![]() |
|
Fotoğraftaki boru ne işe yarıyor? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 Saat 20:40 |
merhabalar
aracımın hava filtre kutusunu iptal edip yerine açık hava filtresi taktım orjinal halinde kalbülatör girişine yakın bir noktadan motordan gelen bir boru hava filtre kutusundan gelen büyük çaplı boruyla buluşuyor kutuyu iptal edince bu boru boşa çıktı bu boru ne işe yarar ayrıca dikkat ettim gaza basınca yani deviri yükseltince bu borudan duman geliyor boşta durunca herhangi bir sorun olurmu? yada buraya küçük filtremi takmam gerekir yüksek devirde burdan neden duman atıyor? resimlerinide koyuyorum ![]() ![]() ![]() |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
krank hava fitresi taktırman gerekiyordu o boş boruya
|
|
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
krank hava filtresi haa
peki burdan havamı oluyor bu ? ama ben gaz verince duman atıyor burdan 2. resime dikkat edin dumanı görürsünüz |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
orjinal filtre kazanına bağlı değilmiydi bu hortum ?
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
evet orjinal filtre kazanından gelip kalbülatöre giren araborunun yanından
giriyor |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
tugrabozan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
duman varsa motor yıpranmış demektir yağ yakıyormu araç
|
|
![]() |
|
yok arkadaşım 1 gram yağ eksiltmez aracım
8 ay oldu yağını değişeli yağ çubuğuna arasıra bakarım aynı seviyede durur. Düzenleyen tugrahan - 01 Mart 2011 Saat 21:20 |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
bu duman nerden gelir bilen yokmu?
|
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
sekmanların aşındıysa ondan yapabilir
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
sekman aşınması kötü birşeymi?
|
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
en doğru cevabu size motor tamircisi verir sadece biz tahmin yürütebiliyoruz
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
evet haklısın
|
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
duman atması normal bi durum fakat oraya krank filtresi alıp takmanızda fayda var.ordan gelen duman yağ buharıdır.
|
|
|
|
![]() |
|
sağol efe kardeşim yaaa valla korkmuştum sekman aşınması falan oldu diye
zaten belirgin duman 5000 devirden sonra geliyor en kısa zamanda filtre takalım bari efe bir sorumdaha olacak şimdi havalar düzeldi diye açık filtremi taktım ya bir hafta içerisinde lpg taktıracağım açık havafiltresiyle lpg olurmu bir problem yaşarmıyım ? |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
acık fıltreyle lpg nın bır alakası yok. ıstedıgın gıbı kullanabılırsın... ayrıca o sokmus oldugun boru krank havalandırmasıdır. motor sıcak oldugu ıcın yagın buharı gelır. soylenıldıgı gıbı orası ıcın kucuk fıltreler var onlardan takman lazım...
|
|
![]() |
|
bilgiler için herkese teşekkürler
işte peugeottürkeyforum böyle birşey yaaa |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
krank havalandırması denilen şey diğer bir deyişle karter havalandırmasımı mı? hani şu eski magirusların altında bir boru sarkar oradanda yağ buharı çıkar :)
|
|
![]() |
|
aynı sey yaaa :)) ha karter ha krank :)) zaten krank nerede duruyor karter ın hemen ustunde :))) yalnız bu boru soyledıgın sekılde dısa sarkmaması lazım. bu durum dogayı kırletır. bızım araclarımızda karter havalandırması aracların hava emıs sıstemıne baglıdır. oradan yag buharını aracın emdıgı havaya verır... bu yag buharıda borunun baglantı seklıne gore gaz kelebegının ve rolantı valfının bıraz kırlenmesıne neden olur... |
|
![]() |
|
Geçen gün hava filtresini değiştirmek için sanayiye gittiğimde filtre kutusunun (ben karburatör diye biliyorum) üst kapağını söktürdüm. o hortumların geldiği yere hava tuttum. Gösterilen hortumun geldiği yerden ölçü olarak ortalama 1 çay bardağına yakın (nerdeyse) yağ çıktı. Bu kötü birşeyin göstergesi midir?
|
|
![]() |
|
MustyRC ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1990 Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
korkulucak bişe yok krdeşim motordaki yagın buharı o çıkan. herangi bi problem yaşatmaz sana. sadece küçük filtrelerden bitane alıp takmaktır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |