|
pp2000 için obd - II kablo yardımı |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 34567 9> |
Yazar | |||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Sedre'den baktim ve cruise control olanlarda 4 kablo gozukuyor. Asagiya resimleri aktariyorum. Sedre'nin Turkce versiyonu olmadigindan yazilar Ingilizce Asagidaki resim genel gorunum. Solda kirmizi ile yazdigim "Brake twin function switch" denilen fren sensoru. twin(ikiz) demesinin sebebi ayni anda iki isi birden gordugunden. Bir tanesi stop lambalari icin digeri ise bizim ihtiyacimiz olan islev icin. Gordugun gibi fren sensorunden bir ECU'ya bir de BSI'ya kablo gidiyor. Bu resim ise yukarida gordugumuz 2120 numarali parcanin yani fren sensorunun ici. Gordugun uzere 4 kablo baglanmis. Yani buyuk ihtimalle senin de bir sekilde oraya 2 kabloyu baglaman gerekiyor. Benim aracimda sadece bir tane sensor vardi ve 2 kablo giriyordu. Digerini ben kendim oraya monte ettim ve baglanti konnektorude hazir orada bosta duruyordu. Iste resmi (yesil cerceveli kisim). Direk bosta duran kabloyu sensore bagladim ve oldu. Sende bosta duran boyle bir kablo var mi? |
|||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
bu şekilde çalısabilecekmi aceba birde aklıma takılan bilgisayarda fren pedalı nasıl basılı olarak görünüyor onu anlayamadım
|
|||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Fren pedali meselesini ben de anlayamadim. Ama buyuk ihtimalle o iki kabloya ihtiyacin olacak. Bakabildin mi, benim aracimda oldugu gibi senin aracinda da bosta duran bir konnektor var mi? |
|||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
şimdi müşürün orayı oldukça inceledim müşürden 2 kablo çıkıyor kaplanun birinin ucunda direnç gibi bişey var oradan ileri giden 1 adet kablo daha birlesiyor yani 1 kablo daha ekleniyor yani aynı yerden gelen 5 kablo var 2 tanesi debriyaj müşürüne geliyor 3 tanesi fren müşürüne geliyor gelirken o dirence benzer yerde 2 kablo teke düşüyor gelen koblonun rengi senin yesille işaretledigin yerin içindeki gibi mavi renk olan gibi
|
|||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Peki fren sensorune hali hazirda giren kablolar da benim ekledigim resimdeki gibi mi? Bir resim cekebilseydin cok guzel olurdu. |
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
resim çekip koymaya çalışsacagım kardeşim
fren müşürüne giren kablolar aynı kırmızı ve beyaz
|
|||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Sen resimi cek, bende aksama benim aracimda o kablolar nereye gidiyor bir bakayim. Belki baska bir kablo ile birlesiyor. Gerci Sedre'de oyle demiyor ama yinede bakarim. |
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
resimleri yüklemeye çalışacagım çok saol ya yardımlarından dolayı
|
|||
|
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
3 adet resim attım linklerde umarım görebilirsin
|
|||
|
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Daha net gorebilecegimi dusunmustum ama kablolar tam anlasilmiyor resimden. Saniyorum ki o sari nokta baglanti noktasi. Orada bizim isimize yarayacak uclar sonlandirilmis olabilir ama emin degilim. Peki o sari yerden sonra sadece fren sensorune mi kablo cikiyor? Baska kablo cikmiyor mu? Su soruma da cevap verebilirsen iyi olur. Sari kisma giren kablolar ve renkleri, cikan kablolar ve renkleri ve nereye gittikleri. |
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Zannediyorum ki olay sundan ibaret. Asagidaki makalede Bosch 7.4.5 versiyona sahip araclara cruise control takilirken fren musurunden motor kisminda bulunan ECU'ya kadar bir kablo cekilmesi gerektiginden bahsetmistim. 4 baglantili fren sensorunun ilk ikisi zaten onceden var olan fren lambasi icin olanlardi. Kalan bir tanesi ECU'ya cekilen kablo, digeride 3 numarali bacak ile 1 numarali bacagin koprulenmesinden ibaretti. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PID=283359&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control#283359 Sizin durumunuzda saniyorumki o sari baglanti noktasina giren mavi kablo cikistaki beyaz kablo ile ayni. Yine bu noktaya giren gri kablo ise aradigimiz ve ECU'ya giden kablo diye dusunuyorum. Ancak tabi bunu iyice inceleyip garantileyerek hareket etmek lazim. Eger incelemek istersen o sari baglanti noktasini bir acip icine bakmani isteyebilirim. Ya da eger olcu aletin varsa ve bu islerden az cok anliyorsan mavi, gri ve kirmizi kablolarin plastikleri uzerinde ufak bir nokta ac ve olcu aletinin buzzer'ini kullanarak hangi kablolarin birbiriyle iliskili oldugunu ogren. Eger sari baglanti noktasina giren kalin mavi ile cikan kalin kirmizi birbiriyle baglantili ama ufak gri kablo bunlarla alakasi yoksa %99 yukarida bahsettigim gibi olacak. |
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
|
|||
|
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet haklisin kablolar karisti Tekrar yaziyorum. Sari baglanti noktasina giren mavi(kalin) ve gri (ince). Cikan beyaz(kalin) Senden olcmeni istedigim sey, bu kablolarin birbirleriyle iliskisi. Benim dusunceme gore mavi giren beyaz olarak cikiyor yani birbiriyle baglantili ama gri orada sonlaniyor. Bundan emin olmak icin bu uc kablonun uzerinde bir centik ac ve olcu aletini buzzer konumuna getirerek sirasiyla bu noktalara tut. Olcu aleti oterse tuttugun kablolar birbirleriyle baglantili. Ama otmezse baglanti yok. Bu durumda mavi giren ile beyaz cikanda otecegini dusunuyorum ama gri ile beyazin otmeyecegini dusunuyorum (umuyorum ). Hadi kolay gelsin. |
|||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
||
bakıcam kardeşim çok teşekkür ederim yardımların için
|
|||
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 34567 9> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |