|
Gostergede isiklarini maviye cevirme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 Saat 11:10 |
Yabanci bir forumda buldugum ve faydali olacagini dusundugum uygulama. Aynen ceviriyorum. --------------------------------------------------- Ekranin sokulmesi(Aku kutup basini cikardiktan sonra) Bunu yapmak icin ozel araclar var ama ben sadece bir tornavida kullandim. Once delige sokup sonra baska bir tane ile hafifce kaldirdim. Sonra bu islemi diger tarafa uyguladim. Cikardiktan sonra, arka unitedeki butun vidalari sokmeniz gerekiyor. (torx T10 ile) Kullandigim aletlerin resimleri: Vidalari cikardiktan sonra plastik kapak ayrilacak ve gosterge ibrelerine ulasabileceksiniz. Ibreleri cikarmak icin hafifce saat yonunun tersine dondurerek yukari kaldiriniz. Kesinlikle herhangi bir arac kullanmayiniz. Bu arada cikarmadan onceki pozisyonunu da not aliniz ki sonradan ibrelerde kayma olmasin. Daha sonra ibrelerin altindaki yazili plakayi kaldirabiliriz ve altindaki elektronik devreyi gorebiliriz. Ledlerin oldugu yerler asagidaki resimde yuvarlak icine alinmistir. Birkac ek not. Eger lehim yapmakta gerekli yeteneginiz yoksa baska birine yaptiriniz. Bu islem icin cok ince uclu lehim aletine ihtiyaciniz var. Ledleri sokup takarken lehim aletini bir saniyeden fazla uygulamayiniz. yoksa ledlere zarar verebilirsiniz. Ilk denememde ben bile 2 tanesini erittim bile. Simdi, eski ledleri lehim aletini kullanarak yerlerinden cikariniz. Bu islemi nazikce yapmaliyiz cunku kontak noktalarina zarar vermememiz gerek. Hepsini cikardiktan sonra yeni ledleri aynen eskilerinin yerlerine takabiliriz. Ledler sadece tek yonde calisirlar. Dolayisiyla kutuplarina dikkat ediniz. Led'e yakindan baktiginizda bir tarafinda cok kucuk bir centik oldugunu goreceksiniz. Bu kisim elektronik devrede K ile yazilan yere gelecek. Yani centik olan kisim K yazan tarafta olacak. Asagidaki resimlerde gorebilirsiniz. Zamandan kazanmak icin ben ekrani tekrar yerine takmadan bir denemek istedim. Asagidaki resimde oldugu gibi. Hersey yolundaysa ekrani parcaladigimiz gibi yerine takiyoruz ve karanlik olmasini bekliyoruz. Iste sonuclar (gunduz/gece) Düzenleyen koliva - 09 Aralık 2010 Saat 11:10 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gayet guzel olmus... elıne saglık...
|
|
muratgulen07
1. Vites 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
faydalı olabilir arkadaşlara..ama bana değl :) o yetenek yok bende led med kalmaz komple erir :)
|
|
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
|
juventa
1. Vites 14 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2010 Konum: KAYSERI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kadranları sanırım yanlış takarım ben o yüzden ugrasmayacağım yoksa ledleri bağlayabilirim.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
zaten bılgısı olmayan kurcalarsa basına ıs alır yanı :)) |
|
Yusuf Tekoglu
2. Vites 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
|
Aslında İbrelerdeki Ledleri Hiç çıkartmadan yaparsak ibreler kırmızı olur ve daha güzel bi görüntü ortaya çıkar.
|
|
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende beğendim doğrusu
|
|
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
çok guzel olmus ama bızım ledler lehımsız dıye bılıyorum ? normal 206 ların yanı
Düzenleyen Muhammet ÇAKIR - 25 Ocak 2011 Saat 19:34 |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
murtycan
2. Vites 20 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 129 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar bende 206 ımda sadece ibreyi beyaz yapmak istiyorum böyle bir işlemi nerde yaptırabilirim elektrikçiler yapabilirmi acaba ?
|
|
206 feline 1.4hdi
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |