Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Benzin Deposu Sağ arka koltuk altı kapak???????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Benzin Deposu Sağ arka koltuk altı kapak???????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhlisoz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muhlisoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Benzin Deposu Sağ arka koltuk altı kapak???????
    Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 Saat 15:03

arkadaşlar herkese merhaba geçmiş bayramınız kutlu olsun.

aracım 2005 model 206xt benzinli 110000 kmde.

iki gündür aracımın içinde felaket bi benzin kokusu vardı aradım taradım en sonunda sorunu buldum. resimde çatlak yazan yerde küçük bi çatlak var ve kontağı çevirdiğim anda benzin sızıntısı oluyo.gaza asıldıkça akan benzinin tanziki artıyo. belki başınıza gelir diye sorunu nasıl çözdüğümü anlatacağım burda.

öncelikle bi kaç sorum var;

resimde görülen parçanın adı nedr?

idareten tamir ettim parçayı değiştirmek istiyorum fiyatı nedir?

sadece pug servislerinde mi vardır yoksa piyasada da bulabilir miyim?

Olayı nasıl çözdüğüme gelince

kontağı kapatıp basınç yapmasın diye benzin kapağını açık bıraktıktan sonra iran yapıştırıcısıyla yapıştırıp 5 dakka bekledikten sonra sızıntı kesildi. öncesinde 3 farklı yapıştırıcı denedim ama benzin hepsini çözdü hiç biri işe yaramadı işe yarayan tek yapıştırıcı iran yapıştırıcısı oldu.

umarım kimsenin başına gelmez gelen olursa da bu şekilde çözebilirsiniz arkadaşlar görüşmek üzere slmlar...

(resimler küçük çıkmış üzerine tıklanarak büyük hali görülebilir.)

Düzenleyen muhlisoz - 12 Eylül 2010 Saat 15:06
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4
Adana
1986
Yukarı Dön
xMEGANx Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xMEGANx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 Saat 15:44
Geçmiş olsun ;)
Yukarı Dön
muhlisoz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muhlisoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 Saat 16:41
eywallah saolasın bi yapıştırıcıyla atlattık şimdilik bakalım ne kadara patlicak bize??
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4
Adana
1986
Yukarı Dön
Carmania Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Haziran - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Carmania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 Saat 16:58

Geçmiş olsun ufak ve güzel bi sorun :)

Yukarı Dön
muhlisoz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muhlisoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 Saat 18:23
ilk başta ufak bi sorun değildi de saolsun iranlılar güzel bi yapıştırıcı yapmışlar ;)
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4
Adana
1986
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 Saat 14:47
Peki o arka taraf benzin deposumu? Bir yerde okumustum benzin filtresi arka koltugun altindadir diye orasimidir bilemiyorum. Zira benzin filtresini degistirmek istedigimde bana aracinizda benzin filtresi deponun icinde pompayla birlikte demislerdi.
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 Saat 15:04
Benzin pompası değil mi o... gidiş ve geliş olarak hortumlarıda üzerinde...
Yukarı Dön
muhlisoz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muhlisoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 Saat 13:41
hiç bilgim yok arkadaşlar tam olarak parçanın ismini bilen bi arkadaş yok mu ya yardım lütfen!!!
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4
Adana
1986
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 Saat 15:08
Orjinalini yazan: muhlisoz muhlisoz Yazdı:

hiç bilgim yok arkadaşlar tam olarak parçanın ismini bilen bi arkadaş yok mu ya yardım lütfen!!!
Yurt disi sitelerden aradim biraz ve orasinin (okan77 nin de dedigi gibi) benzin pompasi oldugunu ogrendim. Service Box tan baktim araciniza ve sizinki de sanirim benimki gibi benzin filtresi benzin pompasinin icerisinde. Degistirmek istediginizde komple pompa ile birlikte degistirmeniz gerekecek.

Düzenleyen koliva - 14 Eylül 2010 Saat 15:09
Yukarı Dön
okankrgz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Nisan - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okankrgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 Saat 17:40
gördüğüm çoğu peugeotta benzin pompası sağ arka koltuk altındaydı (106,206,306) ki o da bariz benzin pompası Gülme ilerde sıkıntı yaratırmı bilemem ama sızdırma kestiyse hiç elleme derim pompa nazik bi parçadır bilgine
Koceli/İZMİT

1982
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 Saat 21:16
arkadaşlar başıma Geldigi için diyorum siz siz olun kesinlikle o gidiş geliş borularıyla oynamayın ben borunun ucundaki hortumu çıkarıyım derken kırdım ve bana çokkk pahalıya patladı servis çok uçuk bir fiyat verdi bende gittim kaza yapmış bi unodan söktüm aracıma taktım....
benim başıma uno aracımda gelmişti 6 ay önce benzin pompası komple degişmesi gerekiyo dediler 350 lira fiyat çektiler artı işçilik...uno 350 ise düşünün pejo ne kadardır...
siz siz olun o koltugun altını meraktanda olsa açmayın bakmayın derim...
Yukarı Dön
muhlisoz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muhlisoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 Saat 15:08

arkadaşlar iki gün sonra benzin o yapıştırıcıyı da çözdü internet olmadığı için cevap yazma fırsatı bulamadım dediğiniz gibi o parça benzin pompası. servise gidip geçen gün değiştirttim 385 lira artı işçilik parası ödedim 

yanlız benzin göstergesi biraz yol katedip düştükten sonra sabit kaldı ne kadar yol yaparsam yapayım çeyrek depo olarak gösteriyo sanırım yakında yine servise gitcem 

görüşmek üzere kolay gelsin

Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4
Adana
1986
Yukarı Dön
zerzevat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zerzevat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 Saat 08:43
benim dönüş hortumu uzun süredir sızdırıyordu. yazın bile lpg ye hemen geçmesine rağmen çeyrek depdan fazla benzin boşa gitti.

hortumun dibinden bu sarı plastik borulara tel ile bağlayıp gerdireyim keser belki dedim. kesmedi. sonra minik o ring aldım. farklı boy ve ebatlarda. boru geçme yerinin en içine yerleştirdim. taktım. kesti dedim... evet boru etrafından geleni kesmiş ancak şamandıra tarafında en alttan sızıntı şeklinde geliyor. çatlak gözle görünmüyor ama gerdirme yaparken burayı çatlatmışım. çok kalın tel kullanmıştım o yüzden oldu sanırım.

bu geçmeli boru taaaa motora kadar dedi sanayideki parçacılar ve 180 lira fiyat verdiler. bu yüzden gerdirmiştim. servise gittim kısa bir parça imiş ve 30 tl imiş :(

bana acilen şamandıranın üstündeki bu boruların olduğu kısım lazım. pompa, şamandıranın kolu falan değil. dışarıdan görünen kısım lazım. daha önce değiştiği için elinde olan, diğer kısımları kırık olan var mı acaba?
Yukarı Dön
blntctn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blntctn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 06:06
konu hortlamış :) 

bendede aynı sorun war pompa fiyatını GöKHaN arkadaştan aldm 528 TL, Konya Uyararslan Servisten aldım fiyat 620+işçilik, piyasada yan sanayi sordum 140 - 160 TL arasında değişiyor, üzerinde sorun olduğu için acaba yan sanayi alıp benim pompanında altıyla onu değişsem altı orjinal üstü yan sanayi olsa nasıl olur acaba olurmu ki
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI
Yukarı Dön
zerzevat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zerzevat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 09:34
olur. çok güzel olur. yalnız alt üst değişim sırasında çok özenli davranın. o yaylı ayakları, geçme yerlerini kırmayın. keşke çıkmasını falan bulabilseniz. altı bozuk üstü sağlam olsa.. zira herkes pompası bozulup da tam takım alıyor. yani bizim durum herkesinkinin tersi... kimbilir kimlerde boş boş yatıyor bize lazım olan parça :( bulursanız -  bana da bi tane bulun. haber verin lütfen.
Yukarı Dön
zerzevat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zerzevat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 09:37
keşke çatlağın yerini tam bulabilsem, en ince matkap ucu ile hafif oyar, yapıştırıcı bir dolgu malzemesi ile doldururdum. tabi benzinin çözemeyeceği nasıl bir yapıştırıcı olur bilemiyorum?

Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 15:04
Aynısı benim de başıma geldi arkadaşlar maalesef yapıştırıcı işe yaramıyor. Pompa sağlam şamandıra sağlam ama o plastik çatlakti. malesef o parça tek satılmıyor.benzin pompası ve şamandıra takılı halde satılıyor. Ben 180 tl ye yan sanayi aldım bir yıl olacak hiçbir sıkıntı yok. Eski parçada ustamda duruyor.eğer yan sanayi pompa sıkıntı çıkarırsa orjinalini söküp ona takarız dedi. Eğer pompanız sağlam ise hic para vermeyin orjinal e. Yan sanayi alıp kendi pompanızı taktirin.

Düzenleyen talip206 - 04 Kasım 2015 Saat 15:05
Yukarı Dön
zerzevat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zerzevat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 15:10
benzine dayanacak bir kimyasal yok mu, çatlağı ince uç matkapla biraz genişletip arasına dolduralım..

genelde pompa bozulur- şamandıra bozulur... bize lazım olan parça birilerinde mutlaka olmalı.. :( boşuna o kadar para vermek istmiyorum zira sanayiye çok para harcadık son günlerde :(

Düzenleyen zerzevat - 04 Kasım 2015 Saat 15:12
Yukarı Dön
aslanaft Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aslanaft Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 15:32
Dayson slikon denedinmi
Yukarı Dön
zerzevat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zerzevat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 15:43
henüz bir şey denemedim. kimya bilgim de hiç yok. bilen birileri fikir verirse kolları sıvayacağım... silikon basınca dayanır mı acaba? olur derseniz deneyeyim ama çok fazla deneme hakkımız olmayacaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 91 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4894 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 508 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 331 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 515 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 138 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 522 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 629 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2062 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 933 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5218 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4579 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1773 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 441 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2029 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36950 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107387 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3153 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32941 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 55080 165 Fatih4624
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English