Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aydınlatma projelerim.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aydınlatma projelerim.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 7>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
xdesign_206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı xdesign_206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 Saat 16:57
Çok başarılı çalışmalar emeğinize sağlık.
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2013 Saat 21:46
Niğde ilimizden bir arkadaşımızın Focus 3 farları geldiğinde gerçekten son derece kirli bir far ile karşılaştım.Buradan ikaz ediyorum sakın far içine her hangi bir sıvı ile yıkamayın yıkatmayın.

Farlar orjinal D3s bi-xenon visteon mercek mevcut.Lakin H1 xonon ampule h7 ampul yuva kılıfı yapıştırılıp ampul reflektöre yanşık şekilde takılmış ve Visteon mercek plastik bir ürün olması neticesinde 2 mercekte kullanılamaz hale gelmiş.

Mercekler Valeo bi-xenon mercek,D1s Osram 4300k ve Gen4 balast ile yenilenerek monte edildi.Mercek montajı resimi çekmiştim ama nereye kopyaladım bulamadım veya çekmedim inanın hatırlamıyorum. :biggrin: Gündüz farı için role devresi ile kontak açılınca yanacak ve park açılınca kısılacak hale getirildi.Elektirikci arkadaşa tarifimle kapılar açılıncada yanması için minik bir tarif ile buda yapıldı.

Farın dağılmış hali.

Çerçevenin zımparalı hali.

Boyanmış ve idarelik birleştirilmiş hali.

Farı toplarken bütün parçalar el ile yıkanarak temizlendi silindi.Günüdz ledinin plastikleride dahil.Buda gündüz ledinde kullanılan led.Ayrıca gündüz ledinin duvar resmide bu.

Farların toplanmış hali.

Valeo Bi-xenon Gen4 takım ile far ayarından sonra yakın plan duvar resmi.

Araç üzerinden görünüm.

Diğer resimler benim resim sitesindeki resim gösterme limitim dolduğu için görünmüyor.en kısa sürede düzelteceğim.
Yukarı Dön
fatihgg Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı fatihgg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 Saat 13:28
vallahi çok güzel çalışmalar bunlar ellerinize saglık,maşallah..
2003 307 1.4
2008 Leon
Yukarı Dön
elestern Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı elestern Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 Saat 22:35
hocam pejolara ne zaman el atcan :)
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 Saat 22:50
Orjinalini yazan: elestern elestern Yazdı:

hocam pejolara ne zaman el atcan :)

+85 müdür haklı ilk fırsatta 307 ve 206 yapıp resimlersen siparişlerin tavan yapar demedi deme..Tongue
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
elestern Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elestern Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2013 Saat 18:46
bende 2002 206 farları var çizgili camı olanlardan onları adam edip ilginç bişiler yapmayı planlıyom da nası yapılır bilmedime yatıyo  bi ara maliyet olayınıda araştırmam gerekçek :)
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2013 Saat 21:06
Bana projesi olan arkadaşlarım gelipte yapalım dediklerinde elim değmiş olacak.Big smile

Çizğili cam yerine aynı kalıpta pleksi yapılması lazım.Ancak o şekilde işe yarar.Pleksi cam maliyetide biraz tuzlu olabiliyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2013 Saat 22:38
Rabbimin izni ile Çanakkale ilimizden bir arkadaşımızın geçen ay sonunda tamamladığım 2007 Mondeo Mk3 farlarına mercek modifiyesi ve Angel halka çalışmasından kareler.Araç üzerinde resimleri bekledim ama iş yogunluğu vesaire gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.

Farların merceklerin daha önce sökülüp temizlenmeye çalışılmış.Mercekler tekrar takılırken ayarlarıda bozulmuş.Eski minik mercekler sökülüp Eski tip Hella bi-xenon mercekler takıldı.D2s ampul takımı aracın orjinalinde olan sistemdi aynen kullanıldı.

Mercek değişiminden sonra.

Angel halka yapılmaya karar verilmişti Mondeo farının yapısı tam halka Angel için uygun bir yapı değil bende uyacak haline en yakınını yapmaya çalıştım.Kullanılan ledler 60ma lik ve her biri 30 lümen civarında olan günışıgı tonunda ledler kullanıldı.

Ledler power led sınıfından olduğu için birazcık sogutma için lehimleme yapıldı.Ledler ısı oluşmaması için ve ömür uzaması için yüzde 60 performans ile çalıştırıldı.

Halkaların montajından sonraki görünümler.

Büyük halka mecburen mercek şapkasına monte edildi.Elimden geldiğince montajına çok dikkat ettim.Halkalar vidalar ile sabitlendi ve dip kısımdan silikon destegide verildi.
Mercek şapkası Bmw mercek şapkası ve orjinal temiz kromlu olarak kullanıldı.

Halkaların yanar haldeki görünümü.Araç üzerindeki resimler geldiğinde bilahire ekleyeceğim.

Ayarsız duvar resmi.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2013 Saat 20:29
Focus F1 aracı için yaklaşık 2 ay önce yapım için karar verdik ve sonrasında işlemlere başladık.Rabbimin izni ile ufak kusurlarımla bitirdiğim çalışmada Farlar çift mercekli oldu.Kısa hüzmelerde yeni nesil Hella,uzun hüzmede yeni nesil servo motorlu clear lensli Bosch mercegin moptor sökülerek perdeside uzun hüzme konumunda sabitlenerek montajı yapıldı.Angellar Bmw den çıkma ve beni en çok led montajı aşamaları uğraştırdı.Angel için oldukca fazla uğraş verdim ledler tam tepeye monte edilmesi zorunlu olduğu için temiz görünmesi için uzun denemeler yaptım ve en son hali böyle oldu.Ledlerin her biri 50 lümenlik yarım watt ledler ben hali ile kısık kullandığım için yaklaşık 130 lümen falan ışık güzü var.
Bilin bakalım halkanın tepesindeki parça nerede kullanılıyor?

Kullanılan balastlar uzun ve kısadada Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul.

Son olarak tek sorunumuz arka kapagı.Bayram sonrası onuda hallediyoruz.

Sinyallerde 6 adet Amber renkte led kullanıldı.Oldukca güzel sonuç aldık.

Resimlerle aşamalar.

Mercek montajı sonrası görünüm.

Bmw Angel halkanın son haline gelmiş durumu.

Sinyal içine sogutuculu olarak takılmış ledlerimiz.Camı takılınca camdan ledler güzel yansıma yapıyor.

Farın arka kısmından bir görüntü.

Farın toplanmış halleri.

Angel halkaların görünüşü.

Araç üzerinde gece çekilmiş resmi ve duvar resimleri.

Videomuz

http://img40.imageshack.us/img40/9051/cz4pxitjjwjsvhteiaoxnq.mp4

Aksilik olmaz ise çok yakında Golf 4 ledli ayna sinyali,Focus 2.5 gündüz ledli,bi-xenon mercekli çalışmamı paylaşacağım.Bu çalışmalarıda bu süreler içinde başladım ve son derece güzel deneyim sahibi oldum.Bana gösterilen sabırdan dolayı Rabbim razı olsun.

Düzenleyen oktay toker - 09 Ekim 2013 Saat 11:48
Yukarı Dön
TuNeR_32 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı TuNeR_32 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 Saat 00:33
bir farın maliyeti ne kadar oluyor 206 farlarını mercekli angelli yaparsak
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2013 Saat 22:51

Araç üzerinden resimler.

Angel resimleri bayram sonrası eklenecek.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 Saat 21:12
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 Saat 23:53
Ankara'dan bir arkadaşımızın Golf4 aracı için oldukca uzun süren ama genelinde arge ağırlıklı olarak vakit harcayarak Ledli ayna sinyal çalışmasına Rabbimin izni ile resimlerdeki gibi bir çalışma ile noktaladım.Pleksiye hali ile fabrikasyon gibi  lazer kesim ve iz verdirme yapılamıyor.Testere veya buna benzer kesiciler ile açılan izler işlenmemiş şeffaf halde ve mm'lik ölçülerde yapılamadığı için istenilen ışığı almak son derece zor bir işlem.Ben nasıl işlerim ve led ışıgını yayabilirim yada doyurucu ışık alabilirim diye çok uğraştım ve bu şekilde pleksiye ışık dağılımı biraz olsun daha iyi yayılıyor hemde istediğim kadar led yerleşimi yapabiliyorum istenilen ışık şiddetinide elde edebiliyor oldum.
Pleksiyi tabakadan istediğim ölçüde kestirdim.Ledlerin her biri 150 ma ve 50 lümenlik yarım watt Edison power led.4 erli seri ve paralel bağlantı ve direnç ile çalışır hale getirdim.Sinyal için beyaz led üzerine turuncu kagıt keserek yerleştirdim ve oldukca güzel tonda renk elde ettim.

Şekil olarak mercedes pleksi ayna şeklini örnek aldım.

Sonuç olarak Pleksiye yaptığım her iz aralarına led yerleştirdim ve tatmin edici ışık aldım.Ledin görünümlerinide çok ince bir tabaka halinde pleksiyi boyadım ayna ile bütün haline geldi.Ayna dolgu macunu ile komple düzeltilip zımparalanıp tekrardan güzelce boyanacak.

Videomuz.

http://www.youtube.com/watch?v=xGXqVMYAQJ8
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 Saat 21:24
Aynalardaki pleksi çıkkınlığı etrafına dolgu macunu dolduruplup güzelce yeniden boyandı ve araç üzerine monte edildi.

Sinyal videosu.

http://youtu.be/oNSM7esKWsY
Yukarı Dön
KIZILASLAN Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı KIZILASLAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 Saat 22:12
AYNA OLAYINA BİTTİM VALLA SÜPER OLMUŞ 307 YE NE KADARA MAL OLUR BU AYNA ÇALIŞMASI
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 Saat 22:35
Hocam sizin yer mekan neresi bir gün ziyaret etmek isterim ankaradasınız galiba
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 Saat 22:48
Abi sen cok iyisin ya. Cok basarılı calısmalar. Bu tarz seyleri isleyebilmek ve orjinal parcalara, bozmadan uygulamak büyük ustalık, emek ve sabır bekler. Basarılarının devamını dilerim. Sen iyi bir ustasın.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 00:33
Her far için açma şekli bazen değişiyor genelde ısı yöntemi kullanarak silikon yumuşatılıp açılıyor.
Yukarı Dön
ersin025 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı ersin025 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 01:00
helal olsun hocam ellerine sağlık
Yukarı Dön
dream Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 09:29
Oktay abiii... Bak forumda ki bütün pugçular toplanıp sana siyalli ayna yaptırıcaz. Grup indirimi istiyoruz abi EmbarrassedEmbarrassed
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 7>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 92 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 376 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34756 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103888 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 633 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 30334 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53180 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1072 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17457 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 641 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 436 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 396 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16923 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1112 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 577 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3909 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1046 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3182 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34665 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 2038 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Fatih4624 1
Mehmetx 1
ersin61 1
elbir55 1
heavyburak26 1
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English