![]() |
|
Çocuk kilitin var derdin var.. Peki ya çözüm?.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 Saat 23:32 |
Selam arkadaşlar. Arka kapıların çocuk kilitini kapılar açıkken o malum tırnağı çevirerek aktif hale getiriyoruz ve dolayısıyla çocuğumuz arkadayken gözümüz arkada kalmıyor. Ama arkaya bir arkadaşımız bindiğinde ya aşağıya inip kapısını kendimiz açıyoruz, ya da arka camı indirdim, elini uzat sen aç dostum diyoruz :) ve de üzerine açıklama yap vs... Ön konsolda kapı içeriden kapı kilitleme var basınca dışarından açılmıyor malum, benim eski arabamda içeriden kapatınca sadece ön kapıları açınca tüm kilitler açılıyordu, arkaları açmaya çalışında açılmıyordu. Yani birnevi çocuk kiliti olayı çözülmüş. Bizdeyse arkayı da açında tüm kilitler açılıyor. Aynı şeyi bizim araçlarda yapmak mümkün mü? Ne bileyim işte bu işlevi yeni modellerde yapmışlar mı? ya da eski modellerde beyne tanımlama yapılabilir mi. İşin en kötüsü geçenlerde bir forumda okudu, adam çocuk kilidi aktif bir de kapı kiliti bozulmuş dışardan da açılmıyor, kapı açıkmada da kilit değişmiyormuş vs. nasıl çözmüş bilmiyorum, bir garip durum.. Görüşlerinizi ve varsa önerilerinizi bekliyorum.
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen arkadaşım bencede bu olay cok sacma ıcerıden kılıtlemenın cocukla hıc bır ılgısı yok ıcerıden kılıtleme yapıldıgında arka kapıların acıldıgını bu aracta gordum ben
![]() |
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu bır sorun degıl ve bu yuzden cozumu dıye bırsey olmaz. normalı bu zaten. cunku sıstemın mantıgı dısarıdan ıstemsız acılmaları engellemek. ama ıcerıden acılması cok normal. dıyelım kaza yaptıgınız anda tum kapılar anında ıcerıden acılabılmelıdır. sız arka kapıların ıcerıden acılmasını ıstemedıgınız cocuk bındırme durumlarında zaten kapıya cocuk kılıdı konulmuskı ıhtıyac halınde kullanasınız dıye... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Eger degisik bisey yapmak istiyorsaniz bence soyle bisey uygulanabilir. Bildiginiz gibi sofor tarafinda arka camlarin acilabilirligini belirleyen bir tus var. Bu tus basili iken camlar acilamiyor. Ayni mekanizmayla arka kapilarin kapi acma elektroniginin de surulebilir diye dusunuyorum. Tabi uygulama esnasinda ne gibi problemler cikar bilemiyorum sadece su anda aklima geldi bu fikir ve paylasmak istedim. Tek nokta, bu butondan gelen sinyal ile merkezi kilitten gelen sinyali bir elektronik "ve" kapisi karsilastirmak ve kapidaki elektrigi bu sonuca gore kesmek ya da acmak.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bu tarz calısan aksamların hepsı bsı kontrollu oldugunu dusunuyorum. bu noktada bazı sıkıntılar dogabılır
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
BSI hic karistirilmadan da yapilabilir. En kaba kuvvet yol ile, on konsoldaki merkezi kilit anahtarindan ekstra 2 kablo, arka camlarin acilip kapatilmasi icin olan anahtardan 2 kablo ve ufak bir elektronik devre ve bu devrenin cikisinin arka kapilarin elektrik kablosuna monte edilmesi. Baska cozum yollari da uretilebilir, kafa yormak gerek uzerinde.
|
|
![]() |
|
ADM ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Aralık - 1991 Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
bu sistem yenı partner tepee lerde çözülmüş ama ayrı düğme var çocuk kılıdı için oyle olsa çok guzel
|
|
HED
538 669 43 80 |
|
![]() |
|
Bu daha basit. Ekstra dugme ve bu dugme ayni arka cam otomatiklerini aktif/deaktif hale getiren dugme gibi kapi elektrigini acip kapatiyor. On konsolda bos yer var ekstra dugme alinip takilabilir. Bu olay belki bu kadar basit degildir bilemiyorum sadece sesli dusunuyorum ![]() |
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Bu sistemi cam kilitleme devresine röle baylayıp bu rölenin kontaklarını kullanarak yaparsak ayrı bi btona veya anahtara gerek kalmaz tek hamlede hem cam hem kapı cocuklarımız için güvenli hale gelir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |