![]() |
|
206'ya Cruise Control (Taktırıyorum) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 6> |
Yazar | ||
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
benim bildiğim 110hp olan bu motor birebir aynı motor kodu da servislerde aynı görünüyor yani fark olduğunu zannetmiyorum...
|
||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
||
![]() |
||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
|
boşverin dostlar.. cc takan varmI ?? noldu son durum nedir?? |
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
evet arkadaşlar biraz geç oldu ama idare edin, geçen cuma günü Göral'a gittim, 206 Quiksilver'ıma Cruise Control taktırmaya, 206'lara takılamayacağını söylediler, elektronik donanım olarak yetersizmiş, taksak bile aracın hızı sabitleyemeyeceğini, sadece ekranda yazısının çıkacağını söylediler. Çok ısrar ettim ama en sonunda "biz de isteriz takmayı ama olmuyor malesef" cevabını aldım. Gittiğimde Göral ziyadesiyle kalabalıktı, daha sakin bir zamanda tekrar gidip taktırıp bizzat kendim deneyeceğim. Çok büyük bir hayal kırıklığıyla Göral'dan ayrılmak zorunda kaldım :(
|
||
![]() |
||
HRMNKY ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
|
Sizin motor 307'dekiyle aynı olması lazım.Biz dizele kolu taktık ama ne yaparsak yapalım çalıştıramadık.Bsi kolun çalıştığını algılıyor ama bunu maalesef motor beynine iletemeyince cc olmuyor.Her türlü şeyi yaptık olmuyor.Zaten dizel 206'ya takan olsa dünyada ilk olacak o şahıs :)
|
||
Peugeot 206 X-Line 1.4 HDI
![]() |
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
yurt dışı forumları araştırıyorum, 206 CC modellerinde Cruise Control standart olan varmış diye yazılmış, araştırmalarım sürüyor...
|
||
![]() |
||
|
http://www.206info.co.uk/Forums/viewtopic/p=91951.html
burada biri 2006 model 1.4 dizel 206'ya cruise takmış, en yakın boş zamanımda Göral'a gidiyorum ve deniyorum, sonuçları mutlaka buraya da yazacağım. Hırs yaptım arkadaş, o cruise control'ü takıcam arabama |
||
![]() |
||
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|
arkadaşlar peki 307 2007 model.. comfort bunda hız sabitleyici var mı.. Sanıyorum ki var ama bir türlü işleve sokamıyorum arızalımı ki acaba :S:S:S:S
|
||
![]() |
||
|
direksiyonun sol arkasında, sinyal kolunun altında, müzik seti kumandasının simetriğinde bir kol olması lazım, bu kol cruise control kolu. Bu kol mevcut ancak devreye sokamıyorsanız bir Peugeot servisi size yardımcı olacaktır, kol yoksa zaten cruise control aracınızda mevcut değildir :)
|
||
![]() |
||
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|
evet kol mevcut arabanın kitapçığından da baktım acaba belirli bir hızın üstünde mi giriyor devreye deniyorum ama omluyor en iyisi servise gitmek..sağolun
|
||
![]() |
||
|
arabanın kitapçığında olan her donanım aracınızda mevcut olmayabilir, benim aracın kitapçığında da JBL müzik sistemi detayları var, ama arabamda böyle bir donanım yok mesela :) cruise control 50 km/h üzeri hızlarda sadece 4. ve 5. (varsa 6.) viteste devreye girer, misal, 55 km/h hızla 3. viteste devreye girmez ya da 40 km/h hızla 4. viteste devreye girmez
|
||
![]() |
||
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
|
arkadaşlar bu konu ne oldu yok mu 206'da taktırıp başarılı olan???
|
||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
||
![]() |
||
|
istanbul'da aradığım 4 servisten aldığım cevapları paylaşıyorum:
yıldırım (k.yalı.) : takmıyoruz yasaklandı. açı (ümraniye): hiçbir 206'ya takılmıyor yeri yok. aktif iriyıl (üsküdar) : takılamaz mümkün değil. parçası bile yok. can (ataşehir) : 164TL kdv dahil fiyatı var fakat devreden çıkmıyor diye takmıyoruz. şimdi kime inanmak gerekli bilemiyorum?
|
||
Fatih Eren (1983)
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
ne güzel hikayeler anlatmışlar (:
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Ben bir özel servisle konuştum, ayın 15'ini bekliyorum. (Maaş dolayısıyla).
Yani 2 gün sonra taktırıyorum. Sonucunu göreceğiz.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
kendim taktırmadım nasip olmadı ama öğrendiğim bilgileri seninle paylaşıyorum.
sadece ekranda sabitlediğin hız çıkmıyor( gerçi dijital km sayacı varmı sende bilmiyorum.)
ayarı değiştirdiğin zaman da ekranda çııkıyor ama çalışmıyor, en güzeli ekranda çıkmatığı şekilde yanlılmıyorsam "tip b" seçilince güzel çalışıyor. 307 var bende onun için söylüyorum inş 206 larda aynıdır.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Dijital km sayacı dediğin ne? Tam anlayamadım. Yol bilgisayarındaki sayaç mı?
|
||
![]() |
||
|
valla dediğim gibi 206 larınkini bilmiyorum ama 307 de böyle bir gösterge var ve işaretle belirttiğim yerde km sayacı var. sizde nasıl bilmiyorum. 307 lerde bu ekrandaki km gidiyor sabitlediğin hız geliyor ama cruise controlu sonradan taktırdığında bu ekranda sabitlediğin hız çıkmıyor diye biliyorum. |
||
||
![]() |
||
|
Bende tek satır ekran var.
![]() |
||
![]() |
||
|
ozaman nasıl olur bilmiyorum belki biraz farklıdır sistemi. 206 olan arkadaşlar yardımcı olur artık (: |
||
||
![]() |
||
|
şu şekilde oluyor galiba? (resim alıntıdır.) şu işi halledelim ya nasıl bişey anlamadım gitti. benim araç 110hplik 307 motoruna sahip sinyal kolunun altında da takılma yeri de hazır niye olmuyormuş anlam veremiyorum? var bi iş bunda ama dur bakalım. taktıranlar taktıracaklar bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum... ![]() |
||
Fatih Eren (1983)
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |