![]() |
|
Delirmezsem iyi lütfen yardım edin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 Saat 08:58 |
Arkadaşlar aracım 2004 model 307 1.6 XR (LPG'de var). Bu konuyla ilgili daha öncede yazmıştım verilen fikirler ve ustalar ile bazı işlemler yaptık ama sonuç halen aynı.
Soruna gelince kayışlardan gelen sesi hepiniz bilirsiniz. Bende de bu ses vardı, ilk olarak ne olur olmaz diye aracı aldığımda özel bir serviste triger kayışlarını değiştirdim. Bir ay kadar ses yoktu daha sonra yine yaptı, bu sefer krank kasnağından dediler onu değiştirdik, bir iki ay yine ses gelmedi ama daha sonra yine geldi en son yetkili serviste V kayışı değişti yine ses kesildi bir ay kadar ve yine başladı, bunun asıl sebebi ne olabilir arkadaşlar??? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Buyuk ihtimalle tam ayarlanmamis, oturtulmamis bir parcadan geliyordur. Aslinda iki farkli kayis sesi var. Birisinde sesin siddeti hizlanmayla birlikte degisir, digerinde ise sabittir. Sizinki hangisi? Ingilizceniz varsa su video cok yararli olacaktir: Düzenleyen koliva - 31 Ocak 2011 Saat 09:29 |
|
![]() |
|
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Benim şu anda ses araç soğukken marşa ilk bastığımda geliyor, sonra kesiliyor araç çalışırken o ses yok, bu ses araç devamlı çalışırken gelmiyor.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Peki gaza bastiginizda seste bir artma var mi? Ayni sekilde klimayi calistirdiginizda seste bir degisme oluyor mu? Eger varsa buyuk ihtimal (videoda dedigi gibi) degistirdiginiz kayisin gergisinin azalmasindan ya da iyi ayarlanmamasindan kaynaklaniyordur. Yine videoda dedigi gibi, yeni kayislarda fiber vardir. Zamanla bu fiber asinir ve kayis kasnaga daha iyi oturur. Sesin sonradan ortaya cikmasinin nedeni de odur sanirim. |
|
![]() |
|
Gaza bastığımda ses artmıyor, şu anda sadece marşa basınca ses geliyor sonra kesiliyor.
|
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
bencede sorununuz iyi bir ayardan.bence iyi bir usta bulun komple incelesin aracınızı. havalar çok soğuk kayışların sertleşmesindende gelebilir.
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende de aynı şey olmuştu kayışları degıstırırken olmuştu bizim triger kayışını döndüren yuvarlak parcalar var en altlarda birini ters takmıstı sanırım içeri dogruydu kayışa tam baskı yapmıyordu onları kontrol ettırsen ıyı olur belkı gozlerınden kacmıstır |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayn dert bende de mevcut, arabayı ilk çalıştırdığınızda metal bir parçanın sabitletmemiş olmasıyla çıkan ses gibi aynı. Ama motor ısınınca kesiliyor. Usta motor kayışlarındandır dedi. Değiştireli 8000 KM oldu dedim o zaman kayışın takılı olduğu silindirlerdendir dedi. Para olunca göstereceğim tekrar :s
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Bende de benzer ses sorunu var, kayış öter gibi. Motor soğukken yapıyor sadece. Alternatör kayışından sandım, değiştirdim, olmadı. Triger de yeni değişti, zaten değiştikten sonra ses yoktu. Gaza basınca da ses değişmiyor, bu da direk motora bağlı olan kayışları eliyor. Ben rölanti motorundan şüpheleniyorum. Temizlendikten sonra ses yapmaya başlamış olabilir diye düşünüyorum, zaten rölati dur/kalklarda dalgalanarak sabitleniyor. Usta balata spreyi ile temizledi, ben de internette WD40 sıkanları gördüm, sorduğumda da kurum bağlar dedi. Balata spreyi de iyice kurutmuş çözmüş olabilir. Ufak bir sanayi gezisi yapmak lazım herhalde...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |