Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gencler, pistlerde görmek isteriz sizleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGencler, pistlerde görmek isteriz sizleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
okankrgz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Nisan - 1982

Durum: Aktif Değil
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 16:55
nasıl biz Türkiyede sıkıntı yaşıyosak tabikide yurtdışında da sıkıntı çekiyorsunuz ama şunuda atlamamak lazım, Türkiyede aracında eksoz olsa bile sana ceza yazıyorlar ki körfez pistini bile kapattılar burada sonrada pistlerde görelim demek olmuyor malesef.. bizde istemeyiz yollarda gazlamayı ama birasda bunu baştaki yöneticilerin bilmesi gerekiyor..
Malesef herşey göründüğü gibi değil yurtiçide yutdışıda Gülme
Yukarı Dön
CIHANGIR_DONMEZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 17:02
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

Bu pistlerde gazlama sloganını da Türkiye'de bazı siteler üstlenip sadece laf olsun diye söylemiştir. Türkiye'de motor sporları ile uğraşmak çoğumuz için çok büyük lükstür. Forum genelindeki üye araçlarına baktığımız zamanda zaten çoğunun hdi olduğunu görebiliriz.
EVETTTTT haklısınız bu konuda dızel traktoruyle benım xs e kafa tutan arkadaslar vardı hatta  quıcklerı fılan boy boyun ayırıomus fılan esas onları pıstlerde gormek ısterızzEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 17:06
patlaklarla ısım olmaz motorınıme kurban ol 
Yukarı Dön
FIRAT.75 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 17:12
e5 ve e6 yetiyorda artıyor bile.
Yukarı Dön
EminÖNAL Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T. MODERATÖR

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 17:22
Amacım Türkiye-Y.Dışı mukayesesi değil veya konuyu uzatma çabası da değil ama okuyunca bazı yanlışlar farkettim.Yanlıştan kastım Türkiye dışında yaşayanlar için yanlış anlayabilecekleri şeyler(Ne kadardır Almanya'da yaşıyorsunuz bilmiyorum ama),dışarıdan bakmakla içinde olmak arasında gerçekten fark var dediğiniz gibi.

Ben esnaf olduğum için kendi açımdan değerlendiriyorum.(üzülerek)

"Arkadaslar, Almanya da KDV %19 ve 25 yapmanin yollari araniyor. Isvicrede zaten %25 kuzey ülkelerinde vergi oranlari %80ler civarinda."
Türkiye'de KDV oranı %18.ama bu %18 sadece KDV.buna ilaveten; telefon faturalarımızda %25 özel iletişim vergimiz,Kira kontratları-sigorta ve bağ-kur ödemelerimizde %20 stopajımız,ithal ürünlerde %20 oranlarında Gümrük vergimiz mevcut.Örnekler çoğaltılabilir.Dolayısıyla "Dünyanin nerdeyse en az vergi verilen ülkesinde yasiyorsunuz." teziniz bence yanlış. 

"Buradaki hayat standartlari, Türkiye ile asagi yukari ayni, hatta bazen daha kötü."
Bu cümleyi oradaki insanların standartlarını bize göre çok yüksek tutmalarına bağlıyorum. 

"Buradaki insanlarin tek farki, oturup sikayet etmek yerine care-cözüm aramalari."
Bahsettiğiniz ülke Türkiye burada hak-hukuk-çare-çözüm arayanların şuanki durumlarını yakın tarihimizden yaşınız itibariyle sizin daha iyi biliyor olmanız gerekir diye düşünüyorum.(Ama ne zamandır Yurtdışındasınız bilmiyorum)

"Örnegin her Alman illaki 2 hafta ister yurt ici, ister yurt disi tatile gider. Maasi bu 2 haftalik tatile yetmedigi icin, hafta sonlari veya aksam isten ciktiktan sonra ek is yapar, ek isten aldigi 200-300 eurodur."
Farkı burdan bile anlamak mümkün.Oradaki işçilerin sadece "ek iş"ten aldığı ücret Türkiye para birimiyle burada bahsettiğiniz haftanın 6 günü,günün en az 8 saati çalışan işçilere bizim tabirimizle "asgari ücrete" eşit.

Yani burada vatandas devletten hic birsey beklemiyor,
Artık bizde beklemiyoruz en azından bu hükümetten 
Size anlatilan masallara göre ( yahu yazin izine gelen gurbetci size temizlik isinde, cöp toplamada ya da vasifsizlara verilen, hertürlü isi yaptigini söyler mi ? ) Bakmayin altindaki arabaya, 5-10 senelik borc ve borc bitene kadar ek is yapmak zorunda.Türkiye bankalarının dağıttığı kredilerde ihtiyaç kredisinden sonra araç kredileri geliyor.

Baska bir konuda yazdigim gibi ( sigorta-kasko fiyatlarinin yüksekligi) sizin sikayet ettiginiz miktari 3 -4 ile carpin, aylik gelirler Türkiyeden 3 -4 kat fazla da degil ayrica. Izmit Körfeze gidis -dönüs benzin parasini dert edenler, misliyle fazlasini araclarinin görüntüsüne ( teknik donanimi cogunlukla tehlikeye sokacak sekilde) harcamislar-harciyorlar.Bu tamamen az önce bahsettiğim olay.bizim para birimimizle ordakilerin maaşı 3-4 katı

Forumda doktor ve mühendisler de oldugu icin örnek vereyim. Almanya da uzman doktor maasi ( 5-10 senelik is tecrübeli) 4- 6.000 Eurodur, mühendisler icinde Doiktora yapmislarin aldigi maas ( 5-10 senelik is tecrübeli 3.000 - 4.000 euro) ortalama 5.000 euroya Türkiyede bir uzman calismaz. ( Devlet hastanelerini bana örnek vermeyin, aylik 20.000- 30.000 TL kazanan uzmanlari sizler benden daha iyi biliyorsunuz.Doktor sana ne kadar maaş aldığını söylesin bir karşılaştır derim.

Buradaki yasam kalitesi 90 li yillardaki gibi degil. Buna ragmen ( maaslar son 10 senedir tek cent artmadigi gibi reel olarak %50 düstü), adamlar ek is-isler yaparak hem gecinmeye hemde hobileri icin para-zaman buluyorlar.Burda da memur 6 dan sonra pazarda simit satıyor,bütün öğretmenler milli eğitimden gizli dershanelerde çalışıyor veya özel ders vermeye çalışıyor.

Siz gercekten bu ise basladiniz da yardim mi bulamadiniz, zamaniniz mi yok ? sikayet etmekten cözüme vakitmi kalmiyor? Türkiye'de Çözüm aramanın karşılığını çoğumuz biliyoruz maalesef

Tekrar ediyorum bunları yazarken amacım Türkiye-Y.Dışı mukayesesi değil veya konuyu uzatma çabası da değil unuttuklarınızı veya bilmediğinizi düşündüğüm şeyleri söyledim/hatırlattım.
Kusurum olduysa affola
Saygılar..
A3

Yukarı Dön
CIHANGIR_DONMEZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 19:24
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

patlaklarla ısım olmaz motorınıme kurban ol 
motorınmıı nhuauhahuaushas KIRSAL MOTORIN EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed 
ben 106 ya  106 demem 106 patlak olmayıncaa   AlkışAlkış
Yukarı Dön
Carmania Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Haziran - 1982

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 20:15
Xyzcom arkadaşım burası Türkiye paranızamı kıyamıyorsunuzda pist işlerınde yoksunuz dıyorsunuz..
Evet aynen öle kıyamıyoruz yada kıyamıyorum , eskıden bu iş için araştırma yapmıştım bi hayalim vardı oda rallici olmak , ama arastırdım ve bakdımki rallici olmak bizi aşaR..
Konu tabiki para xyzcom kardeşim parayı veren kursunada gider eğitiminide alır sen yurt dışıyla burayı bir kefeye koymuşsun burada benim tek bildiğim ara sıra ugradığım yer var oda pendik cep
Burada insanlar bir araya gelır tanıdık tanımadık farketmez muhabbetler sadece arabalardan olur ve dişine guvenen alır arabasını  yola çıkar ve kalkış yarışı yapılır.. Bizdeki pistler suanda böle BİLGİN OLSUN :)
Yukarı Dön
FIRAT.75 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 20:26
Orjinalini yazan: Carmania Carmania Yazdı:

Xyzcom arkadaşım burası Türkiye paranızamı kıyamıyorsunuzda pist işlerınde yoksunuz dıyorsunuz..
Evet aynen öle kıyamıyoruz yada kıyamıyorum , eskıden bu iş için araştırma yapmıştım bi hayalim vardı oda rallici olmak , ama arastırdım ve bakdımki rallici olmak bizi aşaR..
Konu tabiki para xyzcom kardeşim parayı veren kursunada gider eğitiminide alır sen yurt dışıyla burayı bir kefeye koymuşsun burada benim tek bildiğim ara sıra ugradığım yer var oda pendik cep
Burada insanlar bir araya gelır tanıdık tanımadık farketmez muhabbetler sadece arabalardan olur ve dişine guvenen alır arabasını  yola çıkar ve kalkış yarışı yapılır.. Bizdeki pistler suanda böle BİLGİN OLSUN :)

çok daha zevkli hatıralar bırakmaz mı merter mc gibi GülmeGülme
Yukarı Dön
TheEchoes Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 21:55
güncel konudan bahsedelim biraz da
almanya da kırmızı etin kilosu kaç euro? benzinin litresi kaç euro? hiç alo demeseniz bile sabit ev telefonunuzun aylık faturası kaç euro? kışın ortalama aylık ısınma faturanız kaç euro? aylık ortalama elektrik faturanız kaç euro? devlet üniversitelerinin yıllık harcı kaç euro? 1 kg normal buğday ekmeği kaç euro? en önemlisi ortalama bir işçinin aylık ücreti vergiler şunlar bunlar kesildikten sonra net eline kalan para kaç euro?

Xyzcom bu sorulara net cevaplar vererek bizi tekrar aydınlatırsan belki halimize şükredecek birkaç bir şey yakalamış oluruz
Cennette huriler varmış, kara gözlü;

İçkinin de ordaymış en güzeli.

Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz:

Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili.
Yukarı Dön
TheEchoes Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 21:58
ayrıca şu da varki evet bu forumdakilerin gelirleri senin daha önce başka bir başlıkta bahsettiğin gibi bir peugeot a binecek kadar yeterli olabilir ama burası kesinlikle türkiye genelini yansıtmıyor. bir çok arkadaşın veryansını kendisiyle ilgili değil ülkenin genel ekonomik durumuyla ilgili
Cennette huriler varmış, kara gözlü;

İçkinin de ordaymış en güzeli.

Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz:

Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili.
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 22:02
konunun başlığı ile içeriği birbirinden tamamen zıt. xyz bey ne zaman konu açsa , sonu Türkiye-Almanya kıyaslamasına gidiyor. tadında bırakalım.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
fourus_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 22:12
arabamız çok kıymetlidir,gözümüzden sakınırız ama biz istedikten sonra da bütün yollar pistimiz alayını tokatlarız .GKN 4
Yukarı Dön
Long Beach Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 22:54
Orjinalini yazan: TheEchoes TheEchoes Yazdı:

güncel konudan bahsedelim biraz da
almanya da kırmızı etin kilosu kaç euro? benzinin litresi kaç euro? hiç alo demeseniz bile sabit ev telefonunuzun aylık faturası kaç euro? kışın ortalama aylık ısınma faturanız kaç euro? aylık ortalama elektrik faturanız kaç euro? devlet üniversitelerinin yıllık harcı kaç euro? 1 kg normal buğday ekmeği kaç euro? en önemlisi ortalama bir işçinin aylık ücreti vergiler şunlar bunlar kesildikten sonra net eline kalan para kaç euro?

Xyzcom bu sorulara net cevaplar vererek bizi tekrar aydınlatırsan belki halimize şükredecek birkaç bir şey yakalamış oluruz

Evet tadinda birakalim ama sorulara da cevap vereyim müsadenizle.

Almanyada kirmizi etin kilosu ; 7-20 euro arasi. Fark büyük sehirle kücük yerlesim birimlerinde farkli. Büyük yerlesim birimlerinde ucuz.

Hic alo demesem bile ayda telefon faturasi 25 euro.

Kisin isinmaya (d.gaz kullaniyorum ) tek odayi istiyorum 12 m2 .Evin hepsi zaten 40m2 ve senelik 750 euro d.gaz parasi veriyorum.

Ortalama degil size kurusuna kadar söyleyebilirim, elektrik faturasi burada sabit ödenir. Ben aylik 80 euro ödüyorum. Tv yi haftada ortalama 3-4 saat seyrediyorum, banyomda sofben veya sizdeki gibi kombiler yok. Sicak su icin mini sofben kullaniyorum elektrikli.

Devlet üniversitelerinin sömester basina 500 euro harci var. Bir ögrencinin aylik sadece harc harici kitap vs. icin 200-500 euro arasi cebinden öder.

1 kg bugday ekmegi 1-3  euro.

Burada asgari ücret olmadigi icin (yasal olarak yok ) Bekar birinin eline gecen vergilerden sonra 800 -1200 euro arasi.

Ev kirasi , yerine göre (kücük yerlesim birimi veya sehir ) 300 - 600 euro. Sizin oturdugunuz evlere benzemez, 15m2 ile 30 m2 arasi büyüklükte bu verdigim kira bedelleri.

Sabit giderler :

Ev kirasi ( ortalama 20-40m2) 400 euro
Elektrik  aylik :           80 euro
Su+cöp+diger aylik :   50 euro
Isinma aylik :              80 euro ( 12 ay boyunca ödenir sadece kisin degil)
Ulasim aylik :             150 euro

Toplam aylik sabit gider : 760 euro

Arabasi olmayan ve bekar 1 kisi icindir bu saydiklarim. Arabasi olan aylik 200-300 euro (sigorta+vergi+diger giderler )

Aylik ortalama gelir 1200 eurodan cikalim : 440 euro , daha yiyecek icecek temel gida maddesi almadik
ekmegin kilosu en ucuz 1 euro ( 1 haftalik naylon torbanin icinde, yani size göre bayat). Taze citir citir ekmek isterseniz kilosu 4 euro. Penir kilosunu bilemem biz 100-200gramlik paketlerde aliyoruz. 100 grami 2-10 euro arasi- Zeytinin kiloso 8-10 euro.

Gelde gecin bakalim, aylik her zaman 200-300 euro acik kalir. acigi kapatmak icin sikayet ederek harcanacak zamani gece veya hafta sonu temizlik isinde geciriyor millet. Ister ögretmen olsun ister polis. Polisler ek is olarak hafta sonlari, mesai denk geldiginde özel güvenlik sirketlerinde veya disko-bar gibi yerlerde kapicilik yapiyor.

Ben sabahin 5inde kalkip, tarlaya buz gibi havada elma toplamaya da gittim, geceleri cam silmeye de.

Calismak legal olduktan sonra burada nedense ayip degil (!) Tanidigim bir cok üniversite ögrencisi , okul masrafini cikartmak icin limandaki depolarda hamallik yapiyor, zengin olan okul arkadaslarida biliyor, hocalari da. Hocalar da ek is yapiyor cünki.

Ben polisim, bilmem ne mühendisiyim diyipte is begenmemezlik yapmiyorlar. Baska sans yok cünki.

Dekan dahi bisikletiyle gidip-geliyor, otobüse biniyor. Parasimi yok ? tabiiki var ve sikayet edecegine , cözüm yolu ariyorlar her daim.

Ben her konuda Almanya - Türkiye karsilastirmasi yapmiyorum, velev ki yaptim, hep Türkiyenin daha olumlu olduguna dairdir. Ben yaklasik 10 senedir burdayim, kendi isim olmasina ragmen, yeri geliyor ek ise gidiyorum. Is ne olursa olsun ve kazandigim paranin yarisini vergi olarak ödüyorum.

Asgari ücretin azligindan yakinanlar saniyorum asgari ücret ile gecinmiyorlar. Is sahibi olupta yanlarinda calistirdiklari insanlara ne kadar maas veriyorlar ?  hangi gelir üzerinden sigorta pirimlerini yatiriyorlar ? yatiriyorlar mi?

Rafet el Roman burada su tesisatcisiydi ve hic bir zaman da isini-meslegini kücük görmedi ve saklamiyor da. Onun maasi da 1200 euro civari idi merak etmeyin.

Konu gencleri pistlerde görmek istiyoruz idi, evet nerelere geldi.

Bosa enerji harcadik sanirim ( her zaman oldugu gibi) zaman en kiymetli hazine. Bizlerde (Türkler) hazine sahibiyiz, ve miras yer gibi yiyoruz .

Ya sorunun bir parcasi oluruz ya da cözümün.

Zaten epey uzun yazi oldu ki, okunmasida vakit alair ( vaktini aldiklarimdan özür dilerim)

Google'dan bir zahmet arayip bulun " avucumdaki kelebek "

Eger siz yasamasini isterseniz kelebek yasar, yok istemezseniz ölür.

Konu ile alakasi yok ama ;

Bu gün lastik degistirirken bijonun biri koptu (zaten hepsi 3 tane )Dil Çıkarma

Tamircinin önünde hemde, ona yaptirmaya kalksam en az 50 euro isteyecek, bende kendim nasil hallederimin yolunu, düsündüm tasindim ve buldum ( yok, kanakla parca ekleyip cikarmak degil, bende kaynak makinasi yok ) ama bende matkap var, civataya delik acip, dis cekip baska bir civata ile cikaracagim , bana maliyeti 3 euro "dis klavuz" alacagim.

Düzenleyen xyzcom - 30 Nisan 2010 Saat 22:58
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 Saat 23:01
herkes bi düzen tutturmuş gidiyor işte. her ne kadar iki tarafta şikayetçi gibi görünse de kimsenin mekanını ve düzenini bırakıp gittiğini görmüyoruz.

pistler de yollar da boş, canı isteyen çıksın. Almanya ya gitmek de zor değil, Türkiye'ye dönmek de. 3 sayfa paylaşım yeter sanırım.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 326 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 216 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14511 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17140 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 427 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 775 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5177 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2898 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4858 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 549 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8238 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1046 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1216 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 716 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5870 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 745 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 526 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1194 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 738 0 Kübra
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English