![]() |
|
307 Elektrikle İlgili Sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 Saat 10:17 |
2004 model 1.4 hdi 307 aracımın geçen hafta çalıştırmaya indiğimde akünün tamamen bitmiş olduğunu gördüm takviye yaparak çalıştırdım ve bagaj lambasından şüphelendim lambanın soketini çıkardım aküde herhangi bi sıkıntı yok çünkü takviyeden sonra stop ettim ve tekrardan çalıştırdım çalıştı.
Dün akşam aracımı garaja çektim iç temizliğini yaprım kapıları kitledim belli bi süre sonra teyibin ön göğüste bulunan ekran ışıklarının yani iç sıcaklık saat tarih ve bunun yanı sıra ECONOMY MODE yazısı çıktığını gördüm ama devamlı açık kalmıyo kapanıyo sonra tekrar açılıyo aracın aküsünün bittiği gün aracı 1 hafta garajdan çıkarmamıştım aküm bence bu ekranın devamlı açılıp kapanmasından bitti diye düşünüyorum ayrıca aracı kitlediğimde teyip far yada iç aydınlatmalara giden elektiriği kesmesi gerekmiyomu tecrübesi olan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Aracın aküsünü ve şarj dinamosunun şarj edip etmediğini ölçtürdüm herşey gayet normal çıktı. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ECONOMY MODE yazısı cıktıgı an akuden gelen enerjı kesılır teyp calmaz . kontagı acıp kapattıkdan snra tekrar calmaya baslar sadece.bagaj lambası ne kadar yuksek bı elektırık cekebılır kı o yzuden degıldır bence.
aracın kontagını kapattık sanra butuk elekrık aksamı kesılır kıtlenınce de aynı sekılde. akude bı problem olmasın ? |
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dediğiniz gibi teyip çalışmıyo sadece ekranında yazılar çıkıyove bu 15 - 20 dk arayla yapıyo devamlı bagaj lambasından şüphlenmemin sebebide o hafta aracımı nerdeyse 1 hafta kadar yerinden hiç oynatmadım belki dedim bundandır diye söktüm soketini
Aküyü ölçtürdüm bi sıkıntı yok dediler akünün arızalı olup olmadığını öğrenmek için başka yapılan bişey varmı Ayrıca aracımın marş dinamosunu değiştirmek için akü kutup başlarını mecburen çıkartıp aküyü komple söktüler 1 - 2 saat akü sökük kaldı bunla bi ilgisi olabilirmi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Son çözüm olarak aracın teyip ekranının soketini çıkarttım öylece bekliyo garajda ustadan randevu alıp bakıtıcam
|
|
![]() |
|
master ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
Alah kolaylık versin, 307 de elektrik sorunu başladımı bitmez.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Saol "master"
Sorunu hallettim aracın beynine yada ne derler bilmiyom ds mi dns mi öyle bişey diyolar direksiyonun sol altında sigortaların bulunduğu bölüme su gelmiş herkesin bildi malum yer olan ön camın sol altındaki yerden ve kartın üzerindeki soket ayaklarını resmen çürütmüş kartın belli bölümleri kararmış temizledik kartın üzerini soket içlerini her yeri kartı komple söküp 3 - 4 saat uğraşla kurtardık kartı soket ayaklarını karttan komple söktük ona göre ayak yapıp karta tekrardan lehimledik su gelen yerin tıpasını değiştirip balili ile yapıştırdık. Herkese tavsiyem o karta iyi baksınlar hatta söküp baksınlar soket ayaklarına su gelmişmi kararma çürüme varmı ve o su gelen yere çok iyi baksınlar çok sakat bişey bu kadar korumasız yere o kart konulmamalıydı herşey bi tıpaya bağlı ![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Direksiyonun sol altındaki kapağı açıyosun düz tornavidayla kilidi çevir hafifçe çek gelir sonrada direksiyonun tam altında koruyucu bi bez gibi bi parça var onunda 3 tane pim gibi kilitleri var elle sökülüyo çok kolay daha sonrada kartı tutan 2 tane beyaz sağlı sollu düz tornavidayla çevirmek için kilitler var onu çevir zaten kartın oynadığını görürsün sonrada soketleri çıkar kart elinde
|
|
![]() |
|
kerem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2010 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Merhaba, böyle bir başlık açılmışken ben de birşey sormak istiyorum.
Araca binince çalıştırırken ya da cam vs açarken herhangi bir anda cızırtı geliyor elektrik cızırtısı gibi birşey.Bir de tatil gününde arabayı radyo açık temizlerken bir süre sonra economy mode yazısı çıktı bende de.Ekonomi mod yazısı normal olabilir çünkü bir süre açık durdu radyo ama diğerini anlayamadım daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ?
Edit:Araç 307 Düzenleyen kerem - 26 Ağustos 2010 Saat 21:37 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |