![]() |
|
Aracın içindeki sesler ve kokular |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 Saat 08:45 |
Ustalarım ve arkadaşlarım 2004 model LPG'li(Landi) Peugeout 307 1.6 XR aracımı alalı bir yılı doldurmadı ama bir çok sorunla karşılaştım. Sorunlarımın bir çoğunu burada paylaştım, bazı arkadaşlar sayesinde bazı sorunlarımı hallettim, yardımcı olan herkese öncelikle teşekkürler. Ama aracı aldığımdan beri yaklaşık 1000 TL civarında masraf ettim halen sorun halen sorun. 1000TL ile neler yaptım kısaca aşağıda belirteyim ve halen devam eden bir kaç sorun için lütfen bana yardımcı olun artık delirecem bu sıkıntıları halledememekten.
* Yağ değişimi(motor-şanzıman), bütün filtreler(lpg'de dahil), ön balatalar - ön rotiller, arka teker rulmanı, triger-V kayışı, Krank kasnağı(bu asıl mesele), yedek anahtar, en sonda amortisörler NOt: Unutmadan ben AYDIN'da yaşıyorum ve burada özel servis çok az ve pekte güvenilir olduklarını düşünmüyorum, serviste pahalı. sorunlarım; 1) Bilen arkadaşlar bilir, kayıştan nasıl ses gelir gevşek olduğu zaman; Ben bu sorun için baya uğraştım en sonunda kasnağın kaydığırdığını fark ettik ve kasnağı değiştirdik, 2-3 ay ses gelmedi tam sevinirken yine gelmeye başladı. Tekrar ustaya gittim, kasnakta bu sefer sorun yok ama aynı ses ara sıra yapıyor. Ben artık kayıştan dolayısı ile ustadan şüphelenmeye başladım, bu kayışları orjinal takmaması bu gibi seslere neden olabilir mi? 2) Arabayı ilk aldığımdan beri ön tarafta, bir uğultu sesine benzer bir ses var, usta normal diyor ama başka 307'de bu ses gelmiyor. Öyle bir ses ki; arabada gaza bastıkça çoğalıyor, gazdan ayağınızı çekip boşa alınca ses gelmiyor. 3) Arabanın içine sanki yanık kokusu gibi koku geliyor, filtreyi parfümledik bir gün bile gitmedi, acaba buda filtrenin orjinal olmamasından mı kaynaklanıyor acaba? Arkadaşlar yarımlarınızı bekliyorum ve Şİmdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi günler.... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. soruna bişey diyemiyorum
2.sorun turbo olabilir tam emin değilim
3.sorun ise basit klimanı temizlet hepsiburadada bi ürün var klima çıkışları varya ızgaralar onların içinden sıkıyosun ne koku ne bişey kalıyor mutlaka dene
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
2. sorun egzozdan kaynaklanabilir mi? O tarz bir ugultu mu?
|
|
![]() |
|
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
İkinizde sağolun arkadaşlar yanlız bu 2.sorun ses daima önde başka bir yerde değil.
Lanope, hepsiburada'dan o dediğin klima temizleyici aldım yarın kullanacam inşallah geçer. |
|
![]() |
|
önderoto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2008 Konum: YEDEK PARÇA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
1. KAYIŞ YAN SANAYİ OLABİLİR VEYA TAKILAN KASNAK YAN SANAYİ OLABİLİR SANA TAVSİYEM KASNAK DEĞİŞTİYSEN, KESİN SORUN KASNAKLARDAN DEĞİL İSE KAYIŞ MARKASI OLARAK MOTOCRAFT (FORD ARAÇLARDA ORJ.OLARAK ÇIKAN KAYIŞ), GATES VEYA CONTİNENTAL MARKA KAYIŞLARDAN BİRİNİ KULLAN.
2. BU ARAÇ BENZİNLİ TURBO YOK.HAVA FİLTRE KUTUSUNA YADA HAVA GEÇEN HER YERİ KONTROL ET KAÇAK OLMASIN BİRDE ŞARJ DİNAMOSUNU KONTROL ETTİR.
3.FİLTRE YAN SANAYİ İSE OLMAZ, YANLIŞ VEYA TAM OTURTULMADAN TAKILDIYSA OLUR.KALORİFER IZGARALARININ İÇİNE TEMİZLEME SPREYLERİ SATILIYOR ORADAN SIKARAK TAMAMEN TEMİZLENMESİNİ SAĞLA.
|
|
![]() |
|
önderoto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2008 Konum: YEDEK PARÇA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
BİRDE UNUTTUĞUM BİRŞEY VAR. 3.SORU İÇİN, ARKADA BENZİN DEPOSUNDA BENZİN POMPASI VAR ODA ARIZA YAPMIŞ OLABİLİR ARADA SIRADA DEVRE KESİP YANIK KOKUSU VEREBİLİR DEFORME OLMUŞTUR,ORAYIDA KONTROL ETTİR.O PARÇA BOZULUR İSE YOLDA BIRAKIR BİLGİNİZE... |
|
![]() |
|
kasnağı yetkili servisten aldım, özel serviste taktırdım yani orjinal ama kayış için bir şey diyemem çünkü o ustaya güvenmiyorum.
|
|
![]() |
|
carpex mi aldın yoksa stac mı bende buaralara alıcam gene kullanıcam hangi marka aldın ve sonuç ne oldu onu burda söylede herkez faydalansın dostum kolay gelsin
|
|
![]() |
|
Stac aldım yarın deneyeceğim, hafta içi bir başlık içinde paylaşırım ama buradaki arkadaşlar memnun.
|
|
![]() |
|
stac en iyisidir iyi yapmışsın bende ondan almıştım 1 hafta limon kokuyor sonra koku geçiyor ama kötü kokudan eser kalmıyor hele yazın o klimanın hoş soğuk kokusu geliyor sıfır alındığı zaman ki gibi ayrıca sağlık açısındanda yapılması lazım servislerde aynısını uyguluyor belki farklı markalardır ama fiyat 50 tl oluyor
|
|
![]() |
|
Stac'i kullandım şimdilik sorun yok gibi güzel bir ürün, ama uzun yolda aynı kokular gelecek mi bakalım, ayrıca arkadaşlar bu 1 ve 2. sorum için daha çok arkadaşlardan fikir alayım. Bu kayış sesinin araca bir zararı var mıdır?
|
|
![]() |
|
güzeldir o merak etme bende kulllandım en az 8-9 ay idare eder seni
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |