![]() |
|
XENON AĞRIZA ÇÖZÜMÜ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 14:27 |
|
merhaba arkadaşlar daha önce xenonları taktırdığımda ağrıza lambası yaktığını belirtmiştim sizlere ilk taktığımda bütün ağrıza ışıklarını yaktı sonra xenonları üretici firmaya geri gönderdim yenisini biraz daha kalitelisini gönderdiler bugün yeni xenonlar taktırdım yine ağrıza lambası yaktı önce sağdaki xenonu taktık baktık ağrıza vermiyo sonra soldakini taktık ağrıza lambasını hemen yakıyo absli tüm 206 larda bu problem oluyormuş sonra şöyle bi yöntem denedik şaseyi aküden değilde arabanın kendi kaportasından aldık ve sorun çözüldü şuan ağrıza lambası yakmıyo 1 haftadır onla uğraşıyorum kafayı yicektim valla böyle bi durumla karşılaşırsanız eğer bilmenizi istedim
saygılar
Düzenleyen serkan24577 - 07 Mart 2011 Saat 14:29 |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
albay sendekı sıkıntınında cozumu bu sekılde olabılır :)))
albaaaaaaaaaayyyyyyyyyy... duy sesımı :)))
|
||
![]() |
||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aradım onu kardeşim merak etme :)
|
||
![]() |
||
EmRe26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
|
zaten xenon kitlerinizin şase kablosu aküye uzanacak değilde 30 cm lik bir kablo değilmi herbiri ayrı balanstan veya ampülden geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. benimki o şekilde + ucu normal yetecek kadar uzun. şase kabloları kısa kısa, en kolay yere montaj yaptım. 2002 206 xt war absde war hiç bi sorun çıkmadı nerdeyse 1 yıldır o şekilde kullanıyorum..
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
tamam haklısın doğrudur ama benim xenonları bağlarken aküden almışlardı şaseyi
|
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
iyi kardeşim düzelmesine sevindim benim ki abs li değil normal de çalıştı yakmadıda ama bilgilendirmen için teşekkürler
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
|
Evet Değerli Arkadaşlarım Aynı Sorunla Bende Kazadan Sonra Karşılaştım
Aracımı Tamir Eden Yetkili Servis Akıllıları Yanlış Şase Sonucu aracımda bütün işaret göstergeleri yanmaya başladı tabi servis bunu kabul edermi SAĞ OLSUN SERKAN KARDEŞİM BÜYÜK DESTEĞİ SONUCU ELEKTRİKÇİME AYNISI SÖYLEDİM AHANDA Bİ BAKTIK SORUN PROBLEM KALMADI AMA YARIN YETKİLİ SERVİSİ ARAYIP NE SÖYLEYECEĞİMİ ÇOK İYİ BİLİYORUM SÖZDE BENİM BEYİN PROBLEMLİYMİŞ GÖSTERECEM PROBLEMİ.... SERKAN ÇOK SAĞOL KARDEŞİM bide bu deniz_206 kardeşimizin sorununu çözmemiz lazım aradım ama açmadı tlf |
||
![]() |
||
|
evet aynı problem onun aracındada vardı :(( |
||
![]() |
||
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
|
benim hem sislerde hem farlarda 8000 lik xenon mevcut. sisleri taktığım gün arıza vermişti sonra taktırdığım yer kapasatör taktı sorun çözüldü. Sisten hiç hata almıyorum o günden beri. Sonralarında farları yakınca hata veriyordu. Far sensörü var benim araçta ve karanlıkta ilk çalıştırmada hemen hata alıyordum farlar otomatik yandığı için.
2005 206XT. biraz daha hassas anasını satim. O kapasatörden bulamadım. Halbuki eskiden Kamasonic xenonlardan ücretsiz çıkıyormuş. Arayınca bulamıyorsun. Sonra bizim burda Ümraniyede Tüp şeklinde olan kapasatörlerden taktırdım. Şimdi yok denecek kadar az hata veriyor araba. Hata verincede stop edip 10 sn bekleyip tekrar çalıştırıyorum. İlk çalıştırmada karanlıkta ve gece şöyle bir çözüm buldum. Ne kadar sevmesemde parklar açıkken çalıştırıyorum arabayı. çalıştıktan sonra 15 sn falan bekleyip sensör moduna alıyorum ve otomatik yakıyor yine farları. hata almıyorum. yani ilk marşt akımı dengesizleştirdiği için hata veriyordu benim araba. çalıştıktan sonra far açınca hata almıyorum şu anda. Şase kaportadan almanın sakıncası varmıdır yokmudur araştırdınızmı? Aküye boşuna (-) kutup koymazlar. bende sorunumu böyle çözdüm ama sakın ola hata veriyoken yola çıkmayın. ABS ve AIRBAG devre dışı yola devam edersiniz. Mutlkaka hata alanlar stop etin tekrar çalıştırsın derim.
uzun oldu ama gerçekten sinir bozucu bir durum bu. Elinde Kamasonic kapasatör olan varsa almaya talibim aynı zamanda :)
|
||
![]() |
||
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
nedemek kardeşim senin araban benim arabam
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
valla sakınca olsaydı şimdiye çoktan problem yapardı xenonnun şase kablosunu aracın far vidasından aldık sorun kalmadı
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
allaha sukur kendım bagladım hıc 4lulerı bıle yakmadı
![]() ![]() |
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
hehe :)
|
||
![]() |
||
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
kalitesiz xenonlar 2 türlü araca zarar verir. 1- çektiği akım dengesiz yada yüksektir. aracın elektrik hattına yük bindirir. 2-yaydığı manyetik alandan ötürü elektronik ünitelere zarar verir. ben uyguladığım xenon kitin beslemesini direk aküden aldım. şase ise normal farın şasesine bağlandı. farlar açıldığında 30 amperlik bir röle çektiriyorum. röle çekince aküden alınan besleme xenona gidiyor. xenonları direkde bağlayabilirdim ama işi sağlama aldım. sonuçta orjinal değil. not: xenon kitim nissan 350Z den çıkma panasonic marka. çıkma olarak 300 tl ye almıştım. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |