![]() |
|
Rölanti titreme ve devir saati oynaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynen hocam 4-5 tane ustaya gittim boğaz kelebeğinden dediler. napcaz dedim, kimisi değişcek diyor, temizlik olmaz diyenlerde var içine sprey sıkanda. kafalarına göre takılıyolar. bende alıştım böyle kullanıyom. hava soğukken 3-4 dk ısıtmak iyi geliyor son zamanlarda bunu çözdüm :)
|
||
206 1.4 feline 2006 model
|
||
![]() |
||
sivasli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
|
Bugun bogaz kelebegini arkadasla temizledik balata spreyiyle baya pislik gorunuyordu simdi belli miktarda duzen var ama hava filitresinin yaninda kirik gördük daha once yapistirilimis üstüne basinca rolanti duzensizligi daha düzgün oluyor simdi onun tamirine veya degistirmesine bakacaz sonucu gorecez ona.gore yazarim
|
||
![]() |
||
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
|
benim hava filtresinin kutusuda kırıktı,siyah silikonla yaptırdım ama değişmesi gerekiyor. sanırım devirdeki problem onda da olabilir.
|
||
|
||
![]() |
||
avangard ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2017 Konum: bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
aynı problem bende de vardı. Bosch car service'e gittim. Orada beyni söküp tamirciye gönderdiler bir de bobinlere giden kabloların temizliğini yaptılar. Söylediklerine göre beyinde hiçbir arıza yokmuş. Genel temizlik ve bakım yapılmış. Şu an rölanti veya stop etme ile alakalı hiçbir sorunum kalmadı. Yaklaşık 100 km'dir biniyorum.
|
||
![]() |
||
sivasli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
|
Hocam bende simdi bunla alakali mi bilmiyorum ama acik hava filitresi var ve onun orda kucuk hava filtresi ucu gibi bisey var ici yag doluyor ve motora yag akiyor oradan foto eklemeyi bilmediğim icin ekleyemedim normalde boru hava filitresinin icine takili baska fotolara baktim benimki disarda ve ucunda sacma bisey takili bilen varsa cvplarsa sevinirim
|
||
![]() |
||
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
|
O boru karter havalandırması hocam.motorda oluşan yağ buharını hava ile karıştırıp manifolda gönderip yanmasını sağlar. O filtre sıkıntı değil açık hava filtresi takınca o şekilde küçük krank filtresi takanlar var. Fakat onun filtre borusundaki yeri açık kalırsa araç düzensiz çalışır. Hava filtresinden motora kadar kırık delik vs olmamalı. |
||
![]() |
||
|
Fakat o hava filitresine bagli degil oyle ortada bosta ve ondan yag motorun üstüne akiyor, hortum zaten motor blogundan geliyor ama ucun takili olduğu bi yer yok bi ucunu bantla falan tikamislar gibi o normalde ucu hava filitresine takili olmasi lazim degil mi?
|
||
![]() |
||
aykutbayram1996 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2017 Konum: izmir karabagla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykutbayram1996
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kardesim titremeyi cok hissediyosan motor icerde gibi calisiyosa motor kulaklarinda yapar devirl dalgalanmasi rolanti motoru bogaz kelebeginden yapabilir bakilmasi gerek .
|
||
![]() |
||
|
Aslinda rolanti motoru ve map sensoru degistirdik bisey degismedi sonra bogaz kelebegini temizledik baya duzeldi ama motorun icinde cok yag var acik hava filitresinin orda sacma sapan bi duzenek var motora hep yag akitiyor foto ekleyedigim icin anlatamiyorum :(
|
||
![]() |
||
kilic46 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2016 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
|
Kardeşim benimde yağ buhar hortumundan sıkıntı var oradan yağ çıkartıyor. Ustalarla görüştüm oradan birşey olmaz diyorlar ama oluyor oradan tüm motoru zamanla yağ ediyor. Sonra keçeden olabilir gel bakalım diyorlar. En son ben kelepçe aldım iyice sıktım yağ buharı çıkacak yerleri birde bantladim. şimdi bir sıkıntı yok.
|
||
![]() |
||
|
Hocam bisey olmaz diyorlar ama oluyor hava filitresinin altinda bi dunya parca var hepsine yag akiyor illaki bozulacak ordaki sensorler falan zaten ordaki parcalari degistirdim yine hep yag olmus heryerde zor galiba usta bulmak ben en son ankarada komple yaptırma dusunuyorum orda saglam yer var diyorlar
|
||
![]() |
||
ozan.JDM ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
|
Arkadaşlar cümleten hayırlı akşamlar bende 106 quık var araçla yolda giderken biraz gaza yüklenince 2000 3000 devir arası motor arıza lambası yakıyor neden kaynaklı olabılır bu bide arabayla dur kalk yaparken benzin eksikliği oluyo yani kalkarken arabaya inçe gaz vererek kalkış yapıyorum benzin filtresi yeni Büjiler eski acaba kalkış sorunu benzin pompasından olabılırmı 3 aydır 30 tl ilk benzin alıyorum ara ara yardımcı olursanız sevinirim varolun
![]() |
||
ozn12
|
||
![]() |
||
|
Bence kesinlikle saglam yer bulup bilgisayarda kontrol ettir ben onu basta yapmadim bosuna 2 parca degistirdim deneme yanilma calisan ustalar var.Ama benzin pompasina bana bizim usta ilk calistirista zorlaniyordu gaza basmadan calismiyordu o zaman söyledi zaten sonra oda ordan cikmadi
|
||
![]() |
||
ozan.JDM ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
|
Valla hocam bilemedim bende napıcağmı masrafta etmek istemiyorum boşuna araba ilk marşta alıyo sıkıntı yok ama yolda giderken kalkışta felan kesiklik oluyo gibi yarın ilk işim bilgisayara bağlatıcam
|
||
ozn12
|
||
![]() |
||
|
Saglam elektronikciler bile bilgisayardan buluyor zaten kendin ugrasip bulamazsan hem zaman hem para kaybi bana parcalari aldirdilar sonrada orjinal olmadigi icin calismiyor dediler sorunlar ise bilgisayarla adaptasyon yapınca çözüldü insallah senin usta ugrastirmaz
|
||
![]() |
||
|
arabayı 1 haftadır benzinle kullanıyorum, devir ve stop etme sorunu tamemen gitti. araba kendine geldi. yağ gibi akıyor mübarek
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Senin adına sevindim bakalim darisi bizim başımıza ama benimki 206gti bu fiyatlarla benzinde binmekde masraf:)
|
||
![]() |
||
|
Tekrardan merhaba benim arabada sorun beyinde cikti daha once acilmis duzgun kapayıp silikon cekilmemis oda icine hep su dolmus pas falan olmus temizledik duzelmedi
48p.10 modeli beyin lazim bulma konusunda sitelere baktim pekde bisey cikmadi Yardimlarinizi bekliyorum |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
geçmiş olsun kardeşim. hayırlısı bir arayıp görüşün isterseniz. |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
|
Tsk ederim arayalim bakalim herkes farkli fiyat istiyor acikcasi kim neye tutturursa satiyor. Çok canım sıkıldı ağız tadiyla binemedim
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |