![]() |
|
Peugeot 206 İçin Müzik Sistemi İyileştirmesi... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2011 Saat 20:35 |
Merhaba arkadaşlar;
Peugeot 206 araç sahibiyim. Aracımın müzik sistemi artık yeterli gelmemekte bana ve iyileştirme yoluna gitmek istiyorum, tecrübeli ve bilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Aracımda kullandığım Eonon E837 model in-dash ana ünite dışında ses sistemi namına herşey orjinal ürünler. Kafamdaki düşüce ise ön kapılara Jbl Gto 6508c model 16,5 cm'lik, arka kapılara ise Jbl Gto 508c model 13cm'lik komponentleri uygulayıp, bunları da elimde bulunan Jbl CS 60*4 anfi ile beslemek, onun ardından yine elimde bulunan Magnat 30 cm'lik kapalı cam kutulu subwooferı mono anfi ile kullanabilmek istiyorum. Sizlerden öğrenmek istediğim ise, böyle bir sistem için sizin düşünceleriniz nelerdir. Almayı düşündüğüm komponentler için görüşleriniz, aramızda kullananlar var mı, elimde bulunan anfi bu 2 takım komponenti beslemeye yeter mi, 2. bir anfi almadan subwooferımı da bu anfime bağlamanın bir yolu var mıdır, bu uygulamalar için hangi kablolara ihtiyacım olacak ve bunları nereden temin edebilirim (mümkünse internetten üzerinden), montaj esnasında nelere dikkat etmemi önerirsiniz? Saygılar... Kısmet CİN |
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba arkadaşım JBL GTO 6508C 16 CM COMPENANT rms değeri güzel 70 wat rms var piyasa fiyatı 139 tl JBL GTO-508C MİT TAKIMI COMPONANT rms değeri güzel 55 wat rms var piyasa fiyatı 131 tl elinizdeki 4 kanal amfiyle compenatları besliyebiirsiniz ama subwore beslemek için tek kanal mono amfi almanız gerekli elinizdeki bas bi ihtimal 250 rms olsa JBL GTO 3501 MONO BAS ANFİSİ 350 wat rms lik amfiyle sebliyebilirsin rahatlıla kaldırır hoplatır hatta yok diyosan ilerde değiştiricem ben sıkılırım az gelir ses mesaj at daha sağlam birşey ayarlıyalım
saygılar
|
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jbl 301,1 mono bir anfi almanız yeterlidir magnat bassınız için..
fiyat olarakta 75 ve 150 tl arasındadır.
kablo tesisat sigortalık gibi ekipmanlarda 50 tl ile 100 tl arasında işinizi görecektir.
ama anfiden gelen (+) kablonuz 10awg olmalıki farlarınızda kısılma olamasın gece.
capasitöre bu mevcut sistemizle gerek yok anfiniz güzel olsun yeter.
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
şu awg olayını biraz anlatır mısın aydınlanalım. nedir bu awg? ne sebeple kaç olması gerek? bende 6ga kablo var ne kadar iş görür?
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
kablo kalınlıgını teknik ifade eden birimsel kısaltma usa kablo ölçü birimidir. sistem için gereken enerjiyi daha net çeker.. eğer kablonuzun içindeki tel az ise awg side azdır ki bu anfinin istediği akımı yeterince anlık çekemez. arkadasın sisteminde sanırım 2 anfi sürülecek.daha öncede sizin gibi 6 awg cekmiştim farları geceleri düşüyordu. 10awgye cıktım biraz düseldi en son 2,5 farat cap la son noktayı koydum.. umarım ifade edebilmişimdir
|
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Arkadaşlar bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Verdiğiniz fiyatlar gerçekten çok makul ki benim 6508C için bulabildiğim en iyi fiyat 168TL, bu fiyatları nereden aldığınızı öğrenenmem mümkün müdür.
Ayrıca ileride geliştirmek gibi bir düşüncem yok bu sistem beni tatmin eder diye düşünmekteyim, kabindeki akustik kalitesi açısından. 3 yıl daha binip değiştirmeyi planlıyorum, o yüzden çok fazla harcama yapmak istemiyorum.
|
|
![]() |
|
güncel...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |