreden çıkar, eyvallah buna itirazım yok, bana söylenen böyle bir ihtimal olduğu, o kadar. Ayrıca eğer yasaklanmasının sebebi ekonomik olsaydı bunu bana söylerdi görüştüğüm kişi, ve beni yetkili servis dışında bir yere yönlendirirdi. Her neyse, ben forumu bilgilendirmek istedim hepsi bu, isteyen istediğini yaptırabilir, istediğini düşünebilir, ancak güvenliğin konu olduğu bir paylaşımda yaptığınız yorumlar sanki biraz aşırı olmuş gibi, "adam sallamış" ne demek?
|
||||
![]() |
||||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
|||
gaz telli araçlarda da hız sabitleyici oluyor.2001 model 406 sv bva aracım da bu donanıma sahipti ve ga zteli vardı yani elektronik gaz kelebeği yoktu,tabi bu durumda biraz daha farklı bir çalışma presibine sahip oluyorlar sizin gaz pedalınıza müdahale eden ayrı bir sistem daha bunuluyor araç içinde,sonradan takılan sistemlerde işe iş tamamen düzgün yapılım yazılım gerekli şekilde ayarlandığında bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum,hız sabitleyicilerin rahatlık dışın da uzun yolda yakıt ekonomisine katkısı olduğuda kesin,bende 308 aracıma taktırmayı düşünüyorum araçta gerekli bütün donanım var bir tek kol takılacak bu yüzden maliyeti ucuz 150 200 tl gibi bir maliyeti olduğu söyleniyor,bakımm için gittiğimde soracağım ,birde yazılım tekrar gözden geçirilip gerekli fonksiyonların devreye alınması gerekiyor,sonrasında olay biraz dikkate kalıyor.çünkü fabrika çıkışı takılan sistem neyse onu takıyorlar başka bir durum söz konusu değil otomatik bir araç bile olsa sonuçta olası bir sorun anında aracı boşa almak yada vites küçültmek mümkün.
|
||||
![]() |
||||
VEDATDINC ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
|||
fren müşürü arıza yaparsa kaza riski var ama çok zor bi ihtimal olduğunu düşünüyorum bende sonradan taktım ama hiç sorun yaşamadım ayrıca fren müşürü 4 uçlu 2 si fren için diğer 2 si cruize kontrol devre dışı bırakmak için.
|
||||
2004 307XR 1.6 atiker
|
||||
![]() |
||||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
|||
ewet arkadaşlar bende 2004 model 307 aracım için samsunaki yetkili servisi aradım...aracım ahız sabitliyici taktırmak istediğimi söyleddm.Serviste çalışan usta kesinlikle tavsiye etmediklerini beyine güncelleme yapıldığında tekrardan Cruse controlü tanıtamadılarından dolayı takmadıklarını beyan etti.Şaştım kaldım bir anda ...hevesim kursağımda kaldı. araştırmaya devam
|
||||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
||||
![]() |
||||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|||
bende araştırıyorum 307 2204 model aracım için bence yanlış bilgi var .mesela yol bilgisayarı gibi ben sonradan taktırdım güncelleme yok zaten ayarlardan açılışını yapıyorlar o kadar.hız kontrolda öyedir sanırım parçayı tak ve zaten aracın beynnde olan bir özelliği aktif yap kullan bu kadar basit giib ama tabi işin ustalarına sormak lazım.
|
||||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||||
![]() |
||||
VEDATDINC ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
|||
sadece aktif hale getirmek yeterli tavsiye etmeyenler fransadan gelen yasaktan dolayı korkuyorlar yada çalıştırmayı bilmiyorlar
|
||||
2004 307XR 1.6 atiker
|
||||
![]() |
||||
zubeyir35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zubeyir35
|||
Arkadaşlar 600 tl fiyatla opsiyona koyduğunuz parçayı serviste 150tlye sattırırsanız olacağı bu! diyelim sıfır araç aldınız veya aracınız 5 yasında zaten servis kurallarına göre takılan parçanın 2 yıl garantisi var ! bunlarda serviste takmıyorlarki 600 tl alsınlar insanlar aracını alırken taktırsın. pejonun saçmalığından başka bişey değil yıllarca ww kullandım 1 kere böle sorun yasamadım takılıyor diosa servis bi şeyi takılıyordu takılmıyo diyorsa takılmıyordu. bende 307 1.6hdi 2006 yeni kasa var aslanlar gibi taktırdım 250tlye misler gibi kullanıyorum. planet 2000 programı olan biraz kafası çalışan her kez bunu evinde bile takar . hiç bir seyde olmaz misler gibi kullanır!:):):):)
|
||||
2006 307 1.6 hdi 110hp
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
kolu takıp bilgisayara bağlayıp aktif diyecek bitti. tip a ve tip b vardır orada tip b yi seçmesi lazım sanırım okadar.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
|||
yalnız bu pakette kol dayama ve deri direksiyon da var, bir de bu parçaların fiyatlarını sor istersen, sadece cruise değil 600 lira olan. Bana söylenen bir risk olduğu ve riskin gerçekleşme olasılığının da az olduğu. Sonuçta ortada bir ihtimal söz konusu, bunu göze alan yaptırır, almayan yaptırmaz, bu kadar. Ben avrupa pug forumlarını da gezdim, 206'ya cruise takılınca PP'den hangi kodların ne şekilde değiştirileceğini de öğrendim, hangi motor numarasıyla kimin ne yaptığını, kimin nasıl sıkıntılar çektiğini ve nasıl çözdüğünü de öğrendim. Bambaşka bir 206 parçası için bu bahsettiğim kişiyle temasa geçtim, hazır cruise olayını da sordum, bu cevabı aldım, ve bunu burada paylaştım. Panik fren anında ayağım ilk önce debriyaja gitmezse fren mesafesini ciddi anlamda arttıracak bir ihtimal olduğunu öğrendim ve vazgeçtim. Yazmaz olaydım ya, Türk insanı olarak yasak delmeye ne kadar meraklı olduğumuzu bir kere daha öğrendim. Güvenli değil işte, neyi zorluyoruz ki? |
||||
![]() |
||||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
|||
şimdi burada Türk insanı dediğiniz için bana atıfta bulunduğunuzu düşünüyorum ve sonuçta günümüz araçlarının bir çoğunda elektronik donanımlar hat seviyeye ulaştı,bu ihtimal sıfır aldığınız fabrika montajlı araçta da olacaktır,o zaman arabalara güvenmeyip binmeyelim, yada güvenliğimiz için yapılmış bazı şeylerin bile zararımıza olacağını düşünelim.aracımda esp afu ebd gibi sistmler mevcut bu sistemlerin sayesi ile ben her hangibir tehlikeyi atlattım diyelim arkadan biri gelip burdu ne olacak. üstelik hb araç arkadan gelen darbeler daha şiddetli olacaktır.
Düzenleyen mimitt - 08 Nisan 2011 Saat 00:48 |
||||
![]() |
||||
|||
ben spesifik olarak seni veya herhangi birini kastetmedim, genel olarak benim uyarıma yapılan yorumlaraydı o sitemim. Aynı mantıkla sokağa da çıkmayalım, kafamıza saksı düşebilir, uyumayalım, deprem olabilir bina üzerimize yıkılabilir gibi listeyi uzattıkça uzatabiliriz. Böyle bir olay olmuş diyorum, risk var diyorum, insanlar hala yok olur da şöyle olur böyle olur yapılır takılır servis daha ucuza mal olduğu için yasaklamış gibi cevaplar veriyorlar. Ben de biliyorum neyin nasıl yapılacağını. Ayrıca evet attığımız her adımda, hatta yaşadığımız her saniyede risk var, ama bile bile lades demek bana mantıklı gelmiyor, hepsi bu. Hayat senin, araba senin, para da senin, sen bilirsin. Hatta sana neyi nasıl yaptıracağını bile anlatabilirim ille de taktırcam dersen, ama bence bu alınacak bir risk değil. |
||||
![]() |
||||
|||
Bende uzun zamandır araştırıyorum,servisle de görüşmelerim oldu bir tek fiyat konuşmadık,ilk fırsatta bu özelliği aktif hale getircem aracımda.daha önceki araçlarım da uzun yolda çok işime yaradı.aracımı sikinci el aldığım için seçme şansım olmadı bu opsiyonu.
|
||||
![]() |
||||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
|||
arkadşlar taktırıpta sorunsuzca kullanan yokmu..bilgilendisin lütfen..Servis kesinlikle yanaşmıyor...
|
||||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |