![]() |
|
kazıklanmışım haberim yok :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben de baktım şimdi...ben 2012 de kaza yapmıştım...çarpma diyor...bir de 2008 d yapılmış..360 tl diyor...neden sadece 2008 ait fiyatı gösteriyor 360 tl diyor anlamadım...
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşağıda kanunların bazı bölümleri var , ve yararlanabileceğiniz adresler ki karşı taraf avukat diyorsunuz daha iyi anlaması lazım bunları .. http://www.hukuki.net/showthread.php?99327-Bilmeden-Km-si-dusurulmus-arac-satin-aldim-ne-yapmam-gerekir http://93.187.202.7/showthread.php?87859-Bilmeden-Km-si-dusurulmus-arac-aldim-noter-satis-iptali-olur-mu http://haber.gazetevatan.com/ikinci-el-aracta-kilometre-dusurmeye-dikkat/418532/1/Haber 7. Alıcının seçimlik hakları
a. Genel olarak MADDE 227- Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir: 1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme. 2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme. 3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme. 4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme. Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır. Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir. Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir. Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir. |
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
peki üstünden zaman geçtiyse bunu nasıl ispatlayacaz?dün okuyunca okulda arkadaşlara anlattım araçları sorguladık(benim ki hariç eğer mahkeme yolu varsa yada satmadan önce sorgulayacam eğer kazığı yediysem şimdiden moralim bozulmasın,millete yalan söylemeden satarım ) 1 yıl önce 104 binde alınan focus 2010 da 210 binde muayneye girmiş geçen sene km bilgisi verilmiyordu şimdi nasıl ispatlayabiliriz adam ben düşürmedim derse yada mahkeme sürecinde kanıt olarak ne gösterebilir?
Düzenleyen elsoberano - 01 Mart 2013 Saat 11:36 |
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
atlasbm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
işin kanuni boyutunda sanmıyorum ki bişey yapılabilsin. ne noter satış senedinde ne ruhsatta şu km de sattım aracı diye bir kaide yok. dolayısı ile ben şu km'de sattım aracı dediği anda eliniz boşa düşüyor. tek kanıt ilan sitesinin ekran görüntüleri olabilir ama o da ne derece kanıt yerine konur bilemiyorum.
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
6 ay bir yıl önce olan ilana ulaşmak heralde imkansız .valla 3 kuruş için beddua alan kendisine küfür ettiren,insanları kandırmayı meziyet bilenlere ne demeli bilmiyorum
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
Aracın Sahibinden v.b sitelerde ilanı varsa mahkeme kararı ile eski ilanlara ulaşabilirsin.
|
|
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Ya arkadaşlar bu işte bir saçmalık var plakadan sorgulatınca hasar var diye gözüküyor. Ama şasi No ile motor No ile tramer kaydı yoktur diyor. Plaka ile sorgulattım ama km bilğisi gelmedi sadece hasar çarpma bilğisi geldi.
|
|
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Geçmiş olsun arkadaşım..
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
4 tl almalarına karşın aracın neresi Kazalı neresi değişmiş onunla ilğili bir bilği yok ve kaza raporunun numarası falanda yazmıyor. İkinci olarak şase ve motor No sorgulama yaptım bı sefer kayıt yok yazdı bı nasıl bir çelişki nasıl bir saçmalık anlamış değilim. Plakadan gözüken çarpma olayı şase No ve motor No ile gözükmüyor. Ve 2 Tüv Türk muayene km ile gelecek denilen bilgi gelmiyor. Yani sistem çok saçma ve kayıtlar bence düzgün işlenmiyor güvenmemek gerek. En sağlıklı bilgi herhalde varsa emniyette bir tanıdık onun aracılığı ile plakadan sorgu şase sorgu yapılması aklımada başka birşey gelmiyor. Yada sıfır araç almak gerekli
|
|
|
|
![]() |
|
atlasbm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
yanlış hatırlamıyorsam 2012 sonrası yapılan kaza tutanaklarına internetten erişebiliyorsunuz.
http://www.sbm.org.tr/?p=application&objectId=22 bu linkten herne kadar benim araçta bişey görünmese de :( |
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
dikkatli olmak gerek araç alırken. geçmiş olsun hocam..
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
arkadaşlar şimdi Tüvtürk'teki muayeni yapan vatandaşlar km'ye dikkat etmeden rasgele yazıyorlar benim başıma geldi bu olay benim daha önceki aracımda km bilgisi 680 000 bin geliyordu yani araba değil uçak resmen neyse dediğin gibi birisi aradı küfürler yağdırdı dalgamı geçiyorsun 150000 bin dedin 680000 bin de aracın bende sizin gibi yaptım araştırdım vs en son Tüvtürk'e gittim 9 ay önce girilen muayenin kağıtlarını çıkarttırdım bir baktım araç 145000de muayene girmiş gözüküyor sonra dedim burda 145 yazıyor siz neden 680000 bin olarak işlediniz? oda memurumuz bir hata yapmış olmalı ama bunu düzeltmemiz münkün değil artık sisteme girmiş dedi tabi benim şalterler atık ulan sizin hatanız yüzünden ben aracı hurdayamı çıkarayım dedim.Neyse 1-2 gün sürekli gittim sürekli tartışma avukata gittim en sonunda bana dediki git bunlardan yazılı belge iste hatayı biz yaptık memurumuz yanlış girmiş diye belge istedim onlarda verdiler sonra mahkeye verdim 6 ay sonra düzelttirebildim zor bela böyle bir durumda olmuş olabilir diye anlattım önce muayeneyi nerede yaptırdıysanız gidip dilekçe verin kontrol etsinler belgeleri
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Arkadaşlar ben şimdi hasar sorgulama yapınca hsr1 çarpma 29.12.2009 bide fiyat yazıyor ama kaza Yada şase No sorgulamada hiçbirşey çıkmıyor.
Ama ben araç plaka girerek poliçe sorgulama yaptırdım bir bayanın üzerine Dubai diye bir sigorta şirketi tarafından siğortalı olarak görüyorum. ve 2010 da Ocak ayında iptal ettirmiş siğortayı yani bu çarpma olayını bu siğorta şirketine sorarsam telefon açarak bana söylerlerlermi ne olduğunu nasıl bir çarpma olduğunu çünkü araç daha siğortalı iken bu olay gerçekleşmiş.
edit: söylemediler 3. kişilere veremiyorlarmış bu bilğiyi diyorum araç bende benim şu anda bu plakalı araç ve arada bir kişi daha almış kullanmış diyorum ama yok veremeyiz deyip duruyor. Bide bana hasarın ne olduğunu göremiyorum diyor siz yaptırmadınızmı bu aracı kardeşim dedim. sonra bu bilgiyi size veremeyiz diyor ben bu işten anlamadım valla ben merak ediyorum geçmişte nasıl bir çarpma nasıl bir hasar olmuş neresi değişmiş. Ama bu şekilde öğrenemeyeceğim galiba emniyetten bir tanıdık olsa acaba öğrenebilirmiyim bu çarpmanın detaylarını? Düzenleyen silivriserdar - 25 Mart 2013 Saat 09:35 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Güncel
|
|
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Şasi no olanı geçerli oluyor plaka değiştirilmiş olsada hem sizdeki şasi nosunda görünen kazalar hemde aldığınız plaka önceden kullanılmış ve kaza yapılıp kayda geçmişse hepsi bir arada gözükür.
atıyorum Sizin aracınızda 1 kaza kaydı var şasiden gözüken. aracı yeni aldınız plakayı değiştirdiniz. ve size falan yılda falan araçta kullanılan bir plaka verildi. biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz :) sonra plakadan bi sorgulattınız 5 kaza gözüktü. 4 kaza plakayla gelen 1 kazada şasiden gelen hayırlı olsun. başka görünmez. en iyisi şasi sorgusudur bu yüzden. Tabi birde Kayda geçmeyen kazalarda vardır. onu fabrikasi bile zor anlar :D bu konuda kandrılma zor biraz. artı olarak eklenir, eksilmez yani. KM konusuna gelince, O olaya kimse anlam veremedi, 2012 model transit connect 712 binde muayeneye gözüküyor gereksiz bir Muayene memuru yüzünden 71bin2yüz küsür olması gerekirken. o yüzden her harfini kontrol etmek gerekiyor muayene istasyonun terk etmeden :) Yapılacak hiç birşey yok malesef :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
savasozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2013 Konum: zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı savasozturk
çok geçmiş olsun dostum. bende aracımı yaklaşık 10 gün önce aldım. almadan öncede birçok araç baktım. plakasını gizleyenleri zaten hiç aramadım bile. yaklaşık 30 msj atmışımdır 5664 e. ve yaklaşık 25 tanesinin ilan açıklamalarında yazdıklarıyla alakası bile yoktu. belki çok param gitti msjlara ama beni ileride başıma gelecek çok daha fazla masraftanda kurtardı... uygulamayı getirenden allah razı olsun..zaten bi moda var günümüzde. ilan açılırken doktordan memurdan öğretmenden bayandan falan filan gibi. bu nedir anlamış değilim. ben tekel bayiyim. ne yani tekel bayiden araba alınmazmı. ve ben kalıbımı basarım bir çok öğretmen doktor memur vs den daha temiz ve bakımlı kullanırım aracımı. malesefki günümüzde ülkemiz insanlarında bu tip kandırmacaları yapan çooooook insanımız var...
aracımı almadan önce gittim peugeot yetkili serviste ekspertiz raporuda çıkarttırdım. 200 tl verdim. evet çok para belki ama benim huyum bu tip şeylere özen gösteririm. aracı aldıktan sonrada yapılan herşeyin faturasını filan aldım. ileride bir gün aracımı satmak istediğimde alıcak olan arkadaşıma bu dökümanları göstericem ki onunda kafasında soru işaretleri kalmasın içi rahat etsin... Düzenleyen savasozturk - 28 Mart 2013 Saat 21:08 |
|
![]() |
|
ufukdenk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
geçmiş olsun aynı şey bi arkadaşımın başınada geldi tabi ozaman tramer sorgulama bu şekilde yapılamıyordu dikkat etmek lazım.
|
|
206 Xr 1.4 75 hp 2000 Benzinli
|
|
![]() |
|
Ekspertiz raporu olmazsa olmaz mutlaka ama adana yetkili servisde ekspertiz hizmeti verilmiyor :(
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Dün peugeot servise gittim ve dedim benim aracın plakadan sorgulatınca hasar gözüküyor ama şase No ile ve motor No ile herhangi bir kayıt yok dedim. Bu araç daha önce kasloluymuş ve kaskolar servisler ile çalışır gidip sanayide sıradan bir tamirciye arabayı verecek hâli yok. Neys işin özeti ben dedim benim bı aracın sizin buradan şase No Yada motor No girerek daha önce servise girip girmediğini göremezmiyiz yok göremeyiz dedi ancak bizim buraya servise gelmiş ise görebiliriz dedi. Başka il Yada ilçede servise girmişse bilemeyiz dedi. En son olmadı plaka değiştireceğim.
|
|
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Plaka ile sorgulamada bile olsa gelen mesajda araç şase numarasının son harfleri ya da numaraları gelir. Eğer gelen numaralar sizin şasenizle aynı değilse bu demektir ki daha önceki plaka sahibi başka bir araçla sıkıntı yaşamıştır. Gelen bilginin sizin aracınız ile ilgisi yoktur. Satarken bunu karşı tarafa iletmeniz ve sorgulamayı plakadan değil de şase numarasından yapmasını istemeniz yeterlidir. Zaten sorgulamanın neden plaka ile yapılabildiğini de anlamış değilim, araç için tek ve araç ölene kadar (motoru değişene kadar ki o da çok mümkün değil diye biliyorum) geçerli olan bilgi motor ve şase numarasıdır. Ben bu tip bilginin farkında olduğum için 2. elde plaka ile gelen bilgiye değil de şaseden gelen bilgiye güvenirim fakat bilmeyen kişilere bunu anlatmak zor olabilir. Bence satmadan, satış bilgilerine sorgudan gelen mesajın içeriğini yazın ve öyle deneyin. Boşuna plaka değiştirmekle uğraşmazsınız olur da durumu anlayan birine denk gelirseniz.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |