|
pp2000 için obd - II kablo yardımı |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 56789> |
Yazar | ||||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
|
||||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Soyle bir dokuman buldum(Ispanyolca). Buna gore en soldaki konnektoru actiginda asagidaki sekildeki gibi tersten A-B-C-D-E-F-G-H isaretle ve ustten asagiyada yine tersten 1-2-3-4 isaretle. Bizim aradigimiz E4 en ust sirada soldan 4. bacak oluyor. Birsey baglamadan once kablo demetinde bu pinin karsiligini bul ve bos olup olmadigini kontrol et. Mumkunse net bir fotografinida cek ve buraya koy. Birde ECU soketleri asagidaki sekildeki gibimi ona bak. Yani 3 konnektor var, soldaki 8x4 pinli, ortadaki 12x4 pinli, en sagdaki yine 8x4 pinli. Hadi bakalim. Yalniz simdi dikkatimi bisey cekti. Asagidaki resimde ustteki konnektorun resmi farkli alttakinin farkli. Sen bir bak bakalim resimdeki gibi A ve B pinleri digerlerinden kalin mi ve hangi taraftalar. Olmadi guzel ve net bir resmini cek. Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 10:56 |
||||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
bu resimler umarım işine yarar kardeşi çok kablo karmasası var burda
|
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
resimleri ekledim olacak bu iş galiba dardeşim çok saol ya iyiki bu forma üye olmuşum
Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 12:39 |
||||
|
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Resimler cok guzel. Yalniz sen benim dusundugumden daha cesaretli ciktin. ECU'yu yerinden sokme cesareti herkeste yoktur Bir seye dikkat et. Vucudunda bulunan statik elektrik ECU'daki islemciye zarar verebilir. O yuzden kendini topraklamalisin. Kalorifer petegi felan varsa once oraya dokun sonra islem yap. Orada gordugun pinlere mumkun mertebe elinle dokunma. Birazdan biseyler yazacagim.
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
En son ekledigim pin numaralarini gosteren dokumanda bir yanlislik farkettim. Biz en soldaki konnektore degil en sagdakine bakmaliyiz. Neden dersen: Referans aldigimiz dokumanda solda bir rakam var. Ilk once pek onem vermemistim ama o numara bize konnektor numarasini veriyor. Dikkat edersen ayni numara pin numaralarini verdigim dokumanda da var. Buna gore, en soldaki konnektorun adi: 32V NR, ortadakinin adi 48V MR, sagdakinin adi ise 32V GR. Benim bir onceki verdigim dokumanda asagidaki isaretledigim yerde 32V NR yaziyor yani soldaki konnektorun pin numaralarini veriyor. Dogru olan dokuman ise: Simdi buna gore ilerleyelim. Soketi cikardiktan sonra pinlere baktiginda diplerinde harfleri ve numaralari yazar. Asagidaki sadece bir ornek, baska bir sensor arizasi icin. E4'u kolaylikla bulabilecegini dusunuyorum. Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 12:56 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
şimdi fren sensörünün dört numaralı pinden ecudaki e4 pininemi kablo çekicez kesinleştimi??
Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 13:21 |
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 13:21 |
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Evet dogru anlamissin. Bu pinlerin ne ise yaradiklarini iceren bir dokuman simdiye kadar bulamadim. Hala arastiriyorum. Bir tek ispanyonca olan dokuman var ondada butun pinlerin ne icin olduklari yazmiyor. Biraz karanlikta yurumek gibi bisey. Ben bildiklerimi arastirdiklarimi seninle paylastim. Su anda gorunen herseyin dogru oldugu yonunde ama tabi daha once bahsettigim gibi bu isin riski de var. Her ne kadar uzaktan yardim etmeye calissamda kotu bir sonucla karsilasmani istemem. Butun ipler senin elinde. Umarim yanlis bisey yapmiyoruzdur Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 13:29 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
şimdi ben anlatayım yanlış bişe anlamamak adına kardeşim debriyaj pedalının 2 numaralı baglantısının girdigi ucu bsi beynine giden bir ek yeri var buraya fren sensörünün 3 numarasını baglıyorum fren sensörünün 4 numarasını da ecudaki sagdaki soketten e4 kısmına baglıyorum herhangi bi yerde bir yanlış anlamam yok degilmi??
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
O bahsettigin ek yerinin de resmini istemistim ama arada kaynadi herhalde. Yaparken cekebilirsen super olur. O ek yerine su anda 2 kablo giriyor 1 tane cikiyor olmasi gerek. Senin ekleyeceginle birlikte 3 kablo girecek 1 cikacak. Burada sorun yok. Diger kisim da aynen dedigin gibi. Yani insallah |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
sana çok zahmet verdim kusura bakma yanlış bişe yapmamak adına bu işlemi ben yarından sonra ancak müsait olurum o zaman yaparım diye tahmin ediyorum o zamana kadar benim için bir daha zahmete girip ecu daki pinlerin ne işe yaradıgını biraz daha araştırırsan çok menun olurum çok saol kardeşim sana minnetdarım inan
|
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Zaten su anda bir yandan hala arastiriyorum. Hep tuning ile ilgili baglantilardan bahsediliyor. Diger pinlerin ne oldugunu bulamadim henuz. Birde ne tur kablo kullanacaksin. ECU'ya gidecek kablo biraz uzun olacagindan dolayi kablonun turunun olayi etkileyecegini dusunuyorum. Istersen oto elektrikcisine bir sor varsa ondan al.
Super. Aslinda bu ek yeri, esas olarak takip ettigimiz semanin dogrulugunun bir gostergesi. Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 13:52 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
tamam kardeşim oto elektirikçisine sorayım ona göre kablo alayım birde ilk bsi ye kabloyu cekip bilgisayara aracı baglayıp fren sensörünü gördügüne emin olduktan sonra ecuya bagamadan önce hız sabitleticisi çALISAbilirmi aceba bunun için bi test sürüşü yapıp sonra ecu işlemini uygulamak istiyorum senin fikrin nedir bu konuda
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Calisacagini sanmiyorum ama deneyebilirsin tabi. |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Baglantilari dogru yaptiktan sonra ben calismamasina ihtimal vermiyorum. En azindan biz elimizden geleni yapiyoruz. Gerisi ECU'ya BSI'ya kalmis |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 56789> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |