![]() |
|
Aku boyutlari |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 Saat 11:36 |
Merhaba arkadaslar,
Bugun akumu degistirecegim. Forumda onceki konulari taradigimda soyle bi mevzunun ortaya ciktigini gordum. Ne kadar buyuk Ah o kadar iyi tabiki ve o kadar pahali. Ama birde boyut sorunu var. Her Ah, her boyutta olmuyor. Peki benim aracimdaki akunun boyutlari nelerdir? "Peugeot service box" ta bulurum diye dusundum ama bulamadim. Var mi bileniniz? Bi yerden fiyat teklifi aldim ve boyutlari 24,2x17,5x19,0 diyor. Dogru mudur bu? Birde DIN CCA = 350 EN CCA = 590 yaziyor. Bu veriler bana yeterli mi yoksa dusuk mu? Niye acip bakmiyorsun diye dusunebilirsiniz ama sabah denedim tam olculmuyor plastik korumayi cikarmadan. O da biraz is. Düzenleyen koliva - 20 Ocak 2011 Saat 12:07 |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde akümde sıkıntı oldu, daha doğrusu ben öyle zannetmişim. akü arayışına girdim bizim araçların aküsü 50 ampermiş boyutlarını bilmiyorum, fakata akü satan firmaya 60 olmazmı dediğimde yerine sığmayabilir dedi. Amper arttıkca boyutlarıda büyüyormuş.yanlışım varsa arkadaşlarım düzeltsin. iyi günler.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
arabanın üzerinde kaç amper var yerine sığmıyor genelde ben 72ah alcaktım sığmadı yine mecbur üzerinde olan 60ah aldım
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Hocam sagol cevabin icin. Simdi malum burada iscilik asiri pahali. Bu akuyu bile takmaya 15 euro istiyorlar. Hal boyle olunca is basa dusuyor. Zaten bisey yok onu degistirmekte. Adamlarin internet sitesinde arama yapabiliyorsun araca gore ama 307, 307 SW motor hacmi ne olursa olsun ayni akuyu koymuslar. Hani alinca bir sikinti olmasin diye tam emin olmak istedim. |
|
![]() |
|
Uzerinde sadece uretim tarihini gordum. 2002 de uretilmis. Orjinal akuyle bu gune kadar geldik. Bir de 300 A degerini gordum. Ah degeri yazmiyordu ama bunlar sanirim birbirleriniz bi sekilde cevrilebilir. |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
oralarda marketlerde oluyordur herhalde buralarda var çünkü. kendi akünün oturacağı yer maksümum kaç cm geliyor onları ölç ona göre akü modellerinide araştır iyileri var kötüleri var. daha sonra beğendiğin modelin sana olabilecek en iyi amper ve ölçüde olanı al.
daha sonrada kendin değiştirebilirsin mandallı yapmışlar kolu kaldırıyorsun gevşiyor takıp indiriyırsuın sıkıyor tamamdır.
ne olur ne olmaz bazı donanımların sıfırlanabilir. o yüzden arabayı kapattıkdan sonra 20 dakka geçincemi ne ekonomik moda geçiyormuş. (yanlışım varsa düzelilsin.) ozaman aküyü sökmeni tavsiye ediyorlar.
ben hemen söktüm sonra aracı kitlediğimde ön camlar otomatik kapanmamaya başladı sağolsun halletiler.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
önemli bir konu
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
Bu konum biraz cevapsiz kaldi.
Dun akuyu kendim degistirdim. Eski akumun boyutlari ufakmis. Sanirim en ve yukseklik genelde sabit oluyor ama uzunlugu farkli oluyor. Benim eski akum 18cm civarindaydi. Akuyu soktugunuzde goruyorsunuz ki arkaya dogru baya bi bosluk var. Yani sanirim 24cm boyutuna kadar aku sigar oraya. Ilerde belki birilerinin isine yarar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |