Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pp2000 için obd - II kablo yardımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pp2000 için obd - II kablo yardımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 13:36

Sedre'den baktim ve cruise control olanlarda 4 kablo gozukuyor. Asagiya resimleri aktariyorum. Sedre'nin Turkce versiyonu olmadigindan yazilar Ingilizce Gülme

Asagidaki resim genel gorunum. Solda kirmizi ile yazdigim "Brake twin function switch" denilen fren sensoru. twin(ikiz) demesinin sebebi ayni anda iki isi birden gordugunden. Bir tanesi stop lambalari icin digeri ise bizim ihtiyacimiz olan islev icin. Gordugun gibi fren sensorunden bir ECU'ya bir de BSI'ya kablo gidiyor.

Bu resim ise yukarida gordugumuz 2120 numarali parcanin yani fren sensorunun ici. Gordugun uzere 4 kablo baglanmis. Yani buyuk ihtimalle senin de bir sekilde oraya 2 kabloyu baglaman gerekiyor.

Benim aracimda sadece bir tane sensor vardi ve 2 kablo giriyordu. Digerini ben kendim oraya monte ettim ve baglanti konnektorude hazir orada bosta duruyordu. Iste resmi (yesil cerceveli kisim). Direk bosta duran kabloyu sensore bagladim ve oldu. Sende bosta duran boyle bir kablo var mi?

Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 16:25
bu şekilde çalısabilecekmi aceba birde aklıma takılan bilgisayarda fren pedalı nasıl basılı olarak görünüyor onu anlayamadım
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 16:56
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

bu şekilde çalısabilecekmi aceba birde aklıma takılan bilgisayarda fren pedalı nasıl basılı olarak görünüyor onu anlayamadım

Fren pedali meselesini ben de anlayamadim. Ama buyuk ihtimalle o iki kabloya ihtiyacin olacak. Bakabildin mi, benim aracimda oldugu gibi senin aracinda da bosta duran bir konnektor var mi?
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:03
şimdi müşürün orayı oldukça inceledim müşürden 2 kablo çıkıyor kaplanun birinin ucunda direnç gibi bişey var oradan ileri giden 1 adet kablo daha birlesiyor yani 1 kablo daha ekleniyor yani aynı yerden gelen 5 kablo var 2 tanesi debriyaj müşürüne geliyor 3 tanesi fren müşürüne geliyor gelirken o dirence benzer yerde 2 kablo teke düşüyor gelen koblonun rengi senin yesille işaretledigin yerin içindeki gibi mavi renk olan gibi
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:04

şimdi müşürün orayı oldukça inceledim müşürden 2 kablo çıkıyor kaplanun birinin ucunda direnç gibi bişey var oradan ileri giden 1 adet kablo daha birlesiyor yani 1 kablo daha ekleniyor yani aynı yerden gelen 5 kablo var 2 tanesi debriyaj müşürüne geliyor 3 tanesi fren müşürüne geliyor gelirken o dirence benzer yerde 2 kablo teke düşüyor gelen koblonun rengi senin yesille işaretledigin yerin içindeki gibi mavi renk olan gibi

Peki fren sensorune hali hazirda giren kablolar da benim ekledigim resimdeki gibi mi? Bir resim cekebilseydin cok guzel olurdu.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:20
resim çekip koymaya çalışsacagım kardeşim
fren müşürüne giren kablolar aynı kırmızı ve beyaz
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:23

resim çekip koymaya çalışsacagım kardeşim
fren müşürüne giren kablolar aynı kırmızı ve beyaz

Sen resimi cek, bende aksama benim aracimda o kablolar nereye gidiyor bir bakayim. Belki baska bir kablo ile birlesiyor. Gerci Sedre'de oyle demiyor ama yinede bakarim.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:44
resimleri yüklemeye çalışacagım çok saol ya yardımlarından dolayı
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:52

http://b1110.hizliresim.com/11/10/3/9007.jpg
kusura bakma ancak bu sekilde atabiliyorum
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:54

[QUOTE=istanbullu_3886]http://b1110.hizliresim.com/11/10/3/9007.jpg
http://b1110.hizliresim.com/11/10/3/9082.jpg
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:55

[QUOTE=istanbullu_3886]http://b1110.hizliresim.com/11/10/3/9007.jpg
http://b1110.hizliresim.com/11/10/3/9082.jpg
http://c1110.hizliresim.com/11/10/3/9169.jpg
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 17:56
3 adet resim attım linklerde umarım görebilirsin
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 20:13

bi kaçtane resim çektim fakat forma yükleyemedim ama lingini koydum umarım görmüşündür
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 21:04

bi kaçtane resim çektim fakat forma yükleyemedim ama lingini koydum umarım görmüşündür

Daha net gorebilecegimi dusunmustum ama kablolar tam anlasilmiyor resimden.
Saniyorum ki o sari nokta baglanti noktasi. Orada bizim isimize yarayacak uclar sonlandirilmis olabilir ama emin degilim. Peki o sari yerden sonra sadece fren sensorune mi kablo cikiyor? Baska kablo cikmiyor mu?
Su soruma da cevap verebilirsen iyi olur. Sari kisma giren kablolar ve renkleri, cikan kablolar ve renkleri ve nereye gittikleri.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 09:26
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Daha net gorebilecegimi dusunmustum ama kablolar tam anlasilmiyor resimden.
Saniyorum ki o sari nokta baglanti noktasi. Orada bizim isimize yarayacak uclar sonlandirilmis olabilir ama emin degilim. Peki o sari yerden sonra sadece fren sensorune mi kablo cikiyor? Baska kablo cikmiyor mu?
Su soruma da cevap verebilirsen iyi olur. Sari kisma giren kablolar ve renkleri, cikan kablolar ve renkleri ve nereye gittikleri.
evet kardeşim sarı kısma baglantı noktası sarı noktaya 2 renk kablo giriyor 1 tanesi mavi digeri ise ona göre ince olarak gri renkte çıkışta tek kabloya düşüyor beyaz kablo olarak fren müşürüne giriyor
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:03

evet kardeşim sarı kısma baglantı noktası sarı noktaya 2 renk kablo giriyor 1 tanesi mavi digeri ise ona göre ince olarak gri renkte çıkışta tek kabloya düşüyor beyaz kablo olarak fren müşürüne giriyor

Zannediyorum ki olay sundan ibaret.
Asagidaki makalede Bosch 7.4.5 versiyona sahip araclara cruise control takilirken fren musurunden motor kisminda bulunan ECU'ya kadar bir kablo cekilmesi gerektiginden bahsetmistim. 4 baglantili fren sensorunun ilk ikisi zaten onceden var olan fren lambasi icin olanlardi. Kalan bir tanesi ECU'ya cekilen kablo, digeride 3 numarali bacak ile 1 numarali bacagin koprulenmesinden ibaretti.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PID=283359&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control#283359

Sizin durumunuzda saniyorumki o sari baglanti noktasina giren mavi kablo cikistaki beyaz kablo ile ayni. Yine bu noktaya giren gri kablo ise aradigimiz ve ECU'ya giden kablo diye dusunuyorum. Ancak tabi bunu iyice inceleyip garantileyerek hareket etmek lazim. Eger incelemek istersen o sari baglanti noktasini bir acip icine bakmani isteyebilirim. Ya da eger olcu aletin varsa ve bu islerden az cok anliyorsan mavi, gri ve kirmizi kablolarin plastikleri uzerinde ufak bir nokta ac ve olcu aletinin buzzer'ini kullanarak hangi kablolarin birbiriyle iliskili oldugunu ogren. Eger sari baglanti noktasina giren kalin mavi ile cikan kalin kirmizi birbiriyle baglantili ama ufak gri kablo bunlarla alakasi yoksa %99 yukarida bahsettigim gibi olacak.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:34

Asagidaki makalede Bosch 7.4.5 versiyona sahip araclara cruise control takilirken fren musurunden motor kisminda bulunan ECU'ya kadar bir kablo cekilmesi gerektiginden bahsetmistim. 4 baglantili fren sensorunun ilk ikisi zaten onceden var olan fren lambasi icin olanlardi. Kalan bir tanesi ECU'ya cekilen kablo, digeride 3 numarali bacak ile 1 numarali bacagin koprulenmesinden ibaretti.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PID=283359&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control#283359

Sizin durumunuzda saniyorumki o sari baglanti noktasina giren mavi kablo cikistaki beyaz kablo ile ayni. Yine bu noktaya giren gri kablo ise aradigimiz ve ECU'ya giden kablo diye dusunuyorum. Ancak tabi bunu iyice inceleyip garantileyerek hareket etmek lazim. Eger incelemek istersen o sari baglanti noktasini bir acip icine bakmani isteyebilirim. Ya da eger olcu aletin varsa ve bu islerden az cok anliyorsan mavi, gri ve kirmizi kablolarin plastikleri uzerinde ufak bir nokta ac ve olcu aletinin buzzer'ini kullanarak hangi kablolarin birbiriyle iliskili oldugunu ogren. Eger sari baglanti noktasina giren kalin mavi ile cikan kalin kirmizi birbiriyle baglantili ama ufak gri kablo bunlarla alakasi yoksa %99 yukarida bahsettigim gibi olacak.
selam kardesim yazında bir yanlış anlama olmaması için tekrar soruyorum kusura bakma giren mavi ile çıkan kırmızı kabloyu ölçmemi söylemişsin kırmızı kablo fren sensöründen direk olarak (sarı baglantı noktasına ugramadan) gidiyor fren sensöründen çıkan beyaz kablo sarı baglantı noktasında 1 kırmızı 1 gri olmak üzere 2 kabloyla birleşiyor ölçü aleti bir arkadasımda var o azçok anlıyor aletten buna göre müşürden çıkan kırmızı kablo ile sarı baglantı noktasındaki mavi kablodamı baglantıya bakıcam yoksa fren müşüründen baglantı noktasında birlesen mavi kablonun birbirine baglantılarınamı yanlışlık olmasın tekrar açıklarmısın lütfen
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:41

selam kardesim yazında bir yanlış anlama olmaması için tekrar soruyorum kusura bakma giren mavi ile çıkan kırmızı kabloyu ölçmemi söylemişsin kırmızı kablo fren sensöründen direk olarak (sarı baglantı noktasına ugramadan) gidiyor fren sensöründen çıkan beyaz kablo sarı baglantı noktasında 1 mavi 1 gri olmak üzere 2 kabloyla birleşiyor ölçü aleti bir arkadasımda var o azçok anlıyor aletten buna göre müşürden çıkan kırmızı kablo ile sarı baglantı noktasındaki mavi kablodamı baglantıya bakıcam yoksa fren müşüründen baglantı noktasında birlesen mavi kablonun birbirine baglantılarınamı yanlışlık olmasın tekrar açıklarmısın lütfen
yukarıda renlerde yanlışlık yapmıştım düzeltim
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:44

selam kardesim yazında bir yanlış anlama olmaması için tekrar soruyorum kusura bakma giren mavi ile çıkan kırmızı kabloyu ölçmemi söylemişsin kırmızı kablo fren sensöründen direk olarak (sarı baglantı noktasına ugramadan) gidiyor fren sensöründen çıkan beyaz kablo sarı baglantı noktasında 1 kırmızı 1 gri olmak üzere 2 kabloyla birleşiyor ölçü aleti bir arkadasımda var o azçok anlıyor aletten buna göre müşürden çıkan kırmızı kablo ile sarı baglantı noktasındaki mavi kablodamı baglantıya bakıcam yoksa fren müşüründen baglantı noktasında birlesen mavi kablonun birbirine baglantılarınamı yanlışlık olmasın tekrar açıklarmısın lütfen

Evet haklisin kablolar karisti Embarrassed Tekrar yaziyorum.

Sari baglanti noktasina giren mavi(kalin) ve gri (ince). Cikan beyaz(kalin)
Senden olcmeni istedigim sey, bu kablolarin birbirleriyle iliskisi. Benim dusunceme gore mavi giren beyaz olarak cikiyor yani birbiriyle baglantili ama gri orada sonlaniyor. Bundan emin olmak icin bu uc kablonun uzerinde bir centik ac ve olcu aletini buzzer konumuna getirerek sirasiyla bu noktalara tut. Olcu aleti oterse tuttugun kablolar birbirleriyle baglantili. Ama otmezse baglanti yok. Bu durumda mavi giren ile beyaz cikanda otecegini dusunuyorum ama gri ile beyazin otmeyecegini dusunuyorum (umuyorum Kahkaha). Hadi kolay gelsin.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 12:07
bakıcam kardeşim çok teşekkür ederim yardımların için
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 9>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 24 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60996 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 88 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 562 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 222 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13155 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2673 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1437 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 418 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50740 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34824 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2764 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1553 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6145 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 214 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5897 1 msk_sansal
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English