![]() |
|
Peugeot 206 Rölanti Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ozgun ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 00:47 |
|
Merhaba arkadaşlar,
Peugeot 206 200 model 1.6 XS sahibiyim. Araçta LPG bulunmaktadır. Motor soğukken araba benzinde ve gazda düzgün çalışmıyor, sürekli stop ediyor ve gaz yemiyordu. Ayrıca çiğ benzin ve gaz atıyordu. Motor ısınınca ise tekleme yapmaya ve çiğ gaz atmaya devam ediyordu fakat stop etmeler kesiliyordu. Oksijen sensörü ikazı verdiği için oksijen sensörüden kaynaklanıyordur diye düşünüp aldım ve montajını yaptım. Bir hafta kadar sadece benzinde kullandım ve ne stop etme ne de tekleme kaldı, araba çok düzgün çalışmaya başladı . Daha sonra gazda kullanmaya başladım ve bu sorunlar daha da artarak tekrar başladı. Ustaya götürdüğümde ise bunun rölanti motorundan kaynaklandığını söyledi fakat ben bunun gaz sisteminden de dolayı olabileceğini düşünüyorum. Sorum şu; rölanti motoru alıp denemek bir alternatif olur mu? Olursa da, aracım için rölanti motoruna 285 lira fiyat çektiler ama 1.4 olanlar veya 106lar için fiyatlar gayet makul, o parçalar uyumlu mudur? Biraz uzun oldu ama inanın çektiğim çile bu yazının yanında hiç birşey
![]() Düzenleyen ozgun - 29 Ocak 2011 Saat 00:57 |
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benzinde sorun yoksa sorunu GAZ'da arayacaksın... Rölanti motoru
tak diye bozulmaz, hemen 1 günde stop ettirmez, dalgalanma yapar bazen, benimki gibi, yavaş yavaş dalgalanmalar artar. Benim gaz ayarım bozukken aynı
sorun vardı, sabah gaza basmadan araba stop ediyordu. Gazı hallettikten sonra şimdi sabah tek marşla sorunsuz çalışma. Check yanıyorsa karışım dengeli değildir, ya fakir ya da zengindir, ondan benzin haritası bozulur ve benzine geçince motor şaşıyor. . İyi bir ayar ile
halledilir. LPG sistemi nedir?
|
||
![]() |
||
ozgun ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Aynı sıkıntılar benzinde de oluyor şu an. Oksijen sensörü değişince bir süre hiç gazda kullanmadım o zaman çok iyiydi. Gaz ayarı yaptırıp kullanmaya başladığımdan beri hem gazda hem benzinde sıkıntılı, fakat oksijen sensörü hatası vermiyor. Ekogas (Ultragas) sıralı sistem var araç üzerinde. Bu nedenden dolayı doğru düzgün LPGden anlaya usta bulamadım.
|
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
|
Sorununuz çok yüksek ihtimalle gazdadır. LPG kitiniz çok yaygın olmadığı için iyi usta bulamayabilirsiniz. EKOGAS Türkiye bilgileri ağaıdadır, değişmemişse arayıp destek isteyebilirsiniz, bence gerekli yere yönlendiriler...
EKOGAS Tavukçuyolu Cad. 1. Başer Sk. No: 24 Y. Dudullu / İstanbul Telefon: +90 216 499 87 55 (pbx) Faks: +90 216 499 85 43 |
||
![]() |
||
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
|
bence sıkıntın benzinde değil gaz sisteminde önce güzel bir ayar yaptırmak lazım ardından parça değişimi düşünülmeli
|
||
![]() |
||
|
Teşekkürler yardımlarınız için, aynı şekilde sizler gibi düşünüyorum fakat böyle söyleyince lpg ustaları bana "ilk önce aracın benzinde düzgün çalışması lazım ki gazda da düzgün çalışsın" diyorlar, başa dönüyoruz. Bir türlü anlatamadım derdimi. Öğrendiğim kadarıyla Ankara'da Bektaş LPG bakıyormuş Ekogas'a. Orayı deneyeceğim ama eminim ki onlar da aynı şeyi söyleyeceklerdir.
|
||
![]() |
||
|
Akünün başını söküldüğünde benzin haritası sıfırlanıyor diye biliyorum, en azından 106'larda öyle. Gazı kapatın, akünün başını sökün, bir az bekleyin ki harita sıfırlansın, sonra tekrar bağlayın ve benzinle bir az kullanın. Hiçbir sıkıntı kalmaz diye süşünüyorum. Benzinde sorunsuz çalışan aracınızı Bektaş'a ya da başka bir ustaya gösterin.
|
||
![]() |
||
|
Aradan geçen sürede gittim rölanti motorunu değiştirdim ve araçta gözle görülür düzelme meydana geldi. Fakat arabayı motor soğukken çalıştırdığımda ilk marşta gaz vermedikçe çalışmıyor. 1-2 dakika boyunca gaz vererek çalıştırdığımda ancak düzgün çalışmaya başlıyor ve bundan sonra arabanın çalışması normale biniyor.Ayrıca bazen boşa aldığımda rölanti 2000'lere kadar çıkıp sonra tekrar düşüyor. Test cihazından potansiyometre ve rölanti motoru arızası verdi, arızayı sildik, ertesi gün tekrar cihaza sokunca hata vermedi. Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
![]() Biraz uzun ve kompleks oldu
![]() Düzenleyen ozgun - 09 Şubat 2011 Saat 18:34 |
||
![]() |
||
tugrulavci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugrulavci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tekleme ile rolanti motorunun alakası olmaya bilir aynı sorunu ben yasadım buji ve buji kablolarını değiştirdim sorun kalmadı eger gazı ciğ atıyorsa gaz enjektörü çatlamıs yada kırılmıs olabilir |
||
![]() |
||
|
bujileri kontrol ettirdim bir sıkıntı olmadığını söylediler. Fakat aracım artık şu durumda: varsayalım kırmızı ışıklarda durmak için boşa aldığımda devir bayağı düşüyor, stop etmeden önce titreme olur ya, öyle bir titriyor sonra devir normale biniyor. Usta rölanti ayarıyla alakası olmadığını ve belki ısı sensörlerini beynin yanlış okuyabileceğini söyledi dedi ki bu bana pek mantıklı gelmedi. Özellikle sabahları bu durum daha çok başıma geliyor.
|
||
![]() |
||
|
Ben de çok çektim LPG ile, bu araçları ayarlayabilen usta çok az. Ben bu sorunu çözdüm LOVATO ile, ama Ekogas'ı bilemem. Daha önce dediğim gibi, kontrol için mutlaka yapmak gereken bir şey var, akünün kutup başını sök, bekle. Sonra gazı kapat, benzinde kullan bir süre. Pahalı olabilir bir az, ama bunu yapman şart. Eğer tüm rölanti sorunları çözülürse, sorun gazda demektir. Benzinde kullanmadan anlamazsın.
Benim aracım için rölanti motorunun geliş fiyatı - 408TL ![]() |
||
![]() |
||
ozzyy007 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
evet bendede rolanti sorunu vardı ama bu sıralar hiç yapmıyo arada sırada yapmaya başladı
Düzenleyen ozzyy007 - 18 Şubat 2011 Saat 23:10 |
||
![]() |
||
|
dediğini yaptım ben de, fakat benzinde kullandığım süre boyunca bir farklılık göremedim. Hatta yeni rölanti motorunu değiştirdiğimden beri araç benzinde daha kötü çalışıyor. Sen nasıl halledebildin rölanti problemini? |
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar, biliyorum, benim sorunlarım bitmek bilmiyor ama araç rölantideyken kendi kendine 2000 devirlere kadar çıkıyor ve inmesi yaklaşık 15-20 saniye sürüyor, aracı boşa alamaz oldum, sinir harbleri yaşadım bu akşam sıkışık ankara trafiğinde dur-kalk yaparken :) Bu sıkıntı neden olabilir?
|
||
![]() |
||
slam_206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
selam dostum.. hemen hemen aynı zamanlarda almışız aynı arabayı ve aynı sorunları almışız başımıza.. arabayı aldıktan 2 ay sora conta yaktım.. özel servise götürdüm arabayı yaptırdım aranayı aldıktan sora rölanti problemi başladı senin sorununun aynısı dedim gaz ayarı bozulmuştur..götürdüm gazcıya gaz enjektörleri deişti ayarlandı fakat şimdi hala sorun var tamircim gaz kelebeğinde bi ayarsızlık olabilir dedi yarın gaz kelebeğini tekrar temizleticem işallah şu rölanti titreşimlerinden kurtulacam..sana tavsiyem bi gaz kelebeğine baktır ve hava filitresine aslında olayın çözümü basit fakat anlayan adam yok motorcu ustası çok az bu memlekette..
|
||
![]() |
||
mehmet6667 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2012 Konum: ZONGULDAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
|
benim araç çalıştırdıktan sonra ısınınca hır hır hır diye çalışıyor ve arabayı bile sallıyor,gaz taktırdım ve araç gaza geçince hır hır etmiyor,sizce neden olabilir..
|
||
![]() |
||
buraklee1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: ÇKALE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı buraklee1
|
aynı sorun bvendede başladı. pejo 206 1.4 benzınde sabah ılk calıstırmada hır hır titiryor traktor gibi . ısınana kadar sarsıyor. . ısınıp belli süre yol gittikten sonra bir sorun kalmıyor. motor contasına su kaçırıyor olabilir dediler. ezbere konuşan tamircilerden nefret ediyorm. yok boğaz kelebegı dediler yok benzin pompası dediler. servise sokmak kaç lıraya patlar sadece arızayı ogrensem |
||
![]() |
||
mmuussaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
|
Bire bir aynı sorun bendede var. Yüksek devirde birden ayağını gazdan çektiğinde oluyor bende yani dur kalklarda ani durmam gerektiğinde çok problem oluyor. Aynen debriyaja basmaya korkuyorum. Gaz kelebeğini temizlettim genede sorun çözülmedi gerçi bayağı azaldı ama. Gazcıya gittim baktırdım ayar yaptırdım ama bi sorun olmadığını söylediler. Ustaya sorunu nasıl halledebileceğimi sorduğumda bayağı rastlanan bir olay olduğunu daha çözeni görmedim dedi :( Nasıl iştir anlamadım gitti. |
||
2001 Pug206 1.4
Atiker LPG |
||
![]() |
||
istpdr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2012 Konum: yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
|
arkdaslar bende de 306 var aynı sorun bendede yasandı.gaz kelebegı dedı ehreks satın aldıgıma rkdasda dedı fakat gaz kelebegını temızlettıgım halde duzelmedı.gaz kelebegının yanından gıren kabloların hava aldıgını yakaladı gaz ustası ve fazla basınc sagladıgı ıcın rolantıde dengesızlık olsuturuyordu hava gırıslerını kapadım suan gayet ıyı durumda.sızde bır deneyın ıstersenız.
Düzenleyen koliva - 05 Haziran 2012 Saat 11:31 |
||
![]() |
||
mehmet6667 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2012 Konum: ZONGULDAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
|
ya ne kadar alakalı senin durumla bilmiyorum ama bende de aynı sorunlar vardı tam bir aydır araştırdık rolanti sorununu aklınıza gelmeyecek şeyler yaptık serviste,enjektörelre bakıldı,bujiler değişti bobine bakıldı hararet müşürüne bakıldı depo temizlendi,ama en son çare subap ayarı kalmıştı ve derdi subap ayarıymış şimdi saat gibi çalışıyor hır hır hır çalışması arabayı titretmesi kesildi,benzinde yapardı gaz taktırdım gazda da aynısını yapınca,ya yapılacak yada satacaktım,umarım bilgiler iine yarar.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |