![]() |
|
Benzin Deposu Sağ arka koltuk altı kapak??????? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 Saat 15:03 |
arkadaşlar herkese merhaba geçmiş bayramınız kutlu olsun. aracım 2005 model 206xt benzinli 110000 kmde. iki gündür aracımın içinde felaket bi benzin kokusu vardı aradım taradım en sonunda sorunu buldum. resimde çatlak yazan yerde küçük bi çatlak var ve kontağı çevirdiğim anda benzin sızıntısı oluyo.gaza asıldıkça akan benzinin tanziki artıyo. belki başınıza gelir diye sorunu nasıl çözdüğümü anlatacağım burda. öncelikle bi kaç sorum var; resimde görülen parçanın adı nedr? idareten tamir ettim parçayı değiştirmek istiyorum fiyatı nedir? sadece pug servislerinde mi vardır yoksa piyasada da bulabilir miyim? Olayı nasıl çözdüğüme gelince kontağı kapatıp basınç yapmasın diye benzin kapağını açık bıraktıktan sonra iran yapıştırıcısıyla yapıştırıp 5 dakka bekledikten sonra sızıntı kesildi. öncesinde 3 farklı yapıştırıcı denedim ama benzin hepsini çözdü hiç biri işe yaramadı işe yarayan tek yapıştırıcı iran yapıştırıcısı oldu. umarım kimsenin başına gelmez gelen olursa da bu şekilde çözebilirsiniz arkadaşlar görüşmek üzere slmlar... (resimler küçük çıkmış üzerine tıklanarak büyük hali görülebilir.) Düzenleyen muhlisoz - 12 Eylül 2010 Saat 15:06 |
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun ;)
|
|
![]() |
|
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
eywallah saolasın bi yapıştırıcıyla atlattık şimdilik bakalım ne kadara patlicak bize??
|
|
Muhlis Özdemir
|
![]() |
|
Carmania ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Geçmiş olsun ufak ve güzel bi sorun :) |
|
![]() |
|
ilk başta ufak bi sorun değildi de saolsun iranlılar güzel bi yapıştırıcı yapmışlar ;)
|
|
Muhlis Özdemir
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Peki o arka taraf benzin deposumu? Bir yerde okumustum benzin filtresi arka koltugun altindadir diye orasimidir bilemiyorum. Zira benzin filtresini degistirmek istedigimde bana aracinizda benzin filtresi deponun icinde pompayla birlikte demislerdi.
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Benzin pompası değil mi o... gidiş ve geliş olarak hortumlarıda üzerinde...
|
|
![]() |
|
hiç bilgim yok arkadaşlar tam olarak parçanın ismini bilen bi arkadaş yok mu ya yardım lütfen!!!
|
|
Muhlis Özdemir
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Düzenleyen koliva - 14 Eylül 2010 Saat 15:09 |
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
gördüğüm çoğu peugeotta benzin pompası sağ arka koltuk altındaydı (106,206,306) ki o da bariz benzin pompası
![]() |
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşlar başıma Geldigi için diyorum siz siz olun kesinlikle o gidiş geliş borularıyla oynamayın ben borunun ucundaki hortumu çıkarıyım derken kırdım ve bana çokkk pahalıya patladı servis çok uçuk bir fiyat verdi bende gittim kaza yapmış bi unodan söktüm aracıma taktım....
benim başıma uno aracımda gelmişti 6 ay önce benzin pompası komple degişmesi gerekiyo dediler 350 lira fiyat çektiler artı işçilik...uno 350 ise düşünün pejo ne kadardır...
siz siz olun o koltugun altını meraktanda olsa açmayın bakmayın derim...
|
|
![]() |
|
arkadaşlar iki gün sonra benzin o yapıştırıcıyı da çözdü internet olmadığı için cevap yazma fırsatı bulamadım dediğiniz gibi o parça benzin pompası. servise gidip geçen gün değiştirttim 385 lira artı işçilik parası ödedim yanlız benzin göstergesi biraz yol katedip düştükten sonra sabit kaldı ne kadar yol yaparsam yapayım çeyrek depo olarak gösteriyo sanırım yakında yine servise gitcem görüşmek üzere kolay gelsin |
|
Muhlis Özdemir
|
![]() |
|
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
benim dönüş hortumu uzun süredir sızdırıyordu. yazın bile lpg ye hemen geçmesine rağmen çeyrek depdan fazla benzin boşa gitti.
hortumun dibinden bu sarı plastik borulara tel ile bağlayıp gerdireyim keser belki dedim. kesmedi. sonra minik o ring aldım. farklı boy ve ebatlarda. boru geçme yerinin en içine yerleştirdim. taktım. kesti dedim... evet boru etrafından geleni kesmiş ancak şamandıra tarafında en alttan sızıntı şeklinde geliyor. çatlak gözle görünmüyor ama gerdirme yaparken burayı çatlatmışım. çok kalın tel kullanmıştım o yüzden oldu sanırım. bu geçmeli boru taaaa motora kadar dedi sanayideki parçacılar ve 180 lira fiyat verdiler. bu yüzden gerdirmiştim. servise gittim kısa bir parça imiş ve 30 tl imiş :( bana acilen şamandıranın üstündeki bu boruların olduğu kısım lazım. pompa, şamandıranın kolu falan değil. dışarıdan görünen kısım lazım. daha önce değiştiği için elinde olan, diğer kısımları kırık olan var mı acaba?
|
|
![]() |
|
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
konu hortlamış :)
bendede aynı sorun war pompa fiyatını GöKHaN arkadaştan aldm 528 TL, Konya Uyararslan Servisten aldım fiyat 620+işçilik, piyasada yan sanayi sordum 140 - 160 TL arasında değişiyor, üzerinde sorun olduğu için acaba yan sanayi alıp benim pompanında altıyla onu değişsem altı orjinal üstü yan sanayi olsa nasıl olur acaba olurmu ki
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
|
![]() |
|
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
olur. çok güzel olur. yalnız alt üst değişim sırasında çok özenli davranın. o yaylı ayakları, geçme yerlerini kırmayın. keşke çıkmasını falan bulabilseniz. altı bozuk üstü sağlam olsa.. zira herkes pompası bozulup da tam takım alıyor. yani bizim durum herkesinkinin tersi... kimbilir kimlerde boş boş yatıyor bize lazım olan parça :( bulursanız - bana da bi tane bulun. haber verin lütfen.
|
|
![]() |
|
keşke çatlağın yerini tam bulabilsem, en ince matkap ucu ile hafif oyar, yapıştırıcı bir dolgu malzemesi ile doldururdum. tabi benzinin çözemeyeceği nasıl bir yapıştırıcı olur bilemiyorum?
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Aynısı benim de başıma geldi arkadaşlar maalesef yapıştırıcı işe yaramıyor. Pompa sağlam şamandıra sağlam ama o plastik çatlakti. malesef o parça tek satılmıyor.benzin pompası ve şamandıra takılı halde satılıyor. Ben 180 tl ye yan sanayi aldım bir yıl olacak hiçbir sıkıntı yok. Eski parçada ustamda duruyor.eğer yan sanayi pompa sıkıntı çıkarırsa orjinalini söküp ona takarız dedi. Eğer pompanız sağlam ise hic para vermeyin orjinal e. Yan sanayi alıp kendi pompanızı taktirin.
Düzenleyen talip206 - 04 Kasım 2015 Saat 15:05 |
|
![]() |
|
benzine dayanacak bir kimyasal yok mu, çatlağı ince uç matkapla biraz genişletip arasına dolduralım..
genelde pompa bozulur- şamandıra bozulur... bize lazım olan parça birilerinde mutlaka olmalı.. :( boşuna o kadar para vermek istmiyorum zira sanayiye çok para harcadık son günlerde :( Düzenleyen zerzevat - 04 Kasım 2015 Saat 15:12 |
|
![]() |
|
aslanaft ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Dayson slikon denedinmi
|
|
![]() |
|
henüz bir şey denemedim. kimya bilgim de hiç yok. bilen birileri fikir verirse kolları sıvayacağım... silikon basınca dayanır mı acaba? olur derseniz deneyeyim ama çok fazla deneme hakkımız olmayacaktır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |