Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pp2000 için obd - II kablo yardımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pp2000 için obd - II kablo yardımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2011 Saat 23:31
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Aracina genel ariza testi yaptin mi? Benimkinde sensoru gecici olarak kisadevre yapmistim, sonrasinda hata kodu dusmustu. Hata kodu dusunce sistem hatayi silinceye kadar o fonksiyonu iptal ediyor.
Nasil yapilacagini biliyorsundur?
yaptım ve sildim fakat ben yanlış biyerleride kurcaladım galiba ekranda automatic gear fault hatası vermeye başladı ilk çalıştıgırdımda benim aracım manuel vites bu hatayı otomatik viteste vermesi gerekmiyormu  

Bunu bulabilmem icin cihazi aracima baglayip tek tek menuleri gezmem gerekiyor.
Sunu demeliyim ki bu tarz cihazlar profesyonel kullanim icindir. Yapacaginiz en ufak bir degisikligi geri alabilmeniz icin sistemi iyi biliyor olmaniz gerekiyor. Yoksa isiniz samanlikta igne aramaktan farksiz. Size soyleyebilecegim tek sey, menuleri teker teker gezip arastirmaniz, bulamamaniz halinde kaydetmeden cikmaniz.
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 00:12

Aracina genel ariza testi yaptin mi? Benimkinde sensoru gecici olarak kisadevre yapmistim, sonrasinda hata kodu dusmustu. Hata kodu dusunce sistem hatayi silinceye kadar o fonksiyonu iptal ediyor.
Nasil yapilacagini biliyorsundur?
yaptım ve sildim fakat ben yanlış biyerleride kurcaladım galiba ekranda automatic gear fault hatası vermeye başladı ilk çalıştıgırdımda benim aracım manuel vites bu hatayı otomatik viteste vermesi gerekmiyormu  

Bunu bulabilmem icin cihazi aracima baglayip tek tek menuleri gezmem gerekiyor.
Sunu demeliyim ki bu tarz cihazlar profesyonel kullanim icindir. Yapacaginiz en ufak bir degisikligi geri alabilmeniz icin sistemi iyi biliyor olmaniz gerekiyor. Yoksa isiniz samanlikta igne aramaktan farksiz. Size soyleyebilecegim tek sey, menuleri teker teker gezip arastirmaniz, bulamamaniz halinde kaydetmeden cikmaniz.
çok haklısın kardeşim gerçekten tehlikeli bi oyuncak bu alet 
düzeldi nasıl yaptım bilmiyorum ama fakat bu hız sabitleme sorununu çözemiyorum herhangi biyerde arıza falanmı var yoksa bi uyumsuzlukmu var anlamadım
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 10:57

düzeldi nasıl yaptım bilmiyorum ama fakat bu hız sabitleme sorununu çözemiyorum herhangi biyerde arıza falanmı var yoksa bi uyumsuzlukmu var anlamadım

Yapman gereken 2 yer var. Onlari tekrar kontrol etmelisin. Onceki mesajlarinda ??? cikiyor demistin hala oyle mi?

1. ECU
2. BSI

Birde ECU kismindaki menulerde debriyaj sensoru hakkinda bir menu varsa onu da aktif yapmalisin. Bu secenek benimkinde yok ama var olan ve aktif yapilmasi gereken araclar da biliyorum.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 14:08
bakıcam kardeşim ama artık bayagı korkmaya başladım bu programdan yanlış bişeler yaparım dite
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 14:16

Yapman gereken 2 yer var. Onlari tekrar kontrol etmelisin. Onceki mesajlarinda ??? cikiyor demistin hala oyle mi?

1. ECU
2. BSI

Birde ECU kismindaki menulerde debriyaj sensoru hakkinda bir menu varsa onu da aktif yapmalisin. Bu secenek benimkinde yok ama var olan ve aktif yapilmasi gereken araclar da biliyorum.
 5 seçenek veriyor 1. seçenek 2 hız regulasyonlu limitör yok 2. seçenek hız limitörlü 3. seçenek varyant a 4. seçenek varyant b 5. seçenekte hız regulasyon yok gibi bu seçeneklerden varyant byi seçemiyorum varyant a ya atıyor varyant a daise ??? işareti çıkıyor diger seçenekler bire bir  görünüyor vakat sabitleme çalışmıyor ben debriyaj senserüne bakıcan sanada çok yük oluyorum kusura bakma  
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 19:56

5 seçenek veriyor 1. seçenek 2 hız regulasyonlu limitör yok 2. seçenek hız limitörlü 3. seçenek varyant a 4. seçenek varyant b 5. seçenekte hız regulasyon yok gibi bu seçeneklerden varyant byi seçemiyorum varyant a ya atıyor varyant a daise ??? işareti çıkıyor diger seçenekler bire bir  görünüyor vakat sabitleme çalışmıyor ben debriyaj senserüne bakıcan sanada çok yük oluyorum kusura bakma  

Bunlarin Turkce yazilislari ile Ingilizce karsiliklari bire bir ayni degil o yuzden tam ne olduklarini cikaramiyorum. Senin yerinde olsam hepsini teker teker denerdim. Diyelim 1. secenegi sec ve deneme surusu yap.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 20:06
kardeşim parametreleri kontrol ettigimde fren parametresini basılı pozisyon olarak görüyor sence bu normalmi
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 20:10

kardeşim parametreleri kontrol ettigimde fren parametresini basılı pozisyon olarak görüyor sence bu normalmi

Eger ayagin fren pedalinda degilse normal degil Gülme
Acaba fren sensorunde mi bir problem var. Ama eger problem olsaydi fren lambalarin yanmazdi ya da surekli yanardi ki bu durumda zaten hata kodu duserdi. Ingilizcen varsa ingilizce kullanmani tavsiye ederim. Bu sayede internette arastirmakta kolaylasir.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 21:02

Acaba fren sensorunde mi bir problem var. Ama eger problem olsaydi fren lambalarin yanmazdi ya da surekli yanardi ki bu durumda zaten hata kodu duserdi. Ingilizcen varsa ingilizce kullanmani tavsiye ederim. Bu sayede internette arastirmakta kolaylasir.
ayagım pedalda degildi basıp bıraktım degişmedi parametre üzerindeki müşürü yeni almıştım onada güvenmeyip eski müsürü tekrar taktım ondada degişen bişe yok başka biyerde fren senserü falanmı var aceba
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 21:03

ayagım pedalda degildi basıp bıraktım degişmedi parametre üzerindeki müşürü yeni almıştım onada güvenmeyip eski müsürü tekrar taktım ondada degişen bişe yok başka biyerde fren senserü falanmı var aceba
malesef kardeşim ingilizcem yok
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 21:24

Fren pedalinin altindaki sensorden haric baska bir yerde sensor yok.
Hangi adimlari yaparak bu sensorun basili oldugunu goruyorsun. Benimki ile bir karsilastirayim. Adim adim hangi menulere girdigini yazabilirsen guzel olur.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 21:39
pp2000 progmamı şu anda açık degil yarın bakıp sana tektek yazabilirim hemen altında debriyaj müşürü kısmı var debriyaja bastıgımda o kısım degişiyodu fakat fren kısmında degişmiyodu
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 21:44

pp2000 progmamı şu anda açık degil yarın bakıp sana tektek yazabilirim hemen altında debriyaj müşürü kısmı var debriyaja bastıgımda o kısım degişiyodu fakat fren kısmında degişmiyodu
hani hız sabitleyicinin tuşlarının çalışıp çalışmadıgına beraber bakmıştık oralarda biyerde pedallarında çalışıp çalışmadıgını kontrol etmek için biyerler var ordan baktım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 11:00

hani hız sabitleyicinin tuşlarının çalışıp çalışmadıgına beraber bakmıştık oralarda biyerde pedallarında çalışıp çalışmadıgını kontrol etmek için biyerler var ordan baktım

O halde frene bastiginizda basili olup olmadigini gostermesi gerekiyor. Fren musurunun konnektorunu yerinden sokun ve sokukken deneyin. Eger hala basili diyorsa sensorde problem var.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 11:32
günaydın kardeşim şimdi baktım ve sırasıyla yazıyorum nerden girdigimi pp2000-tanıtma işlemleri ve beyin servisi-elektronik kontrol birimi ile test-motor oyomatik sanzıman-dizel-motor beyniversyonunun içinde-parametre ölçümü-standart parametre-tek ve çif dozlayıcı( her ikisindede görünüyor)-muhtelif bilgilerde çıkıyor
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 11:35

O halde frene bastiginizda basili olup olmadigini gostermesi gerekiyor. Fren musurunun konnektorunu yerinden sokun ve sokukken deneyin. Eger hala basili diyorsa sensorde problem var.
kardeşim konnektör derken üzerindeki fiştenmi bahsediyosun konnektör neresinde oluyor bilemiyorum
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 11:48

kardeşim konnektör derken üzerindeki fiştenmi bahsediyosun konnektör neresinde oluyor bilemiyorum

Evet uzerindeki fisten bahsediyorum. Hani 4'lu kablo giriyor demistin ya onu cek cikar ve oyle dene.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 12:44

Evet uzerindeki fisten bahsediyorum. Hani 4'lu kablo giriyor demistin ya onu cek cikar ve oyle dene.
çektim çıkardım degişiklik olmadı fişte köprü yaptım yıne degişiklik yok müşürü yeni almıştım zaten tekrar eskisini yaktım yine degişiklik olmadı basılı pozisyon olarak gördü bilgisayar aceba beyinde falanmı bişeler var

birde fiş ve müşürde 4 kablo girişi var fakat 2 tane kablo giriyor fişr dolayısıyla müşüre
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 13:01

çektim çıkardım degişiklik olmadı fişte köprü yaptım yıne degişiklik yok müşürü yeni almıştım zaten tekrar eskisini yaktım yine degişiklik olmadı basılı pozisyon olarak gördü bilgisayar aceba beyinde falanmı bişeler var

birde fiş ve müşürde 4 kablo girişi var fakat 2 tane kablo giriyor fişr dolayısıyla müşüre

Aracinin RPO numarasini gonderebilir misin? RPO numarasi aracinin uretim tarihini verir ve sofor kapisini actiginda direkteki etikette yazilidir. Sedre programindan bakabilirsem elektrik semasina bakacagim.

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 13:08

Aracinin RPO numarasini gonderebilir misin? RPO numarasi aracinin uretim tarihini verir ve sofor kapisini actiginda direkteki etikette yazilidir. Sedre programindan bakabilirsem elektrik semasina bakacagim.

kardeşim oldugu gibi yazıyorum

1008089
  20011
 EXLD
 3887

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 9>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon UZAKTAN KUMANDA SORUNU son mesaja git 153 1 bycarisma
konu icon 2023 model Peugeot 5008 GT Kışlık lastik son mesaja git 194 0 onurkilic78
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 105 0 osmannn3572
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 869 0 Ozanrcz
konu icon 106 almak istiyorum son mesaja git 330 0 müslümbaba
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 3875 1 Okan trn
konu icon 307 direksiyon pompası sorunu... son mesaja git 4552 9 heffera
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 2014 12 heffera
konu icon 106 XR 1997 Model Kalorifer son mesaja git 1783 0 AlperM
konu icon Aracım Sürekli Stop Ediyor son mesaja git 2683 5 AlperM
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 916 1 AlperM
konu icon dpf sıvı ekleme son mesaja git 2011 0 ulas55
konu icon 307 FAR VE STOP son mesaja git 168 0 P4tris
konu icon Teyp çalışmıyor ölü Peugeot 207 benzinli 2008 mode son mesaja git 2630 0 Selimhan
konu icon 3008 vites kutusu arızalı son mesaja git 18094 16 Yunus1313
konu icon 307 Economy mode active hatası son mesaja git 1311 1 pckobat
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 11104 1 muhsintekin
konu icon Tanışma son mesaja git 2 0 Nazif Kılıç
konu icon 2. Sahibinden Temiz ve Bakımlı 2003 Model 206 son mesaja git 2594 0 muzo
konu icon Peugeot 208 (1. seri) 1.5 BlueHdi Yağ Önerisi son mesaja git 11070 3 mustgok
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MARCH EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
bycarisma 2
müslümbaba 1
Ozanrcz 1
osmannn3572 1
onurkilic78 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English